2008.05.27. 16:03 teddike

House - Negyedik évad finálé

Címkék: sorozat house 2007 2008

Oké, kedvenc Doktorunk, de már most beközlöm a jó hírt, hogy nem ez volt a legjobb évad, és nem is lesz a kedvencem a finálé sem. Na nem azért, mert nem volt jó, hanem azért, mert már láttam sokkal jobbat is a sorozat készítőitől. Érdekes évadon vagyunk túl, amit minden sorozatnál megemlítek, hiszen a sztrájk nagyban befolyásolta a dolgokat. Az előzményekről, illetve a szünet előtti részekről itt már írtam, olvassátok el. A zárás egy dupla részes sztori volt, ami House elméjét mozgatta meg kicsit, hiszen végig az ő gyógyításáról szólt a dolog. De mindent spoileresen a tovább mögött.

Oké, kedvenc Doktorunk, de már most beközlöm a jó hírt, hogy nem ez volt a legjobb évad, és nem is lesz a kedvencem a finálé sem. Na nem azért, mert nem volt jó, hanem azért, mert már láttam sokkal jobbat is a sorozat készítőitől. Érdekes évadon vagyunk túl, amit minden sorozatnál megemlítek, hiszen a sztrájk nagyban befolyásolta a dolgokat. Az előzményekről, illetve a szünet előtti részekről itt már írtam, olvassátok el. A zárás egy dupla részes sztori volt, ami House elméjét mozgatta meg kicsit, hiszen végig az ő gyógyításáról szólt a dolog. De mindent spoileresen a kép alatt.

 
A történet, amit azért elég jól összeraktak annyi volt, hogy House egy sztriptízbárban ébred, nem tudja hogy került oda, csak azt, hogy sérült. Hallucinál, és így kezdenek beugrani a dolgok. Bemegy a kórházba, és elkezdi valahogy összerakni a dolgokat. Az a baj, hogy az egészet elhúzták két részre. Maradva a történetnél, House elment inni, leadta a motort, mivel nem akart vezetni, felhívta Wilsont, de ő rendelt, és Amber ment el érte, hogy felszedje. Valahogy viszont felkeveredtek egy buszra, ami balesetet szenvedett. Megsérült House és Amber is. House-nak viszont csak a befejezés első részében esett le, hogy Amber is ott volt a buszon, az fasza kis cliffhanger volt, a második, záró rész viszont már nem volt ennyire jó. Ambert próbálták meggyógyítani, és House hallucinálva próbált rájönni arra, hogy milyen tünetet látott Amber-en, hogy segítse a dolgokat.

Már ekkor látszott, legalábbis nagyon reméltem, hogy ebből másképp nem lehet kimászni, csak úgy, hogy Amber meghal. És megcsinálták, amin azért nagyon kicsit meglepődtem, nem hittem, hogy megteszik. A rész közben azért Wilson folyamatosan kapta a pofonokat, hogy House úgy tett, vagy viselkedett, vagy gondolt a barátnőjére, ahogy, na meg persze őt tette meg felelősnek. Ami még nagyon jó volt, Amber halál előtti állapota. Nem akarták szépnek mutatni a csajt sem, és a helyzetet sem. Érzelmileg, még ha nem is történt sok minden, és a nyomozás sem volt valami jó, iszonyat kemény volt. Volt egy két pillanat, amikor én is elszomorodtam elég rendesen. Ha valamit ki lehet emelni ezekben a részekben, akkor az mindenképpen az érzelmek voltak.

House viszont egy hülye picsa volt. Legalábbis annyira nem volt magánál, elgondolkodtam azon, hogy vajon kinek kell egy olyan House, aki nem köcsög. A rész végén Amber mellett ült, és arról beszéltek, hogy nem akarja, hogy ő legyen a rossz, illetve a barátja haragudjon rá. Hát ilyet a négy év alatt nem hallottam tőle. Nem is vagyok kíváncsi egy emberséges, nem drogfüggő House-ra. Jó persze, nem hagyom abba a sorozat nézését, de akkor is, remélem nem ezt a vonalat fogják folytatni.

A többi szereplő nem is nagyon volt jelen, a harmadik évad végén sokkal inkább ők voltak a középpontban. Chase, Foreman és Cameron. Itt az új csapat nem kapott akkora szerepet. Csak azt tudtuk meg, amiről már korábban volt szó, hogy Thirteen beteg, nem tudni meddig marad még a sorozatban, ezzel csak ennyit szerettem volna mondani. Cameron ismét közel került House-hoz, legalábbis úgy tűnik, hogy lassan de visszajönnek az emberek. Én ezt gondolom legalábbis. Kutner és Taub szerepe sem valami nagy, az évad végére elfogytak picit.

Cuddy, Wilson és House. A három nagy, mondhatom egészen nyugodtan. És a jövőre nézve, szintén róluk fog szólni minden. A cliffhanger, ha lehet erről beszélni, annyi volt, hogy vajon most mi lesz Wilson és House barátságával. Illetve Cuddy ott feküdt House betegágya mellett, és fogta a kezét. Remélem nem lesz ebből nagy love-story, mer az nem tetszene. Majd meglátjuk. Az évadot értékelni is nehéz, a sorozat iránt "érzett" szeretet és rajongás miatt ez az évad és a zárás is 7/10! Reménykedem egy jobb folytatásban.

Egy jelenet, amiben azért voltak nagyon fasza kis mondatok, Amber és House beszélgetése a végén, a buszon.

"You are Dead.
Everybody dies!
Am I Dead?
Not Yet.
I Should Be.
Why?
Because Life Shouldn't Be Random."

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr103140318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e10razo 2008.06.29. 14:12:11

csak annyit akarok kérdezni hogy lehet-e tudni meddig tart a szünet?

Ismeretlen_37501 2008.06.29. 17:07:35

elvileg szeptember 16 a premier dátuma.
süti beállítások módosítása