2008.04.10. 23:09 teddike

Vantage Point ( Nyolc tanú )

Címkék: film mozi 2008 vantage point 6 csillag

Kezdeném rögtön ott, hogy végre egy mozi, amire talán érdemes beülni. Vagy ezt csak én látom így? Az előzmények, trailerek azért azt sejtették az emberrel, hogy jó kis akció film jöhet ki ebből. A valóság milyen volt ehhez képest? Nos, nem akkora nagy csalódás. Inkább csak sok kis apró dolog volt, amibe ha bele akar gondolni az ember, akkor elrontja saját szórakozását. De ha ezt nem tesszük meg, akkor egy nagyon jó kis program lehet a film megnézése.

A történet elég rövid. Annyi az egész, hogy Spanyolországban vagyunk, ahol az amerikai elnököt kísérik egy beszédre, ami egy nagy téren van. Majd jön egy lövés, robbanás, és innentől megy a nyomozás. Ezzel még semmit sem mondtam, hiszen, ez benne volt a trailerben is. Viszont mitől más ez a film a többitől? Annyiban, hogy több szemszögből mutatják be az eseményeket. A lövést, a robbanást. Attól lesz ez nagyon jó, hogy a film nem csak a végén csúcsosodik ki, hanem közben is sokszor kaparhatnánk a falat.

Miért is van ez a kaparás? Nos azért, mert mindegyik szemszöget megvizsgálva eljutunk egy pontig, ahol annyira tudnánk annak örülni, hogy vajon ki áll a kamera másik oldalán, kivel beszélget, vagy mit lát az éppen bemutatott szereplő. Ezek a kis apró cliffhangerek teszik nagyon élvezetessé a filmet. Nem kell aggódni, nem teljesen különböző, mármint teljesen más helyen lévő embereket mutatnak be, hanem olyanokat akik valamilyen módon az egész nagy forgatagban már találkoztak egymással. Van itt testőr, spanyol rendőr, turista, és persze az elkövetők, na meg ne felejtsem el a média szerepet, hiszen sok minden rajtuk múlik.

Hogy érthetőbb legyen minden, a történet elmegy egy pontig, majd mindenkinél visszamegyünk 12:00 hoz, és innen bemutatják újra az eseményeket. Viszont mindig többet és többet kapunk, és erre a filmre nagyon igaz, hogy minden a részletekben rejlik. Visszakanyarodva ahhoz az észrevételemhez, hogy ki kell kapcsolnunk az agyunkat, nos pont ezért kell, mert így tudunk örülni a részleteknek, és meglátjuk a film esetleges értékeit. A film végén persze összeállnak a dolgok, és nagyon jó akció jelenetet kapunk. Közel egy órán keresztül a merénylet 20 percét látjuk kb., majd miután ismét kiegyenesednek az események jöhet a teljes kép.

A szereplőkről szerintem nem sok rosszat tudunk mondani. A legtöbben hozzák a megadott karaktert, és inkább mondhatóak semlegesnek, mint esetleg rossznak. Ilyen pl. Lost Jack, aki semmit sem tesz igazán hozzá a filmhez, csak úgy ott van. Viszont Forest Whitaker és Dennis Quaid is hihetően és nagyon jól mutatják be karakterüket.

És ha már itt tartunk, spoiler nélkül próbáljunk írni kicsit a negatívumról. Ezek azok a dolgok, amikre már kétszer utaltam, ne legyünk racionálisak, vagy földhöz ragadtak. Eleve kizárt, hogy az amerikai elnök beszédet mondhasson egy olyan helyen, ahol a filmben megteszi, vagy eleve sokkal hosszabb konvoj van mögötte, illetve mikor kiszáll az autóból sem négyen veszik körbe.

Nekem mennyire tetszett a film? 6/10! A sztori jó, a bemutatás jó, nagyon jó ez felpörgetett esemény, majd teljes visszaesés. A színészek is elfogadhatóak. Ezektől függetlenül lehetne sokkal jobb pontot is adni rá. És itt teszem hozzá, hogy élveztem a filmet. Akkor viszont miért csak ennyi? Nos azért, mert nagyon sokszor kellett kikapcsolni az agyamat, tipikus popcorn film, és a vége is annyira eltúlzott, vagy zavaró, hogy nem nagyon tudtam elmenni mellette.
Ezektől függetlenül ma került a mozikba, és üljetek be rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr63140256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása