2009.09.13. 17:40 teddike

Vampire Diaries - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2009 2010 vampire diaries

A napot már a vámpírokkal kezdtük, és a folytatásban is róluk lesz szó. Csak egy teljesen más környezetben. Sokakat meglepett szerintem az Alkonyat (Twilight) egy évvel ezelőtti fogadtatása. Senki sem gondolta volna, hogy "az a történet és az a film" ekkora hatással lesz a későbbi évekre. Ezalatt az egy év alatt nagyon sok vámpírokról szóló könyv jelent, nem is lehet sehova sem menni már úgy, hogy legalább egyről ne lássunk valahol plakátot, illetve beindultak a sorozatok is a témában. Az első komolyabb, az elmúlt időszakban a True Blood lett, amely az idősebb, értsd felnőtt korosztálynak készült, és amely már második éve az HBO egyik sikersorozata lett. 

Természetesen a nagy csatornák sem mehettek el szó nélkül a siker mellett, és gyorsan reagálva erre, ebben az évadban már be is mutatkozott egy. A címben szereplő sorozat a CW idei újonca tehát, és egyértelműen azt a korosztályt próbálja megcélozni, amelynek a Twilight is készült. A filmről, illetve az arról alkotott véleményemet korábban már leírtam, éppen ezek miatt eléggé távolságtartóan és kevés lelkesedéssel vártam a sorozat érkezését. Röviden és tömören azért, mert nem nekem szánták, de aztán rájöttem közbe arra, hogy ez bizony nem is rossz, és elég jó hangulata volt ahhoz, hogy maradjak a második részre is.

vampire diaries season one

Miről is van itt szó? Egy tini sorozatról, amely egy kis város középiskolájába vezet minket, ahol megismerkedünk egy helyi lánnyal, megtudjuk, hogy szülei meghaltak, illetve azt is, hogy elviselhetetlen testvérével él együtt. Azt is megtudjuk, hogy nagyon hosszú idő után, ekkor tér vissza a városba egy vámpír, aki szintén ebbe az iskolába fog járni, és természetesen ők ketten nagyon gyorsan közös nevezőre is találnak. A tini vonal itt mutatkozik meg, hiszen feltűnnek a többi csajok, akik szintén a srácra vágynak, illetve a csaj ex-e is bekavarna egy kicsit a levesbe. A komolyabb része a történetnek, a vámpíros vonal. 

Nem szeretnék ennél többet mondani, hiszen sorozat lévén még nagyon kevés dolgot sikerült megtudnunk, ismerkedünk a szereplőkkel egyelőre. Ami viszont fontos, hogy próbálnak hűek maradni a vámpírokról alkotott képhez. A nappali járkálás csak azért lehetséges számukra, mert viselnek egy gyűrűt. Továbbá itt is megkapjuk a már jól megszokott ellentétet is. A jó vámpír már nem emberek véréből táplálkozik. A megjelenő testvér még a régi vonalat erősíti. És ami szintén tetszetős volt, hogy továbbra sem mehetnek be egy házba, csak akkor ha behívják őket. Ez a True Blood egyik fontos visszatérő eleme is, illetve több vámpíros történetben előfordult már. 

A promók alapján azt hittem volna, hogy ez egy teljesen háromszemélyes sorozat lesz. De szerencsére tévedtem. A szép csaj szerepére Nina Dobrev-et választották ki, aki eddig tökéletesen hozza karakterét. A jó vámpír a történetben Paul Wesley lett, míg testvérét, a rossz oldalt Ian Somerhalder képviseli. Mellettük még ismerkedünk a sulis arcokkal, na meg Nina karakterének, Elena-nak a barátnőivel. Egyelőre nem tudnék nagyon negatív szereplőt kiemelni, mindegyikük tökéletesen illik a képbe. 

vampire diaries season one

Ami viszont negatív érzéseket váltott ki, de még elfogadható szintén, az az olykor nagyon gyerekesen megírt párbeszédek, az állandóan dübörgő zene, a rossz vámpír megjelenéséhez használt rengeteg köd. De ezek mind azok a dolgok, amiken a legkönnyebben lehet változtatni, és amiket pont emiatt nagyon könnyen el is lehet fogadni. A nagyobb pozitívum pedig a történet lehet, amit ha jól írtak meg, akkor kellemes meglepetést okozhat. Lehet elég sok flashback is akár, na meg ott a misztikum, hogy miért is tértek vissza a vámpírok, kik azok még a környéken. Illetve érdekes lehet még az is, hogy Elene kire hasonlít annyira, és sorolhatnám.

Ami biztos, hogy ez eddig nagyon jó dobásnak bizonyult a CW részéről. pontok tekintetében magasan a 90210 felett van, és egy nagyon kevéssel még a Melrose Place-t is veri nálam, 7/10. Jöhet a folytatás egészen nyugodtan.

Ami a nézettséget illeti, hiszen újonnan induló sorozatról beszélünk, eddig lehengerlően magas volt. Az utóbbi évek, sőt a CW történetének legmagasabban nézett premierje lett, amiért hatalmas pacsi jár szintén. Csak abba érdemes belegondolni, hogy össznézettségben, és a fontos korcsoportokban is közel kétszer annyian nézték, mint a szintén most induló Melrose-t. Számok tekintetében 4,84M néző (18-49: 2,1). Azért itt is érdemes megjegyezni, hogy az ellenfelek még pihentek, hétről hétre több visszatérő lesz, meglátjuk akkor mire lesz képes a sorozat. De az első rész adataiból is jól látszik, hogy a fiatalabb hölgyek/csajok/lányok kedvenc sorozata lesz ez. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr533141462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_104632 2009.09.13. 20:16:24

Még egy sorozat, amit követnem kell. Nem lesz ez így jó.:) A lényeg, hogy kellemesen csalódtam a pilotban. Szerencsére sokkal évezhetőbb az Alkonyatnál, így még pár hétig biztosan maradok. Még az is lehet, hogy az egyik kedvencem lesz idén.

Ismeretlen_37501 2009.09.19. 00:33:54

A második rész után is csak azt tudom mondani, hogy jöhet a folytatás. Igaz itt egy kicsit már erőltetett volt pár dolog, de még így is sok minden történt. Úgy látszik a részek elején elveszítünk mindig két embert. Aztán a folytatásban jön a bontakozó szerelem. Igaz a testvér elég rendesen bekavar(hat). Ami nekem erős volt kicsit, és unalmas, az a tetőn lévő dolog. Meglátjuk valójában mit súgtak a csajnak a fülébe. Ami pedig a nézettséget illeti, természetesen esett, de még így is elég magas: 3,6M - 18-49: 1,6

Norcs. 2010.06.28. 13:57:40

Én azt ajánlom nézzétek végig az 1. évadot!!!!Szuperjó volt én már megtettem....nyáron forgatják a 2. évadot,én már alig várom:D

Ismeretlen_37501 2010.06.29. 16:10:53

Nem csak te várod, hanem sokan mások is, RTL-en követhető az első évad, szeptemberbe pedig kezdődik a második évad.
süti beállítások módosítása