2015.05.10. 23:23 teddike

Upfronts 2015: NBC

Címkék: sorozat upfronts 2015

Sorozatos szempontból talán az év egyik legjobban várt időszaka az #Upfronts, és talán ez volt az egyetlen, ami évekig tartotta a szikrát a blogban, emlékszem pár éve, csak ebben az időszakban voltak bejegyzések, de ezen, még ha nagyon kicsit, idén sikerült változtatni. Az #Upfronts pedig szépen, csendesen, megérkezett a nyakunkra, idén is volt #blackfriday, nagyon sok sorozatot kaszáltak a nagy Network csatornák, illetve minden nap érkezett egy kevés hír az újoncokról is. Aki kicsit közelebbről követi az eseményeket talán nem lepődött meg az elmúlt napok berendelés vagy kasza híreitől, de vegyük át ezeket kicsit részletesebben, csatornákra lebontva, ahogy szoktuk korábban is:

Visszatekintő: Upfronts 2013, Upfronts 2013 Újoncok, Upfronts 2014, Upfronts 2014 Újoncok

Egy kicsit elvesztem az emlékekben, abban, hogy két éve illetve tavaly ilyenkor milyen újoncokról is beszéltünk az NBC kapcsán. Ami az American Idol az egyik csatornának, az a The Voice az NBC-nek, és jelenleg úgy néz ki, hogy működik a dolog és ráadásul ki is lehet emelni körülötte sorozatokat, legalábbis két éve sikerült a The Blacklist-nek helyet adni a schedule-ben és bár azóta csütörtökre került, nagyon rossz nézettséget hozva, a felvezetés ereje sokat számít. Kivételek erősítik a szabályokat, szokták mondani, a State of Affairs idén már nem járt ilyen sikerrel, de ne is hasonlítsuk össze a két sorozatot. Egyszerű paraszti ésszel megmondom, hogy a Blacklist sokkal több szavazáson jönne ki jó sorozatként a State of Affairs-szel szemben. Az egy évvel ezelőtt berendelt újoncok közül nem sok élte meg a második évados berendelést, ezt mellesleg nem is sajnálom egyébként. Bár aminek sikerült, azt meg nem igazán értem, de a pávások biztos sokkal jobban tudják mit csinálnak (Mysteries of Laura a kérdőjeles döntés számomra egyébként).

Trendek kapcsán, amit fel lehet fedezni, hogy a The Blacklist vonalán, annak hatására, azokkal az írókkal, csapattal jönnek az újoncok, valamint Dick Wolf. Igen, szóval Dick Wolf harmadik sorozata is helyett kapott a lineup-ban, amit kövezzenek meg, nem értek, szerintem nem ez kellene feltétlenül a nézőknek, de ne legyen igazam. A ma már "Chicago" franchise-ként is ismert trió nem nagyon tudott megmozgatni, de programming szempontból látok benne egyébként némi fantáziát. Nagyon sok eventet lehet erre építeni, sok crossover és történetet lehet a három sorozat között futtatni, ami gondolom sokat jelenthet marketing és PR szempontból is.

Beszéljünk az újoncokról, berendelésekről, kaszákról, visszatérőkről, ahogy minden évben szoktunk. 7 dráma és 5 szitkom jön egyébként:

Újoncok: Game of Silence, The Player, Blindspot, Heartbreaker, Chicaco Med, Shades of Blue, Emerald City - drámák, de tegyük még ide a Heroes (Reborn) folytatást, valamint egy komment az Emerald City kapcsán, amit egy éve rendeltek be valójában, majd elkaszálták, de most ismét itt van, a Shades of Blue pedig pilot nélkül, rögtön sorozatként jön - Crowded, The Coach, People are Talking, Hot & Bothered, Superstore (szitkomok) + You, Me and The End of The World és a Best Time Ever with Neil Patrick Harris.

Visszatérők: The Blacklist, Chicago Fire, Chicago PD, The Night Shift, Grimm, Law & Order: SVU, The Mysteries of Laura (drámák) Undateable (szitkom) + The Biggest Loser, The Voice, Celebrity Apprentice és a focik meg hírműsorok, amikkel nem nagyon foglalkozunk/foglalkoztam.

Nem visszatérők (elkaszáltak): Parenthood, State of Affairs, Allegiance, Constantine, The Slap (drámák) About a Boy, Parks and Recreation, A to Z, Bad Judge, One Big Happy, Marry Me, Missiong Control (szitkomok)

Még nem eldöntött: Aquarius (május végén van a premier), American Odyssey, A.D.: The Bible Continues, Hannibal (3. évad premier június 4) + The Sing-Off

A kaszák közül igazából egyiket sem nagyon bánom, a rengeteg sziktom után pedig úgy nézki, hogy kicsit átrendeződik a schedule. Hét plusz egy komédia esett ki a schedule-ből, és csak 5 újonc érkezik, ami minimum 1 de inkább 2 programming órát jelent, amit drámával is feltölthetnek, de nézzük ezt egy kicsit részletesebben:

MONDAY
8-10 P.M. — “The Voice”
10-11 P.M. — “BLINDSPOT

TUESDAY
8-9 P.M. — “The Voice”
9-10. PM. — “HEARTBREAKER
10-11 P.M. — “BEST TIME EVER WITH NEIL PATRICK HARRIS” (through November)
10-11 P.M. — “Chicago Fire” (premieres in November)

WEDNESDAY
8-9 P.M. — “The Mysteries of Laura”
9-10 P.M. — “Law & Order: SVU”
10-11 P.M. — “Chicago P.D.”

THURSDAY
8-9 P.M. — “HEROES REBORN
9-10 P.M. — “The Blacklist”
10-11 P.M. — “THE PLAYER

FRIDAY
8-8:30 P.M. — “Undateable”
8:30-9 P.M. — “PEOPLE ARE TALKING
9-10 P.M. — “Grimm”
10-11 P.M. — “Dateline”

SATURDAY
8-10 P.M. — “Dateline Saturday Night Mystery”
10-11 P.M. — “Saturday Night Live” (Classic encores)

SUNDAY
7-8:20 P.M. — “Football Night in America”
8:20-11 P.M. — “Sunday Night Football”

Ahogy láthatjátok, négy dráma indul idén, ráadásul ezek közül az egyik a Heroes, szóval a mostani újdonságok közül valójában három dráma plusz egy komédia kerül adásba szeptembertől. Ettől függetlenül, ha emlékeztek a 2014-es schedule-re, összehasonlításképp, amit fentebb is írtam, két szikom nap után, kedden és csütörtökön is azok dominálták inkább a páván, most jönnek a drámák, egy óra komédiával, pénteken, aminek én személy szerint nagyon örülök. Az "event series" fogalom is kicsit kihalni látszik idén, illetve a midseason kap majd egy nagyobb csomagot, ha egyáltalán eljutnak addig a most berendelt újoncok és a még bizonytalan drámák is a helyükre kerülnek. 

Még egy gondolat a végére, a most már két éve győztes csatorna (18 és 49 év közötti korosztályban) biztosan folytatni akarja majd ezt a szériát, és erre minden esélyük meg is van szerintem. A csütörtök így elsőre nagyon erősnek néz ki, plusz a The Blindspot is rendben van hétfő este, de ezekről majd az újoncos bejegyzésben. Az biztos, az NBC ismét kicsit átrendezett, a komédiákról lekerült a hangsúly, ami jó hír a hosszabb sorozatok rajongóinak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr337448714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása