2008.06.30. 23:53 teddike

Június - Box Office

Címkék: film mozi 2008 box office

Folytatjuk a sort, hiszen hatalmas filmek jönnek mennek, itt a nyár, sokan a moziba csücsülnek, és a hétköznapok is elég szépen hoznak. A hónap nagy filmjei itt lettek összeszedve, és egy kettőt sikerült megnézni is azóta. Most akkor itt az ideje, és a hely arra, hogy a bevételek is szóba kerüljenek. Minden film esetében a nyitó hétvégét veszem alapul, és annak megfelelően haladok sorba, majd miután ez megtörtént, akkor jön a teljes bevételes lista, ahol a jelenlegi filmek azért még nem szerepelnek előkelő helyen, de majd oda fognak kerülni.

Az első helyen a Wall-E futott be, amiről egyenlőre csak plakát és trailer van, mi csak júliusba láthatjuk, de a nyitó hétvégét tekintve a júniusi filmeket nézve az élen nyitott, elég komoly összeggel: 63,1M $. A jövő is biztos sikert ígér, erre a filmre igaz a legjobban, hogy jelenleg még nehéz dolga van, mármint legyőzni a már régebb óta futó filmeket, de biztosra vehető, hogy 200M $ felett is látni fogjuk ezt a filmet.

A második helyen egy animáció ismét, a Kung Fu Panda, amelyről jön a kritika is, hiszen már megnéztem, csak egyenlőre még nem tudtam összedobni a filmről a dolgokat. Szóval mindent majd ott, addig itt a poszter trailer bejegyzés. A bevételek pedig: 60,2M $. A siker itt is biztos, sőt ez a film már bizonyított is, hiszen több hete volt rá, hogy a hónap végére befusson. A Panda azt hiszem az egyik kedvenc lesz ebből az évből. Jön majd a második rész is.

A következő a sorban a Hulk, ami így azért nem a legtökéletesebb eredmény, de mindenképpen szépnek mondható. A film olyan lett amilyen, már írtam róla. Látszik hova ment el a sok pénz, illetve az is, hogy nem volt minden tökéletes a háttérben. Most csak az a kérdés, hogy mi van akkor, ha minden rendben megy. A nyitó hétvége eredménye: 55,4M $.

Már itt is a Wanted. Kritika itt. Fun az egész film, jókat lehet rajta mosolyogni és jól is érzi magát rajta az ember, kicsit hosszú, de elviseljük. Az előzetes vélemények alapján 28 - 38M $ közé várták a filmet az első hétvégén, ehhez képest mennyit hozott? 50,1M $! Nagyon szép eredmény, ahhoz képest pedig főleg jó, hogy a film R besorolású, és sokkal kevesebb vászonra került, mint mondjuk a Wall-E. Olvassátok el a korábban említett kritikát, vagy csak egyszerűen menjetek el, és nézzétek meg, csak ajánlani tudom.

Futottak még kategóriába sorolnám csak a következő filmeket, pedig vannak olyanok köztük, amelyek eredménye nagyon dicséretes. Ilyen a You Don't Mess with the Zohan illetve a Get Smart. Előbbi a nagy Adam Sandler láznak köszönhetően 38,5M $ kezdett, utóbbi pedig 38,6M $-ig meg sem állt. A bukások sem voltak elkerülhetőek. The Happening nagyon jól kezdett (30,5M $), aztán viszont hatalmas repülésbe kezdett, egy kritika azért kijár neki. A másik bukta, teljes bukta mondhatni, hiszen nagyon szarul is kezdett, és azóta sem voltak sokan kíváncsiak Mike Myers és Jessica Alba okosságának, The Love Guru tehát elbukott (13,9M $).

Érdekességképpen megemlítem, hogy a hónap legerősebb hétvégéje az utolsó volt. A Wanted és a Wall-E ment egymásnak, igaz nyert a robot, de oda bárki bemehetett, míg a Wanted más besorolása miatt nehezebb helyzetből indult. De így is ketten 110M $ felett zártak.

A teljes bevételek pedig az év során a következők szerint alakulnak. Érdekességképpen érdemes megnézni a májusi listát, hogy ahhoz képest mi hova fejlődött esetleg, és az is fontos, hogy a jelenlegi új filmek hol tartanak:

1. Iron Man - 309,2M $ - 560,2M $ (2)
2. Indiana Jones - 300,1M $ - 713M $ (1)
3. Kung Fu Panda - 179,2M $ - 280,4M $ (5)
4. Horton - 153,2M $ - 294,3M $ (4)
5. Sex and the City - 140,1M $ - 311,9M $ (3)
6. Prince Caspian - 137,6M $ - 275,5M $ (6)
7. Hulk - 115,8M $ - 179,9M $ (10)
8. 10, 000 B.C. - 94,8M $ - 269,1M$ (7)
9. Zohan - 91,1M $ - 104,0M $ (21)
10. 21 - 81,1M $ - 148,5M $ (15)

Szépen látszik, hogy az új filmek menetelnek felfelé, és a következő hónapban a Wall-E már biztosan rajta lesz, illetve szerintem a Wanted is. A második szám a teljes bevételt jelenti (értsd nem csak Amerika), zárójelben pedig a a teljes bevételek alapján elfoglalt helyezés van. Még egy kis magyarázat. A Hulk még sok helyen nem került bemutatásra, ettől függetlenül fogja a 10-ik helyet. A Zohan viszont, mint ahogy a számokból is kitalálható kevés országba került a mozikba, és nem is fog nagy sikert elérni, hiszen a leginkább otthon eszik Adam Sandler hülyeségeit. És igaz ez a 21 -re is, azzal a különbséggel, hogy a listán való helyét hazai rajongóinak köszönheti csak. A Sex and the City továbbra is nagy siker. Még mindig nem néztem meg a filmet, pedig jó lenne rávenni magam végre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr323140360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása