2009.02.16. 15:30 teddike

Dollhouse - Ghost (1x01)

Címkék: sorozat 2008 2009 dollhouse

Nehéz pillanatok ezek, hiszen az egyik legjobban várt újonc sorozat után vagyunk, és nem lehet róla sok jót írni. Hiába a nagy név a sorozat mögött, hiába minden várakozás, promo, poszter meg ami ezzel jár, nem érzem magam sokkal jobban az első rész után. Nem vártam csodára, de azért ennél valamivel többre számítottam. Lehet ebbe benne van a FOX keze? Sajnos nagyon is elképzelhető. Mivel miután a fejesek látták az eredeti első részt, úgy döntöttek, hogy szeretnének egy újraforgatást, mert nem ítélték meg érthetőnek a kezdeteket. Lehet ebbe bukott bele az eleje? Korai még persze konkrét bukásról beszélni, de van egy olyan érzésem, hogy nagyon sokan csalódtak.

A kezdeti infók után, a Fringe mellett, ez szerepelt még a listán, azon sorozatok között, amik nagy rajongói tábort mozgósíthatnak. Itt természetesen Josh Whedon neve volt a garancia arra, hogy valami extrát kaphatunk, és főleg emiatt nagyon sokan várták a pénteki bemutatót, vagy a szombat reggelt? 

dollhouse season 1

A történet, van egy Dollhouse nevü szervezet, akik olyan embereket foglalkoztatnak, akiknek nincs semmi személyiségük, valamilyen számtech kütyü segítségével ezen személyeknek feltöltenek egy megrendelt személyiséget, és így szórakoztatják a kuncsaftokat. Ez lehet bármi, mármint lehetnek barátnőktől elkezdve bármik, amit csak megkívánnak és kifizetnek a megrendelők. A kezdet, az első rész is több lehetőséget megmutatott: volt olyan, aki korábbi barátnőjével szeretett volna egy hétvégét eltölteni, ezért egy testbe feltöltötték a barátnő személyiségét, és boldog hétvégét töltöttek együtt. Vagy volt olyan is, aki egy bűncselekmény miatt kereste meg őket, mivel a rendőrséget ki kellett hagyni a dologból. 

Az alapok és a történet szerintem nagyon jó, mármint maga az elképzelés, jobban tetszik, mint a My Own Worst Enemy esetén. Ne is hasonlítsuk össze azzal a sorozattal, hiszen ez teljesen más. Viszont ami itt baromira nem jött be, az a várakozások teljes alulteljesítése. Senki sem gondolta szerintem, hogy a mester kezei közül egy ennyire átlagos, egyáltalán nem extra első részt fogunk kapni. Mert bizony ez semmit nem mutatott. Egy kevés akció, egy kevés romantika és már vége is volt.

Igaz Eliza Dushku miatt valószínűleg még nagyon sokáig elnézném a sorozatot. És nem nagyon érdekelne, hogy milyen a sztori, vagy mit csinál, de akkor is, ez nagyon kevés volt. Továbbra is azt mondom, hogy ha sokkal korábban mutatkozik be a sorozat, nem vagyunk ennyire benne az évadba, akkor lehet sokkal jobbra értékeltük volna. Részemről 5,5/10.

Természetesen a második részre az erős eyecandy és a bizakodás miatt még benevezek, aztán meglátjuk. Az biztos, hogy a bemutatott esetek mellett volt azért egy kevés olyan történet is, ami átivelés lehet az egész évad során. Ez pedig nem is annyira rossz. A második rész sokkal több mindent fog mutatni, hiszen nem kell majd azzal foglalkozni, hogy mi is ez a Dollhouse. Lehet foglalkozni a megrendelőkkel, na meg jobban kifejthetik az átivelő szálakat is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr383140963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_116710 2009.02.23. 22:07:11

Senki ne klikkeljen, ide ha nem akarjátok megtudni, hogy ki fogja játszani Alphát: http://twurl.nl/tshui1
süti beállítások módosítása