2009.12.11. 14:06 teddike

Moziajánló: December

Címkék: film 2009 moziajanlo

Mondok valami újat mindenki számára, lassan vége az évnek. Már csak pár hét van hátra, nagyon sok bemutatóval. Kevés nagy, és nagyon sok apró. Így lehet összefoglalni, de valójában pont ellenkezőleg van a dolog. Mondom is miről van szó.

December az a hónap, amikor az Oscar-ra készült filmeket be kell mutatni, legalábbis ha azt szeretnék, hogy jelölt legyen az adott alkotás. Ennek megfelelően a sok mozis bemutatók mellett, ahol nem éppen a legjobb filmek kerülnek a vászonra, olyan "nagyok" is megbújhatnak, amiket csak pár moziban mutatnak be. Természetesen idővel ezek is kilépnek a nagy közönség elé.

armored up in the air me and orson welles invictus

Az első héten rögtön be is igazolódik az, amit előbb írtam. A nagyobb bemutatók mellett, mint pl. az Armored, mely Antal Nimród új filmje. A mozikba került a Brothers, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire főszereplésével. De egy nagyon kis tömeg már láthatta George Clooney új filmjét is, az Up in the Air-t. Vagy sokan megismerkedhettek Zac Efron drámaibb arcával is, a Me and Orson Welles bemutatóján.

A második hétvégén (december 11) szintén ez a kettősség jellemzi az amerikai premiereket. Egyik oldalról, nagyon sok moziba bemutatásra kerül az Invictus, mely Clint Eastwood legújabb filmje, Matt Damon és Morgan Freeman főszereplésével. De kilép a nagyobb közönség elé a The Princess and the Frog. Ami szintén Oscar jelöléssel kacérkodik. Sokkal kevesebb moziban, és lehet itt vannak a nagyobb filmek, bemutatkozik a The Lovely Bones és az A Single Man is.

A harmadik héten érkezik az AVATAR. Erről sokat beszéltünk már, így itt most csend. Mellette, szintén nagy moziszámmal érkezik Hugh Grant és a Did You Hear About the Morgans? is. Itt is lesznek a "háttérben" nagy bemutatók. Jön az abszolút Oscar esélyesek egyike, a Crazy Heart Jeff Birdges főszereplésével. De itt lesz a Nine bemutató Daniel Day-Lewis-al a fedélzeten.

avatar nine sherlock holmes doctor parnassus

Az ünnepre is jut egy nagy bemutató. Jön Sherlock Holmes, az Alvin and the Chipmunks, illetve az It's Complicated. Valamint a The Imaginarium of Doctor Parnassus. A korábban említett filmek közül pedig a Nine és az Up in the Air is kilép a nagyobb közönség elé. Azért ez szép hétvége lesz!

Nálunk kicsit más a helyzet. Az első és a második hétvégéről már beszéltünk. A harmadikra jön az AVATAR! Az ünnepek nálunk Sherlock Holmes nélkül telnek. Viszont jön az Alvin és a mókusok (?), az Egyszerűen bonyolult valamint a Hercegnő és a béka is. Az év utolsó napján pedig Moon-ra és a Love Happens-re ülhetünk be. Jó mozizást mindenkinek.

(Este lesznek plakátok is, de most egyelőre rohannom kell.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr873141797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása