2008.10.06. 22:42 teddike

Dirty Sexy Money - The Birthday Present

Címkék: sorozat dirty sexy money 2008 2009

A sorozatról sokkal több bejegyzést nem fogtok találni, ami az én hibám, hiába néztem meg az első évadot, és tartozott a kedvenceim közé, lusta voltam hozzá, hogy bármit is írjak róla. Köszönhető ez annak is, hogy a sztrájk miatt csak 10 részesre sikeredett az első évad. Nem meglepő, hogy a kevés résznek (is) köszönhetően további esélyt kapott a sorozat a bizonyításra. Az előző évad egyik legjobb dobása volt számomra, sok állandó szereplő, és kellően jól eltalált drámai helyzetek jellemezték az első évadot. 

Egy gyorstalpaló a sorozattal kapcsolatban. Vannak a Darlingok, akik New York leggazdagabb családja. Nekik dolgozik Duch ügyvédként, amíg egy szép napon meg nem hal, illetve meg nem ölik. Ekkor jön a képbe a fia Nick, aki távol tartotta magát a gazdagok világától, sőt még apjával sem volt jó viszonya, de hosszas meggyőzés után, ő veszi át apja helyét, és ő intézi a család dolgait, ami nem csak jogi esetekből áll, hanem szinte mindenből. 

Ez a fő átívelő szál a történetben, de ennek kifejtésére a kevés részek alatt nem igazán jutott elég idő, sokkal inkább volt ez egy (brazil) szappanopera. A részek többsége arra épített, hogy ki kivel kamatyol, milyen családi problémák vannak, és nem a nyomozás volt az elsődleges szempont. A írás jobb megértése érdekében azt érdemes tudni, hogy a Darling család a szülök mellett öt testvérből is áll, és természetesen mindenkinek megvannak a saját kis apró beütései. Az első évad végén nem kaptunk semmilyen lezárást, illetve több kérdés a levegőbe maradt, innentől kellett tehát folytatni az eseményeket.

A második évad első része, spoilerek nélkül Nick születésnapjáról szólt, és szokásos módon hozott minden drámai (szappan) helyzetet, amit eddig megszoktunk. Egy részben volt haláleset, megcsalás, szerelmi vallomások, egymásra találás és a korábban említett nyomozás is kapott egy kis helyet a nyitányban. 

Ezt egyébként érdemes tudni a sorozatról, ha valaki arra adná a fejét, hogy elkezdi nézni, mellesleg simán be lehet kapcsolódni, hogy itt akármi történik, mindig van valaki aki azt látta, hallotta, tud róla. Olyan nincs, ami titokba maradna. Amiben le lehet bukni, abban le is bukik valaki, és fordítva. 

A szereplők névsora egyébként nagyon jó. És ha azt vesszük alapul, hogy most írok először a sorozatról, akkor említsük meg, hogy a Darlingok fejét Donald Sutherland alakítja, aki pazar szerepében, és az annyira nem változatos karaktert is képes színesebbé tenni. Nick-et pedig Peter Krause alakítja, aki szintén ismerős arc lehet, korábbi sorozatokból. A család többi tagját egyesével nem mutatnám be, de jó arcok ők is, illetve érdemes megjegyezni, hogy a sorozatban szereplő nők egytől egyig hatalmas eyecandy-t alkotnak. Ehhez pedig tegyük hozzá, hogy a második évadra csatlakozott még Lucy Liu is. 

A kezdés nálam 7/10. Az első évadba voltak olyan részek, amelyek sokkal unalmasabb voltak, és most egy kicsit megmozgatták a dolgokat. Volt itt minden, amitől jó ez a sorozat, sőt, olyan eseményeket is láthattunk, amelyek több részen keresztül jelen lesznek. Jöhet a következő rész, hiszen ez eléggé izgalmasan ért véget. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr703140592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása