2008.10.31. 19:43 teddike

Október - Box Office

Címkék: film 2008 box office

A korábbi hónapoknak megfelelően most is összeszedtem a legjobb októberi bevételeket. A heti bemutatókat követve, amerikai adatokról számolok be. 

Az októberi kínálatot érdemes átnézni, hiszen ott minden le van írva, hogy mikor melyik film került bemutatásra. A hónap első hétvégéje több olyan filmet is hozott, amelyekre majd ha lehetőségem lesz biztos elmegyek, egy hatalmas kivétellel. Ez pedig nem más lesz, mint a Beverly Hills Chihuahua. Amely természetesen, nem tetszésem ellenére is uralta az első hétvégét. 29,3M $ zsebelt be, a hónap többi napja során pedig eljutott egy elég magasnak számító bevételhez, közel 80M $-hoz. Ezen a héten került a mozikba Megan Fox How to (nagyon hosszú cím) filmje is, ami elég nagy bukást élt meg, 1,4M $ és ezalatt a négy hét alatt ezt csak megduplázni tudta. 

A második hétvége (október 10) szintén érdekelt, a Body of Lies-nak köszönhetően, de sajnos itt is csak a bukásról számolhatok be. 12M $ a nyitóhétvégén, azóta pedig csak 31M $, ami nagyon messze van még a 70M $-os készítői költségtől, és akkor a marketinget még nem is számoltuk bele. Hasonlóan ehhez, nagyon rosszul járt a City of Ember is, 3,1M $ nyitásnak, és a hónap végéig ugyanennyi folytatásnak. Ami szintén távol áll a költségektől. Sikert könyvelhet el viszont a Quarantine, ami 14,2M $kezdés után meg sem állt 29M $-ig. Ezzel viszont közel kétszeresét hozta a költségeknek. Úgy látszik az emberek vevők ismét a horror filmekre (vagy még mindig).

A harmadik héten jött a hónap legjobban várt filmje (részemről), a Max Payne. Bankott azért nem robbantott, de 17,6M $ kezdés után jelenleg 31M $ áll a neve mellett. Ezzel hazájában már visszahozza azt amit "kidobtak" rá. A többi országban való sikerétől függően sok pénz állhat még a házhoz. Ezen a héten került nagyobb közönség elé a W., politikai hangvételű mozi. Nyitásként 10M $, folytatásban pedig 19M $ tornázta fel magát, ezzel közel kerülve a 25M $-os kiadásokhoz. 

A hónap zárásaként (a mai bemutatókkal a hétvége miatt csak a novemberi listán foglalkozok) több olyan film is érkezett a mozikba, amelyek biztosan szállították a nagyobb bevételeket. Megjegyezném még ezek előtt a Pride & Glory eredményét: első hétvégén 6,2M $, azóta összesen 7,9M $ (kiadások/költségek: 30M $). A sikeres filmek pedig, először is a High School Musical 3 (erről majd írok is, itt lehet kövezni), amely könnyedén szedett össze az első hétvégén 42M $-t, és ezzel az októberi hónapok harmadik legjobban kezdő filmje lett. A film korosztályát nagyban jelzi, hogy hétköznap végig más film volt az élen, de gondolom hétvégén ismét zúzni fognak a sulisok. A film költségei 11M $ körül voltak, ehhez még ha hozzáteszünk ugyanennyit marketingre, akkor is hatalmas siker. A többi országok bevételeit pedig még nem is említettük. 

A HSM mellett került mozikba az ötödik Saw is, amelyik remek számokkal nyitott (30M $), ezzel nem sokkal lemaradva az eddig részektől (legjobb eddig a Saw 3: 33,6M $). A siker tehát továbbra is tart. Hiába ötödik rész, a 10,8M $-os hivatalos költségek mellett, az eddig bevélek miatt még számíthatunk következő részekre is. 

Az eddigi hagyományokkal szakítva most már nem rakom be az év legjobb 10-es listáját. A sorrend állandó, itt nézhetitek meg. A számok minimálisan változtak csak. Amit eddig is követtem, és ezek után is fogok, hogy a Sötét Lovag összbevételben már 992M $-nál jár

Találkozunk egy hónap múlva, a november érdekesnek ígérkezik, de ezt majd a havi bemutatóban kiértékeljük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr683140680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása