2009.03.19. 15:05 teddike

Castle - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat castle 2008 2009

Márciusba több sorozat befejezése mellett érkezett jó pár olyan, amik még csak most mutatkoztak be, ezek közül az első amit bepróbáltam a Castle volt. Az ABC-n látható hétfő esténként, közvetlenül a táncikálós műsor után, ami kellemes felvezetést jelent a sorozat számára. Ezek mellett érdemes még azt is gyorsan tisztázni, hogy egy nyomozós sorozatról beszélünk (már megint), és a főszereplő nem más, mint Nathan Fillion, aki nagyobb (Firefly) és kisebb szerepekből (Drive, Desperate Housewives) lehet ismerős mindenki/sokak számára.

castle season 1

Kanyarodjunk vissza ahhoz a tényhez, hogy nyomozásról beszélünk ismét. Ebben az évadban lehet már megcsömörlött mindenki, a sok régi mellé elég sok új hasonló felépítésű sorozat érkezett. Ezek közül volt ami az elején lemorzsolódott (Eleventh Hour, Life On Mars), és van olyan, ami azóta is folyamatosan érdekli az embert (Fringe, Mentalist). Pont a Mentalist az, ami jó példa lehet, vagy érdemes párhuzamot húzni, még akkor is, ha nem csak itt szerepel ez a külsős férfi tanácsadó - belső női nyomozó felállás. A Mentalist azért robban ki, és hasonlít nagyon a Castle-ra, mert maga a történet könnyen kitalálható olykor, tudjuk ki a gyilkos, elég korán rájövünk, hogy ki lesz majd a hunyó, de ettől függetlenül élvezzük a dolgokat, mert a fő karakterek nagyon jól eladják a sorozatot. Simon Baker mellett Nathan Fillion is simán elviszi a hátán a sorozatot, és visz annyi humort illetve önmegvalósítást az egészbe, hogy érdemes nézni az eseményeket. 

De miről van is itt szó? Egyrészt történik pár gyilkosság, ami kísértetiesen hasonlít arra, amit Castle a saját könyveiben leírt. Ezért a nyomozást vezető NŐ megkeresi, kikérdezik, majd rövid időn belül fel is kérik arra, hogy segítse a nyomozást. Castle kapcsán még annyit sikerül megtudnunk, hogy nagyon sikeres és híres író, aki éppen valami írói válságban van. Az eddigi könyvei főhősét az utolsó művében kinyírta, éppen ezért most új hős és történet után néz. Talán pont kapóra jön neki a rendőrségi nyomozás? 

A pilot során többször is felmerült bennem, hogy vajon az első évad során végig ezzel a gyilkossal fognak foglalkozni, mármint aki másolja Castle könyveit, vagy valami más lesz a megoldás? A kérdésemre a válasz a rész felénél meg is jött, hiszen akkor már szinte biztos volt, hogy ki az elkövető, innentől már csak Nathan Fillion játékát volt érdemes nézni, meg olykor röhögni a helyzeteken.

Pontok tekintetében az első rész nálam 6/10. A történet miatt kevesebb a pont, hiszen könnyen kitalálható, kevésbé érdekes emiatt, viszont a sokszor említett Castle miatt élvezetes a sorozat, éppen ezért biztos maradni fogok a következő részekre is. A többi szereplővel semmi bajom, igaz eddig semmi jelentőségük nem volt. A nyomozót alakító Stana Katic még nem hiszem, hogy nagyon belejött a szerepbe, igaz neki is voltak azért jó megmozdulásai, reméljük jobban összemelegednek majd az évad során. Ha szeretnétek jobban megismerni a szereplőket, meg esetleg belenéznétek az első részbe, igaz csak képek formájában, akkor erre megtehetitek. Bónusznak meg itt egy kép a teljes csapatról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr493141038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása