2009.04.06. 15:25 teddike

Fast and Furious aprítás

Címkék: film 2009 box office fast and furious

Ki gondolta volna? Tenném fel a jogos kérdést, hiszen amit a Fast and Furious a hétvégén produkált, azt senki sem gondolta volna. Természetesen a bevételekről van szó, és arról, hogy lehet jó ez a film?! Aggódás töltött el akkor, amikor kiderült, hogy az amerikai bemutatóhoz képest, később láthatjuk a filmet, így szinte biztos voltam abban, hogy a negatív kritika miatt teljesen más szájízzel fogok beülni a filmre, de a változás jelenleg nagyon pozitív. 

fast and furious box office

A tények a következőek: a Fast and Furious a "sorozat" negyedik filmje, amit eleve úgy reklámoztak, hogy új modellek, de régi részek/arcok. Ami annyit tesz, hogy visszahozták az első film szereplőit, legalábbis azokat, akik szerintük sikerre vihetik a folytatást. Jöttek az új autók, rengeteg eyecandy, és elengedték a gyerek kezét, hogy a hétvégén az amerikai mozikba talpra álljon. És sikerült neki! A tervezett, legalábbis sokak által jósolt 40M $ körüli bevételt túlszárnyalva végül 72,5M $ zárta a hétvégét. Ezt mondjuk már a pénteki napból sejteni lehetett, hiszen már akkor 20M $ felett termelt, de még így is magasan túlszárnyalta a jósolt adatokat. A film költségei egyébként 85M $-ra rúgnak hivatalosan, ehhez még jönnek a szokásos költségek, és legrosszabb esetben 100M $ körül zárul is a kör. Ennek tudatában (is) hatalmas siker ez az eredmény. 

Ehhez még jönnek azok a szürke statisztikai adatok, hogy minden idők legjobb áprilisi filmje lett. Vagy mondhatnám azt is, hogy minden idők legjobb nyitását hozta az év első négy hónapját nézve. Nem mehetünk el szó nélkül a "sorozat" többi tagja mellett sem. Az első 40,1 M $-t, a második (Vin Diesel nélkül) 50,5M $-t, míg a harmadik 24M $ körül termelt. Ezeket látva (meg egyébként is) mindenképpen sikert könyvelhet el a film. A második hétvégére nagy visszaesés várható, de ettől még simán visszahozza a rá szánt költségeket. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr273141082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása