2008.08.29. 13:50 teddike

Mozi Szeptember

Címkék: film mozi 2008

Lassan vége az augusztusnak, bőven volt mint nézni, vagy csak minden héten egyszer befizetni a Sötét Lovag-ra, most pedig egy új hónap kezdődik, és jön pár részemről kevésbé várt film. Legalábbis eddig nem tudtak megmozgatni annyira, de természetesen ott leszek, bármilyeket is lehet nézni. Most már mondhatom nyugodtan, hogy szokásos módon az amerikai bemutatókat veszem előre, aztán ha végigmentünk mindegyik héten, akkor jöhet a hazai bemutató naptár. Itt jegyzem meg, hogy ezek a listák nem teljesek, többnyire azokat a filmeket tartalmazzák, amelyek felkeltették érdeklődésemet, és nem tartalmaz minden filmet.

Szeptember első hétvégéjén (szeptember 5 péntek) jön is egy közepesnek mondható akció film, amire azért nem fogadnék, hogy hatalmas siker lesz, de lehet érdemes lesz bepróbálni. Nicolas Cage új filmjéről beszélünk, ami nem más mint a Bangkok Dangerous. Egy hét múlva jönnek majd az infók róla, szokásos módon. A film egyébként R besorolást kapott, remélhetőleg tele lesz jó kis véres jelenettel.

A következő héten (szeptember 12), két filmet is kiemelnék a listáról. Az egyik a Righteous Kill, amiben két nagy kedvencünk leül egy asztalhoz. Al Pacino és Robert DeNiro ismét egy filmben. Igaz már öregek kicsit, és ez meg is látszik rajtuk, de ettől még kap egy esélyt a film. A film besorolása szintén R, itt is csak remélni tudom, hogy ez jót jelent mindenki számára. A másik heti filmünk pedig a Burn After Reading. A Coen testvérek új filmjéről beszélünk, nagyon jó szereposztással: George Clooney, Frances McDormand, Brad Pitt, John Malkovich, Tilda Swinton. A film premierje egyébként most volt Velencébe, a fogadtatás felemásra sikeredett. Maradjunk annyiban, hogy nem fogja megismételni a No Country for Old Men sikerét, de ettől még lehet egy nagyon jó film.

A hónap harmadik hetével viszont bajban vagyok. Jön az Igor, animációs film, de valahogy a Panda és a Wall-E után nem tudom mit tudnak nekünk mutatni. De nem zárom ki teljesen a filmet. Érkezik egy könnyen emészthető vígjáték, a My Best Friend's Girl, amelyben Kate Hudson játssza a főszerepet, illetve a (amerikai) pitéből megismert Jason Biggs. Itt szeretném megemlíteni, főleg azok kedvéért, akik szeretik a régi kosztümös filmeket, hogy Keira Knightley főszereplésével bemutatják a The Duchess című történelmi drámát.

A negyedik hét (szeptember 26) viszont már sokkal jobban izgat. Ekkor kerül a vászonra az Eagle Eye, ami nagyon tetszik egyenlőre. Korábban már láthattunk trailert és posztert is a filmhez. Remélem tényleg jó lesz, mondjuk valami miatt, és elnézést ezért a Jumper ugrik be róla, azt is vártam, aztán jó nagy szívás lett belőle. Remélem ez a film azért sokkal jobban sikerült. Shia LaBeouf pedig egyre jobban kezd szimpatikus lenni. Ő a film főszereplője, meglátjuk mennyire tudja majd elvinni ezt a filmet a hátán.

Nézzük a hazai bemutatókat: szeptember 4: Trópusi Vihar (Tropic Thunder), már volt róla szó, mindenképpen nézős. Illetve ezen a héten jön még az Utazás a Föld középpontja felé. A 3D miatt, a Corvin mindenképpen látogatva lesz. Szeptember 18: A spanom csaja (My Best Friend's Girl), adunk neki egy esélyt szerintem valami olcsó napon. A másik film ami esetleg érdekelne a héten A klónok háborúja (Star Wars: The Clone Wars ).

Részemről ennyi, nevetségesen rövid ez a lista az eddigi hónapokhoz képest, és nagyon nem is lesz olyan, ami bankot robbantana. Igaz ez mindkét piac bemutatóira. Lassan bevett szokásként a legtöbb film egy hónappal később kerül nálunk moziba, de vannak azért kivételek, amik inkább meglepőek, mint sem örömmel töltenének el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr543140473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása