2008.04.28. 17:40 teddike

Fogynak a nézők

Címkék: sorozat desperate housewives lost greys anatomy nezettseg

Kicsit elmélkedve kezdeném a hetet. Aminek az az oka, igaz ez már hétvégén megfogalmazódott bennem, hogy miért csökken a sorozatok nézettsége? Mint tudjuk, egy elég hosszú időszak van mögöttünk, amikor csak arról lehetett beszélni, hogy nem lesznek új részek, mivel sztrájkolnak az írók. Mindenki aggódott, hogy mi is lesz, aztán nagy nehezen, mondhatni mint a mesében, a 100 ik napon megegyeztek a felek, és napokon belül jöttek a jobbnál jobb hírek. A legtöbb kedvenc sorozatunk, vagy nagy nézettséget produkáló sorozataink visszatérnek még pár rész erejéig. Ennek köszönhetően az április és a május jelentősen meg lesz nyomva, mondhatni szokványos lesz.

Viszont a valóságban az emberek nem mutattak akkora érdeklődést, mint amire számítottam. Csak azokról a sorozatokról szeretnék, vagy tudok beszélni, amit magam is követek. Ezek közül emelném ki a Született feleségeket (Desperate Houseviwes). Már írtam arról, hogy merre tart a negyedik évad. De most arról, hogy mekkora nézettséget hozott a már leadott három (kettő) rész.

Megdöbbentően alacsony számok, helyesebben elég nagy csökkenés, amire nem számítottam (2008.04.13 - s04e11 - 16,37M (5,9) ; 2008.04.20 - s04e12 - 15,75 (5,5)). Ha azt nézem, hogy a sorozatot azért átlagban 18-19M nézik. Illetve a sztrájk előtti utolsó rész 19.7M tv-nézőt kötött le, akkor azt kell mondjam, hogy a sorozat elég drasztikusan vesztette el nézőit. Fura, mert azt hinné az ember, hogy mindenki nagyon várta már az új részeket, de ezek szerint ez nem igaz mindegyik sorozatra. Vagy a sztrájk alatt, elkezdtek megszeretni más sorozatokat az emberek, és most már a régebbi kedvenceket nem követik? Jó kérdések, majd a szezon végén meglátjuk, sikerül e valamennyit visszaszereznie a feleségeknek.

Igaz ez a Grace klinikára (Grey's Anatomy) is. Egy kis ismertő a negyedik évadról. Az utolsó, sztrájk előtti rész, lényegesen jobban hozott, mint az új rész, pedig.... Nagyon jó volt a kezdő rész, ettől függetlenül, sajnos csak 16M körül tudott hozni. Viszont, amit talán fontos megemlíteni. A csütörtöki nap elég durvára sikeredett, sorozatok szempontjából. És a GA sikeresen leverte a CSI-t , aminek én nagyon örülök. Ezzel persze remélem kitalálható mindenkinek, hogy a korábbi, megszokott nézettségét a Helyszínelők sem tudták megtartani.

És a végére egy nagyon jó hír. Szándékosan itt szerettem volna megjegyezni. Hogy van egy abszolút kedvenc, amelyik nagyon jól tartja meg a nézőket, és tovább tudja növelni korábbi nézettségét. Csütörtökön a 10 órás sávba került át a Lost, és a GA nézőit nagyon szépen megtartotta, ezzel az egy hónappal korábban!!! leadott részhez képest növekedett a nézettsége.

Nem ástam belem magam a témába, nem is nagyon fogom persze, éppen ezért olyan nagy magyarázatot én erre nem nagyon tudok adni. Az viszont látszik, sőt egyértelmű, hogy a legtöbb sorozat, a hosszabb szünet után veszít a nézőiből. Miért lehetséges ez? Hiszen, talán pont ez lenne a lényeg, hogy ilyenkor a nagy hype miatt többen üljenek le. Vagy mindig újra kell építeni a rendszert? Viszont akkor meg itt a Lost , amelyik nagyon bekezdett az első résszel (16M). Viszont miután elmentek a divat-rajongók, szépen megragadt, sőt a szünet után többen nézték. Még 4 - 5 rész hátra van azért a legtöbb sorozatból, és május végéig még sok minden fog történni. Majd akkor tudunk nagyobb következtetéseket levonni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr783140281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása