2008.07.24. 19:44 teddike

Wall-E

Címkék: film mozi 2008 wall e

Az év legjobban várt animációs filmje. Ezt a díjat már most nyugodtan megkaphatja. A Pixar ismét valami olyasmit alkotott, amit csak ők tudnak. Hogy ez mennyire sikeres? Azt nem tudom megmondani, viszont azt igen, hogy ez a film nagyon könnyen le tudja venni az embert a lábáról. Tudni kell tovább lépni, és a vicces állatok, bábuk után hozni a robotokat, akik emberibbek és sokkal jobban ki tudnak fejezni alap érzelmeket, mint bármi más.

A történet szerint Wall-E egy takarító robot, ami/aki a szemetet gyűjtögeti immáron több mint 700 éve. Ott felejtették a Földön, és ő azóta végzi a munkáját. Közben pedig tovább fejlődött. Kialakult egy saját értékrendszere, és várja a társat maga mellé. Aztán egy szép napon minden megváltozik, beindul egy nagyon jó kaland, amire még a kis Wall-E sem számított. Viszont élete nagy álma így legalább valóra válhat.

Nem a történet a lényeg a filmben, írhatnék még róla sokat, de minek, sokan megnézitek majd úgy is. Itt sokkal fontosabb és nagyobb értékeket közvetít a film. Az első fél órában mondhatni párbeszéd nélkül látunk egy világot, ami komolyabb annál, mint ahogy azt elénk van tárva. Én nem akarok, és nem is tudnék hatalmas nagy igazságot megfogalmazni, de ebben a filmben rengeteg olyan érték van, amit megfelelő helyen kell tudnunk kezelni.

Több részre is lehetne ezt osztani szerintem. Az animáció, a kis történet miatt a gyerekek számára nagyon jó szórakozás lehet, és még élvezni is tudják. Aranyos szereplők, aki végzik a nekik kiszabott feladatokat. Jókat lehet derülni minden egyes jeleneten, és jó kikapcsolódás lehet. Nekünk, ezek mellett, vannak olyan kérdések, amiken tudunk gondolkodni. Vajon tényleg ez vár ránk, amit itt látunk? (Na jó, nem akarok én itt nagyon komolykodni, egy meséről beszélünk, és lehet nem is szántak neki ekkora küldetést, de mi van akkor, ha igen?) Szóval, mi lesz velünk több száz év múlva, a saját szemetünk miatt fogunk elmenekülni? Mindent a robotok fognak helyettünk csinálni? Minek fogunk élni akkor? Csak költői kérdések, de ha jobban belegondolunk nem feltétlenül lehetetlen mindaz, amit itt láttunk. Én csak ámultam, hogy egy ennyire jó animációs filmben, ennyire komoly dolgokat is bele lehet tenni.

Maradva a filmnél, a sztori lehetett volna sokkal jobb is, mármint ki lehetett volna jobban fejteni. Viszont a megvalósítás az remek, csillagos ötös. Nagyon jó szereplők, és szórakoztató mellékszereplők. Wall-E és Eve mindenki kedvence lesz, ez teljesen biztos. Azon morfondíroztam, hogy sok helyen ebben az évben a Kung Fu Panda-val teszik össze a filmet, de a kettő teljesen összehasonlíthatatlan. Lehet azon többet röhögtem, de nem érintett meg ennyire mint a robotok története, illetve valahol az emberiség története is.

Amiről még fontos írnom, hogy a filmben szereplő dalok baromira illettek az adott jelenetekhez. Én minden egyes résznél elmosolyodtam, amikor beindult valami kis apróság.


Mennyire tetszett nekem a film? 9/10! Elég magas pont ez, de simán megérdemli. Amellett, hogy nagyon jól szórakoztam, és nagyon sok kis apró poén volt a filmben, rengeteg utalás is volt, amiken én személy szerint kicsit meglepődtem, illetve elgondolkodtam. Lehet nem fogtam meg a film lényegét, vagy inkább nagyon sokat akarok látni mögötte, de jelenleg engem ezek a dolgok mozgattak meg. Természetesen csak hangsúlyozni tudom azt, hogy egy nagyon jó családi film, illetve egész családos szórakozás, mindenkinek csak ajánlani tudom.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr203140420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kakukk76 2008.08.04. 11:15:23

Ó, igen, remek film, azonnal képes voltam beleszeretni úgy az egészbe, de persze a főhősbe különösen is. Pedig általában nem nagyon nézegetem a mainstream rajzfilmeket. De ez marha aranyos és szívetmelengető (csak hogy megengedjek magamnak egy kis közhelyes fogalmazást).
süti beállítások módosítása