2007.01.06. 16:39 teddike

Január - Üvegtigris

Címkék: 2006 januar uvegtigris

Sok mindent mostanaban nem csinalhatunk, vagy sirunk a kialakult helyzet miatt, vagy amitt bosszankodunk, hogy milyen lett a vizsgank....a lenyeg, hogy semmikepp sem lesz jobb kedvunk! Ezert aztan ugy gondoltam, hogy vegyuk szemugyre ezt az evet, a magyar megjelenesek alapjan (premier), osszegyujtom azokat a filmeket, amik az ev adott honapjara a legjobban jellemzo volt!

A januar, nost nagyon konnyu dolgom volt, habar tobb kulfoldi alkotas is volt ebben a honapban, ami figyelmet erdemelt, de azt hiszem nalam az Uvegtigris 2 viszi a primet! :) Miskolcra kocsikaztunk le tobben is, hogy egyutt megnezzuk, mi is lett a kedvenc karaktereinkel...es nem kellett csalodnunk! Az "izirajder ocsem" megteremtoi jottek, jol belerohogtek a pofankba, mi meg vissza rajuk, es ebbol egy nagyon jo hangulatu mozi lett!

Persze, lehetne kritikaval elni, es fikazni a filmet, hiszen divatbol, ami jo, azt csak fikazni tudjuk, de azt hiszem, ez most nalam kimarad! Egyszeruen jo volt ez a film, es azota is, akarhanyszor neztem meg, mindig jot rohogtem rajta! Van egy kedvenc jelenetem, thaliaval begurul ket reszeg, egyik elmegy "pisilni", majd visszafele eszreveszi, hogy rendorok lesik, es inkabb hatra ul! Na ez igy leirva, szart se er, de ha beugrik nektek ez a jelenet, es a zene is hozza, ami szerintem nagyon jol el lett talalva, akkor hozzam hasonloan, most nagyot rohogtetek (ujra)! :)

Mondanom sem kell, hogy Csoki es Sanyi kozott nehez valasztani, mint kedvenc karakter. De azt hiszem inkabb Sanyi fele billen a merleg nyelve, azota lattam normalis valojaban, es hat durva, hogy tudja eloadni ezt az orult fazont, a Kiralyt! :) Sanyi a kiraly - "Szervusz" :D

Ennek a filmnek is vannak azert, a korunkat, illetve orszagunkat erinto gondolatai is, gondolok itt arra, hogy azert latunk par olyan dolgot, ami abszolut jellemzo kis hazankban! A korrupt zsaruk, vallalkozok viselkedese....szocialis helyzetek...szegenyseg, gazdagsag! Nos azt hiszem ez a film nem ezen helyzetek megoldasat keresi, elfogadja ezeket, es ezzel egyutt probal letezni! Azt hiszem a film egyik legfontosabb mondataval erdemes bucsuzni: "Az elet szep" :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr563139810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása