2008.03.17. 23:49 teddike

Lost s04e06

Címkék: sorozat lost 2008 lost s04

Nagyon sokat késtem, de ilyen az élet, olykor olyan dolgok történnek, amikre nem számíthatok. Ez a rész egyébként, csalódás volt. Rögtön magyarázom is. Az előző Desmond-os rész, sokan egyetértünk abban, hogy vitt mindent, és ez, ahhoz képest elég lassú volt. Persze megint én tévedtem, amikor azt hittem, hogy felpörögnek majd az események, erre megint lassítani kellett. Remélem a magyarázat mindenkit kielégített, a folytatás a kép alatt, viszont most mondom, SPOILER lesz benne elég sok.


Nagyon sokat késtem, de ilyen az élet, olykor olyan dolgok történnek, amikre nem számíthatok. Ez a rész egyébként, csalódás volt. Rögtön magyarázom is. Az előző Desmond-os rész, sokan egyetértünk abban, hogy vitt mindent, és ez, ahhoz képest elég lassú volt. Persze megint én tévedtem, amikor azt hittem, hogy felpörögnek majd az események, erre megint lassítani kellett. Remélem a magyarázat mindenkit kielégített, a folytatás a kép alatt.


Egyenlőre csak annyit tudok mondani, hogy megint a kérdések. Három, de inkább kettő fő szál volt ebben a részben. Juliett és Jack elindultak megkeresni Faraday barátunkat, aki mint kiderült valami komoly bunkerhez tartott éppen. A másik vonal Ben és Locke volt, és tök durva, de valahogy megint úgy érzem, hogy Ben irányít mindent. A harmadik pedig egy szigeten lévő flashback, méghozzá Juliett központú, de ez kapcsolódott a az első vonalhoz.

A rész elején azért hirtelen elgondolkodtam, hogy akkor ez most időben mikor is van, főleg, mikor mondták, hogy úgy kezelik Juliett-et, mintha egy nagy "sztár" lenne. De aztán gyorsan leesett minden. Az fb nekem tetszett, mármint nem sok történés, de valahol egy apró része az egésznek. Ismét megkaptuk azt, hogy mi is történt akkor, amikor lezuhant a gép. Illetve szó volt arról is, hogy Juliett éppen kivel kavart, na meg persze, rögtön megtudtuk, hogy sokak számára Ben az Isten és félni kell tőle.

Faraday meg Charlotte valami gázkamrát akartak elzárni, de elég zűrösen jutottak el oda, hiszen eleve elszöktek, lecsapták Kate fejét, és majdnem elgázosítottak a szigetet, pedig pont nem ezt akarták. Vagy mégis? Van itt egy csomó kérdésem. Szóval azt tudtuk, hogy hoztak gázmaszkot. Meg azt is tudtuk, hogy anno már volt valami nagy irtás a szigeten. Na akkor most azt Ben inditotta be, meg ezt is ő akarta volna, ha úgy alakul? A Dharmások emiatt haltak meg, meg emiatt rohangált anno Ben gázmaszkban? Szóval van egy hely, ahol tárolták valami cuccot, ami veszélyes az egész szigetre nézve, és elvileg a hajóról jött emberkék ezt akarták megállítani. Viszont akkor miért kellett ennyire titokban. Mikor Juliett beléjük botlott, akkor már majdnem para volt, és Faraday éppen csak megtudta állítani a dolgot. Viszont ismét egy kérdés, ki inditotta be? Vagy azért indult el a dolog, mert illetéktelen behatolok voltak?

Már megint nem tudom mit gondoljak. És persze ez a Kate, Juliett, Jack hármas is kicsit vicces olykor. Minek ezt így megkavarni nem tudom. Mondjuk biztos van valami tervük vele a készítőknek, de azt ugye tudjuk, hogy mit mondott az ff-be Kate-nek a meghallgatás után. Tehát ennek nem sok értelmét látom. Mint ahogy annak sem, hogy Bent valaki azzal fenyegeti, hogy megöli, mikor tudjuk, hogy nem fogja.

Locke megint csak alulmaradt. Mármint Ben irányit mindent, és megmutat egy felvételt is Locke-nak, amivel meggyőzi, meg elvileg elárulja neki, hogy ki van a hajón. Aki tuti, hogy az, akire mindenki gondol. A felvételen pedig megjelenik Charles Widemore, aki Penelope apja. Így már lehet érteni pár dolgot. Neki kell a sziget, csak azt lenne jó tudni miért? Nem hiszem, hogy csak azért, mert gyógyító hatása van. Lesz még itt valami, az is biztos.

Ennyi, így röviden, nem is tudom mit vártam igazából, mert jobban belegondolva most is jöttek azért infók. Nem volt ez rossz rész, csak valahogy jobban rá voltam pörögve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr153140232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása