2009.01.23. 13:47 teddike

Lie To Me - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2008 2009 lie to me

A Lost mellett azt gondolná az ember, hogy nem sok babér teremhet, aztán rá kell döbbenni, hogy mégis. Persze egy olyan ember, aki nagyon szereti a szigetes sorozatot, nehezen tudná elképzelni, hogy ne azt nézze, ha választani kellene egy adott időpontban futó sorozatok közül, de úgy látszik ezt máshol másképp gondolják. Üde színfoltja és másik nagy sikere lehet Fox-nak a Lie To Me. Az a high concept sorozat, ami behozott egy ismertebb főszereplőt, és egy olyan témát dobott be, ami sokakat érdekelhet. (És tegyük hozzá gyorsan, ha már Lost, akkor ezen nem kell gondolkodni, tipikus popcorn sorozat.)

lie to me season 1 pilot

Napokkal ezelőtt még nem nagyon tudtam, hogy pontosan mi is alaptörténet, most már ez is világos: Tim Roth alakít egy olyan embert, aki nagyon jó képességekkel rendelkezik a hazugságok felismerése terén. Nagyon sokat tanulmányozta az embereket, és emiatt kialakult benne egy olyan érzék, amivel képes rámutatni arra, hogy valaki hazudik. Ezt felhasználva alapított egy saját céget, vannak munkatársai és különböző szervezeteknek segítenek megfejteni az igazságot. Azért kapják tehát a pénzt, hogy másokat lebuktassanak. Illetve fordítva, ha valakit vádolnak valamivel, esetleg bebizonyítsák, hogy tévednek.

Egy nem átlagos nyomozós sorozatról beszélünk, ahol nem csak bűntények szerepelnek a listán (gyilkosság, bántalmazás), hanem mondhatni egyszerű hétköznapi dolgok is. Sokan megcsömörlöttek már biztosan a nyomozós sorozatoktól, nos azok is adjanak egy esélyt ennek, hiszen teljesen mást fognak találni, és a tálalás nagyon jó. Nem annyira áltudományos, sokkal kézzelfoghatóbbnak tűnik az alap mint mondjuk a Fringe vagy a Mentalist esetén. 

A szereplőket is nagyon jól rakták össze. Egyértelmű itt is, hogy Tim Roth a központi figura, ő az alapja az egésznek. De a munkatársak (plusz három fő) nagyon jól kiegészítik a főnököt. Különösen Kelli Williams tesz nagyon jót a sorozatnak, hiszen teljesen az ellenkezője illetve emiatt kiegészítője Tim Roth karakterének. Ami még szintén hangulatossá teszi az eseményeket, ha valakin megmutatnak valami olyan fizikai jelet, ami arra utal, hogy hazudna az illető, akkor bevágnak olyan arcokat akiket mi is ismerhetünk a "történelemből" (Bill Clinton, O.J. Simpson és sorolhatnám). 

Itt a végére már csak egy magyarázat, a Lost csak azért került elő, mert vele egy időben fut a Lie To Me, és a nézettségi adatok (szerintem) elég érdekesen alakultak, de erről is lesz egy bejegyzés később. Erre az első részre, pilotra repül egy 7/10. A következő pár rész még bepróbálós lesz, aztán meglátjuk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr53140907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása