2007.11.08. 19:02 teddike

Gondolatok a Sztrájkról!

Címkék: tv sorozat lost 24 prison break heroes 2007 2008

 
Sokan tudjátok már biztosan, hogy az írók sztrájkolnak, és emiatt komoly problémák lehetnek a kedvenc sorozatainkkal. A legrosszabb álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ennyire komoly lehet. Persze tudtam róla, hogy az utolsó ilyen nagy sztrájk elég komoly pénzügyi problémát okozott. Ma reggel, vagy délelőtt teljesen mindegy mikor, kedvenc oldalamat olvasgatva, kaptam egy hosszabb infót arról, hogy mi is a valódi helyzet. Olvassátok el Ti is: sorozatjunkie

Ahogy láthatjátok, azért elég komoly dolog ez, és már most érinti sokak kedvenc sorozatát. Soroljuk fel őket gyorsan. 24, Lost, Heroes, Prison Break. A 24 már le is került a listáról, mármint le is vették a premier dátumát. Nem szeretnék megszakítani a vetítést, egyszerre szeretnék leadni a részeket, így ha esetleg úgy alakul, hogy sokáig elhúzódik a sztrájk, akkor idén nem lesz 24. A Prison Break, tegnap még én is hülyeséget írtam, hogy meddig lesznek részek. A mostani helyzet szerint, még egy rész lesz, a nyolcadik, majd hosszabb szünet. Ebből meg az jön, hogy a Prison is elég hosszú, vagy hosszabb szüneteket fog tartani a részek között. Lost, nekem ez fáj a legjobban, ha lehet ezt mondani. A harmadik évad 16 részes, és 8 rész van meg talán, szóval lehet csonka évad lesz majd. Viszont erre meg a készítők reagáltak, hogy nem lenne jó, a nyolcadik rész után hosszabb szünetet tartani. Viszont ez az egész csak arra lesz jó, hogy esetleg tovább csökkenjen a nézettség, aminek tényleg nem örülnék. A Heroes: Origins már bukott is, gondolok arra, hogy ezt is levették a műsorról, és a 11. -ik résznek forgattak egy alternatív véget is, hogy esetleg ez akár szezonzáró is legyen.

Nem tudom mi lesz még itt, nem ástam bele magam nagyon a dolgokba, de sok mindenkit fog érinteni a dolog az biztos. Az ok pedig részben érthető, részben nem, mármint az, hogy az írók miért is sztrájkolnak. A lényeg, hogy a szövetségnek lejárt a szerződése, és addig nem fognak megállapodni, amíg a DVD megjelenésből, illetve a netes közvetítésből nem kapnak nagyobb részesedést. Elég komolynak tűnik a dolog, és ha ez így folytatódik, akkor nagyon sok sorozatot fog érinteni. Vannak persze, amik túl fogják élni. Az Everybody hates Chris harmadik évad már teljesen le van forgatva, ennek viszont az volt az oka, hogy gyorsan nőnek a gyerekek, és emiatt forgatták le gyorsan nyáron a részeket.

Most lehet aggódni kicsit azt hiszem, persze ezek a dolgok csak akkor igazak, ha minden marad, és nem tudnak megegyezni, ahogy ez megtörténik, rögtön folytatódik minden. Az viszont biztos, hogy decemberben amúgy is ismétlések szoktak lenni, mármint ez annyira nem érinti ezt a hónapot, sokkal inkább a januárt. Ahogy már írtam 24, Lost lehet "bukta". Én aggódok kicsit. Persze valamilyen szinten meg tudom érteni az írókat, hiszen csak a megérdemelt jussukat követelik, és azt is tudom, hogy nem mindenki kő-gazdag . Ugyanakkor meg nem tudom elhinni, hogy egy ekkora piac, hogy képes ilyet megengedni magának, illetve miért van az, hogy képesek bevállalni egy több ezres vagy akár milliós veszteséget is. (dollárba értem persze)

Nos, ennyit így elsőre, megnézem majd a listát, ahol a berendelt, leforgatott részek vannak, így nagyjából lehet sejteni, hogy mivel lesznek gondok.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr463140095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása