2008.10.28. 18:20 teddike

Mit nézünk manapság? - Második rész

Címkék: rtlklub tv2 hargitai bea celeb vagyok ments ki innen

Történt pár hete, pont mikor az rtl elkezdte a Celeb vagyok műsort, hogy gondolataimnak szabad utat adtam és le is írtam mindent, amit akkor az újonnan induló műsorokról gondoltam. Ezt erre találjátok. Azóta mint írtam eltelt egy kis idő, történt pár dolog, és a mai nap ismét ezen eseményektől volt hangos. Főleg a Tv2 került a középpontba, hiszen hivatalosan is megerősítést nyert, hogy átrendezték a teljes programjukat, ami teljesen érthető.

Kezdetben azzal volt hangos az egész internet illetve a blogos szféra, hogy a Celeb vagyok mennyire egy sz*r műsor, nem nézi senki, legalábbis azok, akik véleményeztek nem nézik, rajtuk kívül viszont mindenki. Mondhatom ez is olyan, mint a Győzike Show effektus. Nem nézzük csak látjuk, és mindenki erről beszél. Valahogy így lett sikeres az rtl új műsora is, a kezdeti 1,5M néző feletti részek után, folyamatosan emelkedett a nézettség, és a zárás, a döntők már 2M felett voltak. És ami fontos, a nézettség mellett, a 18-49 korosztályt tekintve 40% feletti eredményt ért el. (Értsd úgy, hogy akik éppen akkor tévéztek, az adott korosztályban, azok több mint 40% a celebeket nézte.)

Ezek után teljesen érthető, hogy a héten hétfőn jött is a folytatás, 10 új celeb, akik minden este szórakoztatják azokat, akik nem nézik a műsort. Én még az elején néztem is, mármint az első "évadot", aztán idő hiányában elmaradt, mindig ilyenkor voltam/vagyok edzésen, így lesz ez ma is, de azért egy két dolog nálam is megragadt. Mint pl. Tóth Gabi, aki percenként kiborult, vagy az, hogy ezek a celebek sokkal jobban fognak szívni, legalábbis mindenki ezt mondta, aztán az első adás, legalábbis amit láttam belőle teljesen unalmas volt. Most, hogy van mivel összehasonlítani, reméljük lesz ez még jobb is. 

Vissza a bevezetőre, szóval a Tv2 a celebes műsornak köszönhetően (is), de az új műsorokkal elég nagyott bukott. Hargitai Bea mellei és szenvedései nem tartottak ki, legalábbis a nézők folyamatosan elvándoroltak, és emiatt úgy döntöttek, hogy megy vasárnapra délutánra a műsor. Hasonló sikert ért el a 10! is Szorcsik Viki vezetésével, ők is költöznek, és vasárnap este kerülnek műsorra. Hargitai Bea első hétvégéjén a Forma 1 ellen fog menni, míg a 10! a Heti hetes ellen. Biztos sokkal sikeresebbek lesznek. A harmadik csapás pedig az XXL szenvedte el.

Erről még nem írtam semmit, két hete mutatkozott be a Tv2 élő teljesen új műsora, Bagi Nacsa duóval, a Mirigyekkel, és folyamatosan változó műsorvezetőkkel. Az első műsor annyira töketlennre sikeredett, és csak a nézettség szempontjából tudok róla beszélni, hogy nem az rtl ellen küzdött a csatorna, hanem a viasat szintjére süllyedt. Ennek hatására ment is a műsor rögtön pihenni, amit úgy kommentáltak, hogy átszerkesztik, keresnek sztárokat, és majd valamikor jönnek vissza. 

A Tv2 új vetélkedője, a Cápák már be is buktak délután, aminek függvényében igencsak jogos az a kérdés, hogy vajon minden rendben van e? Persze a csatorna vezetősége finoman sem reagálja le a dolgokat. Talán a legszebb mondat az, hogy csak az nyer, aki mer volt, de ez szerintem ekkora összegeket elnyelő műsorok kapcsán nem biztos, hogy a legjobb válasz. 

Eközben persze rtl-nél szerintem röhögnek, és örülnek mint majom a farkának. Tegnap este (hétfő) jött ismét a Showder Klub, és ha nem is volt a legjobb adás, simán jót röhöghettünk rajta. Előtte meg folytatódott Győzike a nyolcadik évaddal, amiről a kövezés miatt nem sokat írnék, de a nézettség miatt úgy is maradni fog. 

Négy új műsor, egy biztos törlés, és három pakolás várakoztatás, ezek a tények. A Megasztár még tartja magát, a celebek ellen is, de jön a Szombat esti láz, vajon mi lesz így szombaton este? Illetve a Tv2 már csak egy műsort tartogat magának, Frei Tamást és az ő celebjeit a dzsungelből, nem lennék meglepve, hogy ha ez is bukta lenne. Az igazsághoz hozzátartozik az is persze, hogy a szerdai meg esetleg a hétfői estéken tud kitartani egy kicsit a Tv2, köszönhetően az NCIS-nek és House-nak. De mi lesz a többi napokon?

Na jó, be is fejeztem, így is elég nagy kavarás lett itt, de írtam ami jött, majd egyszer átolvasom én is, hogy mit sikerült összehozni, de most irány edzeni. A lényeg  egyébként szerintem kivehető abból amit írtam. "csak az nyer, aki mer/próbálkozik is" - csak így tovább csiga tv, reméljük egyszer összejön, de egyenlőre nem mernék sokat tenni erre a sikerre. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr173140665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása