2007.06.28. 20:42 teddike

Jobland para

Címkék: okossagok jobland para

Nos, nem akarom kelteni itt a fesztivalt, de hat azt hiszem ez a tortenes megerdemel par sort, hogy azon kedves olvasok, akik arra adjak fejuket, hogy ide menjenek, elgondolkozzanak kicsit. Lehet, sot biztos, hogy nem rendelkezunk kello tapasztalattal a diakszovetkezetek teruleten, de az biztos, hogy amit itt at kellett elni, az szerintem nem teljesen normalis.

Amit most leirnek, nem ilyen a baratom baratjanak a baratja meselte, vagy a nagypapi, a 19. szazadbol, hanem sajnos a kozvetlen kornyezetemben tortent. A tortenes maga annyi, hogy gyakorlati hely kereses utan, sikeres felvetelt nyerve az egyik ceghez, be kellett jelentkezi a joblandhez, mivel veluk allnak kapcsolatba. Miutan ez megtortent meg marcius vegen, aprilistol elkezdodott a melo. Ekkor meg nem is volt problema.

Minden junius elejen kezdodott, amikor a kezunkbe kerult az elso banki kimutatas arrol, hogy milyen utalasok tortentek majusban. Ezen sajnos, vagy nem sajnos, de nem szerepelt a fizetes, amit a joblandnek kellett volna utalnia. Kissebb agygorcs, es nagyobb kiakadas utan, rogton telo a szovetkezetnek, ahol egy kedvesnek mondhato, fiatal hangu leanyka gyorsan lereagalta, hogy a papir elveszett, marmint a bejelentkezeshez szukseges papir. Jo vicc, gondolhattuk magunkban, hiszen az egesznek ez volt az alapja. Na mindegy, szval nagy okosan sikeresen elkevertek a dolgokat, es junius elejen meg sehol sem volt az aprilis fizetes. Majd kissebb anyazas utan, nagy nehezen megtalaltak a papirt, es elvileg ugye utalni kellett volna a penzt.

Annyit erdemes tudni, hogy a teljesites idopontja, majus 8 es 16 kozott kellett volna lennie. Szval junius elejen, telozas utan sem volt fizu, es mondjuk ki, nem egy nagy osszegrol van szo, de attol meg, ha mar vallalunk valamit, es normalisan vegezzuk a dolgunkat, akkor elvarnank, hogy mas is ezt tegye, foleg ha alairunk par papirt. Egy het turelmi idoszak utan, es folyamatosan nyelve a bekat, illetve nezve a szamlat, ujra telozas a kozpontba, hogy most eppen mi a gond. Ekkor kozoltek, a fiatalos hangu csajos ismet, hogy hat a majusi fizuval is para van, mivel azt meg a ceg utalta at rosszul, es az aprilis fizut pedig aznap probaljak utalni.

Roviden ennyi a sztori azt hiszem. Junius 28ika van. Junius 16 ig ket honapra vonatkoztatott fizunak kellett volna a kartyan lennie, helyette egy honap van, kissebb rahatas es anyazas utan. Szval a majusi fizu meg mindig log valahol a levegobe, es persze senki nem tud semmit.

Biztos velem van a problema, hogy ezeket a dolgokat kicsit szuros szemmel nezem, foleg, hogy mindenhol az lobog, hogy "csatlakozz hozzank, megeri". Meg persze! Nyeld le azt a bekat, hogy netto 20 ezer forintot kapsz, heti ot napra 8 oraban, es utana meg azt is le kellene nyelned, hogy par balfasz nem tudja teljesiteni azt, amit vallalt. Dobaljatok meg kovel, kopjetek le nyugodtan, es en kerek elnezest, ha ismet alpari lettem volna, de tegye fel a kezet, aki ezt normalisnak tartja.

Es persze, tegyuk hozza, hogy telozunk, akkor nekunk kell hulyenek erezni magunkat, hogy jajj, szeretnenk megkapni ami jar....

Nem szeretnek altalanositani, es elnezest mindenkitol, ha megsertettem volna valamivel, de ki kell mondjam...2007 ben ez az, amit kaphatunk....es akkor ne tegyuk fel magunknak azt egyszeru kerdest, hogy mi a faszert nem hagyjuk el ezt a kurva orszagot??? A kerdes pusztan koltoi...de aki teheti inkabb menjen kulfoldre...szopjon sokat, de biztos jobban megfizetik erte, mint it...

Koszontem szives turelmeteket, ha van velemeny, irjatok, es szeretnem hangsulyozni, csak egy maganvelemeny, azert mert cseppet fel lettunk baszodva, remelem megertitek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr283139988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása