2009.03.03. 13:38 teddike

Február - Box Office

Címkék: film 2009 box office

Ki gondolta volna, hogy ez ennyire gyorsan be fog következni? Mármint nemrég még a pezsgőt bontottuk, és a 2008-as évet sirattuk, most pedig már a második hónapot zárjuk. A februári felhozatalt érdemes erre megnézni, aztán tovább olvasva találkozhatunk a bevételekkel is.

A február hónap első hétvégéje egy nagy nyertest hozott, ez pedig a He's Just Not That Into You volt. Romantikus vígjáték, nagyon sok főszereplővel, lehet emiatt is mentek el sokan a mozira. 27,7M $ kezdetnek nem volt rossz, azóta pedig szépen feltornázta magát 78M $ környékére. Ennek a hétnek szintén győztese, és emiatt érdemes megemlékezni a Coraline-ról is, ami meglepetésre 16,8M $-t zsebelt be az első hétvégén, azóta pedig meg sem állt 61M $-ig. Ez az eredmény azért is nagyon jó, mert elég kevés moziban mutatták be, így az egy mozira eső átlaga igen magas lett. Ekkor mutatkozott be a Push című film is, ami nem sokban különbözik így a trailerek alapján a Heroes című sorozattól, a közönség sem zabálta annyira, kezdésnek 10M $, az azóta eltelt időben pedig összesen 27,8M $.

A második hétvége rögtön négy napos volt, így a hosszabb hétvége miatt jelentősebben megnövekedhettek a bevételek a mozikban. Történt ez akkor, amikor péntek pont 13. volt, aztán jött a szerelmesek napja, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy Jason visszatérését sokan ünnepeljék. A Friday the 13th 19M $-t hozott csak a pénteki napon, és a teljes hétvégét 40,7M $ környékén zárta, ami hatalmas eredmény. Persze nem kell azért egekig magasztalni a filmet, mindenesetre a horror mint műfaj virágzik, és ezt nem szabad szó nélkül hagyni. Az azóta eltelt időben a film azért nem sokat pakolt hozzá a bevételekhez, jelenleg 60M $-nál tart. De figyelembe véve azt az aprócska tényt, hogy rögtön az első napon behozta a hivatalos költségeit, a folytatás szinte garantált. Ez a hétvégén mutatkozott be a Confession of a Shopaholic, amely mérsékelt számokat hozott, kezdésnek 15M $, azóta pedig összesen 33,8M $. Könnyen nevezhető bukásnak Clive Owen és Naomi Watts, The International című új filmje, mivel kezdésnek csak 9,8M $-t termelt, összesen 21M $ áll a neve mellett, viszont a költségei 50M $-ra rúgnak. 

A harmadik (Oscar) hétvége Tyler Perry sikerét hozta. A Made Goes To Jail számomra érthetetlen módon 41M $-t termelt, azóta pedig felküzdötte magát 64,5M $-ig. A hét másik új bemutatója a Fired Up nem volt képes ekkora sikerekre, kezdésnek 5,4M $, közel két hét alatt, pedig ennek az összegnek a dupláját szedte össze.

A hónap utolsó hétvégéjére is két film jutott az újak közül. Ezek egyike sem váltotta meg a világot, a hétvége bevételeit nézve az első helyen továbbra is Tyler Perry állt. A Jonas Brothers 3D koncertje 12,5M $-t termelt, míg a Street Fighter film, Chun-Li Legendája 4,7M $-t hozott a konyhára. 

Mint azt sokan kitalálhattátok, a hónap gyér felhozatala, új filmek tekintetében főleg a korábbi filmeknek kedveztek. Így fordulhatott elő, hogy az Oscar miatt is akár, a Slumdog továbbra is nagyon magas bevételeket hozzott. Ami pedig a 2009-es évet illeti, eddig két film lépte át a 100M $-s határt. Mindkét film januárban mutatkozott be, az egyik a Paul Bart: Mall Cop (128,1M $) a másik pedig a Taken (107,7M $). A márciusi bemutatóból majd kiderül, hogy melyek azok a filmek, amik veszélyeztetik őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr293140996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása