2008.10.04. 00:18 teddike

Chuck - Versus the First Date

Címkék: sorozat chuck 2008 2009

A héten visszatért kedvenc nerd/geek ügynökünk is, hogy látomásaival, illetve tudásával segítse az ügynökségek munkáját. Aki nem értette, illetve nem tudja miért írtam ezt, az olvassa el az első évadról írt bejegyzésemet. Annyi bizonyos, hogy az első évadot darálva néztem, és fokozatosan szerettem bele a sorozatba. Az első évad végén nem igazán volt cliffhanger, és amolyan lezárt volt az egész, legalábbis egy két szálat elvarrtak, éppen ezért (is) kíváncsi voltam mivel tudják majd folytatni a második évadban. A kérdés egyszerű volt, tudnak e valamivel többet adni és jobban megszerettetni a karaktereket mint eddig? A válasz, ha nem is lesz annyira egyértelmű, spoilerekkel a tovább után következik.

A héten visszatért kedvenc nerd/geek ügynökünk is, hogy látomásaival, illetve tudásával segítse az ügynökségek munkáját. Aki nem értette, illetve nem tudja miért írtam ezt, az olvassa el az első évadról írt bejegyzésemet. Annyi bizonyos, hogy az első évadot darálva néztem, és fokozatosan szerettem bele a sorozatba. Az első évad végén nem igazán volt cliffhanger, és amolyan lezárt volt az egész, legalábbis egy két szálat elvarrtak, éppen ezért (is) kíváncsi voltam mivel tudják majd folytatni a második évadban. A kérdés egyszerű volt, tudnak e valamivel többet adni és jobban megszerettetni a karaktereket mint eddig? A válasz, ha nem is lesz annyira egyértelmű, spoilerekkel a kép alatt következik.

Mint azt az első évad során megtudtuk, Chuck agya tele lett a kormány számára nagyon fontos információval, éppen ezért mellé raktak két ügynököt, akik majd segítik abban, hogy ha bármit lát és beugrik neki valami, akkor azt az ügyet megoldják. Itt arra gondolok, gyenge példa, de most ilyesmi jut eszembe, éppen kajálnak valahol, betér oda pár érdekes arc, és amint meglátja őket, köszönhetően a sok információnak be tudja azonosítani a személyeket, és innen megy a nyomozás, akció. 

A kormány közben épített egy másik gépet, ami képes lenne ezzel a rengeteg információval megküzdeni, és innentől nem lenne szükség Chuck-ra. És itt kezdődnek a bonyodalmak. A többit meg most nem írnám le, érdemes megnézni az első részt, könnyen be lehet kapcsolódni. 

Én csak annyit szeretnék leírni, mivel egy nagyon jó pörgős első részt kaptunk, tele jó humorral, hogy Chuck karaktere tovább fejlődött. Igaz, hogy ebben a részben már arra gondolt, hogy mi lesz majd vele, ha nem kell a kormánynak dolgoznia, és kezdhet magával is valamit. De amikor meg helyzet volt, és akció közepén találta magát, akkor képes volt előadni a kemény ügynököt, akit az első évadban nem láthattunk. 

A sorozat egyébként gondol mindenkire, Chuck abszolút szerethető figura, de itt van Casey, az egyik ügynök, aki baromira jól hozza a kemény arcot, és mellette olyan poénokat süt el, hogy öröm hallani. Illetve azok is jól laknak akiket csak az eyecandy érdekel, hiszen Sarah mindent megad nekünk, és emellett még ő is egy badass csaj, aki könnyen elbánik bárkivel. 

Mosolygós és olykor izgulós első rész volt ez, nem tettem le a kalapom, és nem is volt hatalmas wtf? pillanat, de nagyon szórakoztató volt. Ezek miatt nálam ez simán 7/10. Komolyabb előremutató, vagy az évadot átívelő szálat nem kaptunk, viszont volt jó mellékszereplő, és ha csak minden részben valami aktuális problémát kell megoldani, akkor is élvezni fogom a sorozatot. Ez viszont nem biztos, hogy elég mindenkinek. A kérdés adott, mit érdemes csinálni? Vagy merre tartson a sorozat? Legyen minden részben valami, de adjanak egy több részen át tartó eseményt is? Vagy a másik kérdés, vajon mikor törik meg a jég, és lesz valami a karakterek között?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr783140586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása