2008.11.01. 12:55 teddike

Mozi November

Címkék: film 2008

Hihetetlen, hogy már a novembernél tartunk. Legszívesebben még mindig a júliusi vagy augusztusi hónapról írnék. Ezt sajnos már nem tehetem meg, azt viszont igen, hogy feltalálok valami fantasztikus időgépet, és szépen visszamegyek az időbe. Tegyük félre a hülyeséget, és fókuszáljunk arra, ami előttünk áll. Ami azért is izgalmas lehet, mert novemberben több nagyobb sikerre pályázó filmmel is találkozhatunk. Bevételi szempontból egy olyan időszak jön, amelyikben a legjobb hétvégéket eddig Harry Potter hozta, és amelyikben évekkel ezelőtt az új Bond is bemutatkozott. 

Az első hétvégén (november 7) szaladunk a mozikba rögtön, mert jön egy olyan animációs film, ami ha minden jól megy hatalmas sikereket érhet el. Ez pedig nem más mint a Madagascar 2 (Escape 2 Africa). Az első részt sokan láttuk, sokunk kedvence lett, így elég nagy várakozással mehetünk a folytatásra. Ezen kívül még két filmet emelnék ki erről a hétvégéről. Egyik a Role Models, Paul Rudd és Seann William Scott főszereplésével. Talán neki sikerült a legjobban kibújni az amerikai pite árnyékából. A másik mozi pedig a Soul Men, Samuel L. Jackson és Bernie Mac szereplésével. Mindkét film vígjáték, trailerek alapján nem rossz egyik sem, ezeket egy későbbi posztban láthatjátok. 

A hónap közepén csak egy legény marad a gáton, és ő nem más mint James Bond és a Quantum of Solace. Mint már olvashattátok a Casino Royal is ebben a hónapban mutatkozott be évekkel ezelőtt, mérsékelt hazai (amerikai) és annál nagyobb külföldi sikerrel. Most sem lesz ez másképp. Daniel Craig ismét nagyot léphet elő mint Bond, reméljük tudja tartani korábbi formáját. 

A harmadik hétvégén (november 21) két filmesre erősödik a mezőny, bemutatkozik a csoda kutya, Bolt, animáció formájában, és jön az amerikai körökben hatalmas várakozást megelőző Twilight is. Utóbbinál szoktak jönni a Harry Potter hasonlattal, de ehhez gyorsan tegyük hozzá, hogy csak abban az értelemben, hogy könyvként az amerikai közönségnek ez olyan, mint nekünk a HP. A filmek között hasonlósággal nem érdemes foglalkozni. 

Az hónap végén pedig jön a Háladadás ünnepe, éppen ezért már szerdától bemutatásra kerülnek filmek. Ezek között ismerős lehet a Transporter 3. Jason Stathman nem únja még a szállítást. Jön egy vígjáték Four Christmases címmel, a főbb szerepekben pedig Vince Vaughn és Reese Witherspoon. Illetve egy nagy kaland is előttünk áll Australia címmel. Itt Nicole Kidman és Hugh Jackman próbál elkápráztatni minket. 

(Mint ti is láthatjátok, minden hétre jut egy nagyobb Blockbuster, aminek köszönhetően valószínűleg nagyobbak lesznek a bevételek a hónapban.) 

Mi sem fogunk unatkozni itthon. Rögtön a hónap elején (november 6) hozzánk is eljön a Madagascar folytatása. Viszont én még kiemelném az Edge of Love című szerelmes filmet, amelyben Keira Knightley és Sienna Miller szerepel. November 13-án pedig a világpremierrel együtt mi is nézhetjük James Bond új kalandjait. Egy héttel később Woody Allen új filmje fogja átvenni a helyet (Vicky Christina Barcelona). Majd a hónap végén egy elég komoly hétvégére kerül sor. Három várt film is bemutatkozik nálunk. A világpremierrel együtt jön a Twilight, illetve behozunk két lemaradást, jön a Coen testvérek új filmje a Burn After Reading, illetve DiCaprio is beköszön hozzánk, bemutatják a Body of Lies című alkotást.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr203140683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mango 2008.11.02. 21:31:02

Minden héten mehetünk a moziba. Drága hónap lesz.
süti beállítások módosítása