2009.02.11. 19:00 teddike

The Wrestler (A pankrátor)

Címkék: film 2009 the wrestler 8 csillag

Akármennyire voltam rápörögve a filmre, nagyon visszafogottan, és relatíve kis elvárásokkal ültem le elé. Ez többnyire annak volt köszönhető, hogy az egekig magasztalt főszereplő mellett semmi jót, de inkább legyünk őszinték és mondjuk azt, semmi mást nem hallottunk a filmről. Talán annyit érdemes megjegyezni még, hogy azért az említett szereplő mellett, még Aronofsky neve lehetett garancia arra, hogy nem fogunk rossz filmet látni. 

the wrestler

Rögtön folytatnám egy negatívummal, az pedig a történet. Lehet így tökéletes sokak szerint, nekem mégsem tetszett. Randy (Mickey Rourke) van végig a középpontban, aki egykor nagyon ismert és szeretett, sőt mi több sikeres pankrátor volt, majd 20 év után semmilye nem maradt, csak a sport iránti szeretete, és az a kevés rajongó, aki még mindig megismeri. Továbbra is versenyez, egészen addig a pillanatig amig egyik verseny után össze nem esik, és kórházba kerül. Ezek után jön rá, hogy változtatnia kell az életén, a jelenlegi önpusztító életével fel kell hagynia, ha továbbra is élni akar. Ám az élet nem arról híres, hogy egyszerű lenne, és a változások sem történnek úgy, ahogy azt mi eltervezzük. 

Igazából lehet elég lett volna két mondatot írni a filmről. Ebben a kettőben magasztalni Mickey Rourke alakítását, majd szépen kirakni a bejegyzést, és készen is lettünk volna. De valahogy keretbe kellene foglalni ennek az embernek a szerepét, az alakítását, mert ez kérem tényleg pazar volt. Nagyon rég láthattunk ennyire jó Mickey Rourke alakítást, sőt talán nem is volt ennyire jó sosem. De most a rengeteg rossz szerep után végre valami olyasmit mutatott, amitől a legjobbak közé kell sorolnunk. A film akár lehetne az ő története is. És emiatt van az, hogy a sztori bármennyire is gyenge, nem tudjuk lehúzni a filmet. 

A történet egyetlen nagy pozitívuma, hogy lehetőséget ad arra a nézőnek, hogy mindenki maga döntse el mi történt a főhőssel. Nem tudjuk meg mi lett a feleségével, azt sem tudjuk meg, hogy miért nincs jó viszonya a saját lányával? A sikeres életet sem tudjuk, hogy miért veszítette el? Miért él egy lakókocsi szerű lakásban? Miért nem tudja fizetni a számláit, és folytathatnám. Csak a jelent látjuk, a próbálkozásokat, a megtérést, és a visszatérést ahhoz a családhoz, aki/ami sosem engedte el. 

Az a durva egyébként, hogy a film közben többször unatkoztam kicsit, viszont rég láttam olyan filmet, ami után ténylegesen kattogni kezdett az agyam. Az előbb említett kérdések jártak a fejemben, és kerestem rájuk a választ, kerestem a miértre a választ, de természetesen nem találtam meg. Talán ez az, ami kihúzza ezt a filmet az átlagos mezőnyből és Mickey Rourke játékával naggyá teszi. 

the wrestler

Mennyire tetszett nekem a film?! 8/10! Egy nagyon jó Mickey Rourke, aki bizonyította, hogy helye van az A kategóriában, és egy közepes történet, ami azért képes elgondolkodtatni az embert. Nixon mellett Randy is talált magának egy rajongót.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr153140950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása