2008.09.23. 16:14 teddike

How I Met (and) Worst Week

Címkék: sorozat how i met your mother 2008 2009 worst week

Mondhatni röpkék, mert annyit nem tudnék írni, hogy két bejegyzést is megérjenek. Tegnap végérvényesen megkezdődött az idei szezon, és a hétfő nálam a többi sorozat mellett, egyben a szitkom nap is. Kevésnek adok esélyt, az újat megnézem és kb. ennyi. Ebből a felhozatalból kell tehát válogatnom: Two And a Half Men a többihez hasonlóan tegnap kezdődött, nekem viszont nem jött be a sorozat, valahogy nem fogott meg, éppen ezért parkoló pályán van. Mondjuk elég régóta ott van, és fura is, mert az egyik legnézettebb szitkomról beszélünk itt ugye. Szintén tegnapi kezdő volt a The Big Bang Theory. Ami akár még azok között lehetne, amiket bármikor szívesen megnézek, magam sem értem miért nem tud tetszeni a sorozat. Ez is kimarad az életemből, de azt hiszem, van bőven elég, amiket érdemes néznem. 

Ezt csak azért írtam le, mert ehhez képest viszont jönnek azok, amiket már meg is néztem. 

How I Met Your Mother - Do I Know You

Oh igen! Nagyon hiányzott már a sorozat. Valójában végig tudtam élvezni a kezdést, ami nem volt a legerősebb, de kis szomjas lelkemnek, és szitkomra, vagy kifejezetten erre a sorozatra váró agyamnak nagyon jót tett ez a pár perc. (Spoilerek)

A harmadik évad egy elég komoly kérdéssel ért véget, ez lett volna a sorozat egyik olyan pontja, ami miatt sokan várták a folytatást gondolom. A választ megkaptuk, szerencsére nem erről szólt a rész, sokkal inkább másról. Örülök persze a válasznak, de a részből rengeteg komikus jelenet volt, ami már most azt vetíti előre, hogy nem lesz minden úgy ahogy azt most látjuk.

NPH, a rövidítés, amit mindenkinek meg kell jegyezni. Sajnos Emmy-t nem kapott, de ebben a részben is látszott, hogy egyszer biztos kapni fog ezért az alakításért. Az egész kezdést lényegében ő vitte a hátán. A változás nem változás, szerelem nem szerelem az ő előadásában mindenképpen vicces. Mikor lehet Barney-t komolyan venni? Semmikor, pont ezért jó ez a karakter. Három évadon keresztül építettek valamit, amit most lehet meg kell majd változtatni? Állok elébe, majd meglátjuk mit tudnak kihozni belőle. Az tény, hogy komoly Barney nem a legnyerőbb, de még mindig több humora van, mint olykor a többi szereplőnek. Részemről ez egy nagyon erős kezdés volt a középmezőnybe, éppen ezért 6/10. Várom a folytatást, legszerencsésebb esetben darálnám az egészet, de így adagolva is jó lesz majd, legalább egy kis vidámság a sok dráma között. 

A pontozás után jön még pár kérdés. Én szinte biztos vagyok benne, hogy az anyuka még nem jött el. Legalábbis ebből a részből azt látom, hogy ez nem a végleges. Persze lehet tévedek, de vajon meddig lehet húzni ezt a kérdést? Meddig mehet a fő vonal? Mert ez a negyedik évad, de még mindig nem vagyunk biztosak semmiben, vajon lehet még éveken keresztül ezt csinálni?

Worst Week - Pilot

Most raktam le az első részt, de még mindig mosolygok. Komolyan, ez a kezdés nekem nagyon tetszett. Ezt a sok szerencsétlenséget amit ide össze tudtak hozni. Nagyon jó indulás volt, nem tudom persze mennyi potenciál van benne hosszú távon? 

A lényeg annyi, hogy van egy fiatal pár, a csaj terhes, mennek a szüleihez, akik utálják a barátját, és most akarják elmondani neki, hogy nagyszülők lesznek. Ez még persze kevés a boldogsághoz. Először a Ben Stiller film ugrott be, hasonlóság megvan. 

De itt a barát Sam (Kyle Bornheimer) egy született szerencsétlenség. Minden helyzetbe csak bajba kerül. Persze inkább csak segíteni akar mindenkinek, de általában ezzel egy jó nagy galibát is okoz. Hiába tudom róla, hogy szerencsétlen, valahogy mindig fel tudtam röhögni az újabb helyzeteken. A többiek, de főleg a barátnő egyenlőre csak asszisztál ehhez. A após és anyós jelölt pedig Angela és Dick baromi jó fejek. Főleg Dick, mondanom sem kell, rengeteg humoros jelenet lesz még neki köszönhetően.

Az első részben volt pár morbid poén is, de még a simán elviselhető vonalon, és ami biztos, hogy nagyon jól szórakoztatott. Pedig olyan sokat nem vártam tőle így elsőre, de a HIMYM után minden kedden ezt is nézni fogom. Legalábbis még pár rész erejéig az biztos. Az állandó szerencsétlenkedés az elején még biztos vicces lesz, de hosszabb távon ennél több is kelleni fog, meglátjuk mire képes Sam és a sorozat is.

Részemről ez a kezdés egy nagyon erős 6/10. Örömmel várom a következő részt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr363140538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása