2008.12.01. 21:10 teddike

Mozi December

Címkék: film 2008

Az év végén sem kell izgulnunk, lesz miért a moziba mennünk ha nagyon szar az idő, vagy éppen valami meleg helyre vágynánk. Immáron mondhatom egészen nyugodtan, itt a hagyományos hónap eleji bejegyzés arról, hogy mivel érdemes számolnunk már most az amerikai és a hazai bemutatók listáján. A novemberi hónap nagyon erős volt, erről lesz majd természetesen egy bevételes összefoglaló, de addig is a hónapban bemutatásra kerülő filmek listája:

Az első hétvégén (december 5), egyetlen nagy bemutató lesz, Punisher: War Zone. Az első filmet aki látta, nagyon jól tudja, hogy félnünk kell rendesen. Ez nem folytatás, hanem olyasmi mint a Hulk volt nyáron. Kicsit átdolgozták a filmet. Meglátjuk most milyen eredménnyel. Szintén a héten mutatják a Cadillac Records című musicalt. Erről sokat nem tudok, viszont a szereplőket listáját látva (Adrien Brody, Beyonce, Emmanuelle Chirqui), talán adhatunk majd neki egy esélyt. A hónap során majd több kisebb költségvetésű film is bemutatkozik, részben amiatt is, hogy esélyt kapjanak az Oscarra való jelölésre. Ezen a héten kerül a mozikba, ennek szellemében a Frost/Nixon politikai dráma, ami engem nagyon érdekel. 

Ugorva rögtön a hónap közepére (december 12), megmenti világunkat Keanu Reeves, aki a The Day the Earth Stood Still című sci-fi-ben próbál majd minket rávenni arra, hogy bemenjünk a moziba. Itt is kis létszámban bemutatásra kerülő filmeket emelnék ki. Jön a Che, a Gran Torino és érkezik a Reader is. Ha ezek egyenlőre teljesen ismeretlennek tűnnek, nem kell aggódni, amíg arra kerülne a sor, lesznek majd posztok a filmekről.

Innen nézve, ha kint élnék, akkor a harmadik hétvége (december 19) biztos nagyon sűrű lenne. Egyrészt jön a Seven Pounds, Will Smith nevével fémjelezve. Yes Man Jim Carrey-vel. Illetve ekkor kerül lényegesen kevesebb moziba a Wrestler, és a The Brothers Bloom is. Ezek közül szerintem mindegyikre szívesen elmennék. 

Az év végén, illetve az utolsó hétvégén viszont még a korábbinál is nagyobb rajzás lesz. Csak felsorolás szintjén: Mesél nekünk Adam Sandler (Bedtime Stories). Öregszik (fiatalodik) Brad Pitt (Benjamin Button). Jön a Spirit, és Tom Cruise is kísérletezik (Valkyre). Ezen kívül visszakapjuk a Titanic párost (Revolutionary Road). Az év utolsó napján (december 31), gondolom az Oscart szem előtt tartva pár moziban ismét kopogtat Daniel Craig (Defiance).

Hazai vizekre evezve: december 4: Mongol és Kaméleon. Egy kis történelem és egy magyar film. Meglátjuk most milyen érzésekkel jövünk ki a moziból. December 11: Amikor megállt a Föld, Keanu Reeves hozzánk is időben érkezik. Illetve a héten A zsaruk becsülete (Pride & Glory) mindenképpen esélyes. December 18: Négy Karácsony (Four Christmases), az idei ünnepes film, most mutatták be, mi várunk rá pár hetet. Bevételekről nemsokára. Illetve jön a nagy magyar folytatás. Valami Amerika 2. Az évet viszont nem zárjuk rosszul, december 25: Ausztrália nálunk is, csak egy hónap késéssel. Jön a Cincin Lovag, illetve Adam Sandler nálunk is mesél (Bedtime Stories). Valamint a Righteous Kill, amit sokáig nagyon vártom, most viszont nem tudom mit kezdjek vele, csak negatív dolgokat hallottam róla.

Érdekes, és hosszú hónap áll előttünk. Itt is elmondanám, hogy a most bemutatott, felsorolt filmek személyes ízlést tükröznek, a lista nem teljes. Ezeken kívül még nagyon sok film kerül bemutatásra, de elég lesz akár csak ezekkel is foglalkozni.     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr243140793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása