2010.04.14. 02:00 teddike

Lost - Happily Ever After (6x11)

Címkék: sorozat 2009 2010 lost s06

Lost előtt Lost. Már csak órák választanak el minket a 12. résztől. A címből kiindulva, ma éjszaka egy Hugo központú részt fogunk látni. De mielőtt még ide eljutnánk menjünk vissza az időben. Nekünk csak egy hetet kell, és beszéljünk egy kicsit Desmond-ról. Aki, közhelyes fordulattal élve, jött - látott - győzött. Újabb 42 perc, ami rajongók millióit vette le a lábáról. Vajon lehetett sejteni? A lost-történelem eddigi legjobb része, a rajongók szavazatai alapján Desmond-hoz köthető, és most kaptunk egy újabbat. Nem kérdezem meg, hogy ki Richard Alpert, hiszen még erősen él bennünk az a rész is, de most Desmond egy időre ismét elrepített minket. Kép, alatta spoilerek:

lost final season

Lost előtt Lost. Már csak órák választanak el minket a 12. résztől. A címből kiindulva, ma éjszaka egy Hugo központú részt fogunk látni. De mielőtt még ide eljutnánk menjünk vissza az időben. Nekünk csak egy hetet kell, és beszéljünk egy kicsit Desmond-ról. Aki, közhelyes fordulattal élve, jött - látott - győzött. Újabb 42 perc, ami rajongók millióit vette le a lábáról. Vajon lehetett sejteni? A lost-történelem eddigi legjobb része, a rajongók szavazatai alapján Desmond-hoz köthető, és most kaptunk egy újabbat. Nem kérdezem meg, hogy ki Richard Alpert, hiszen még erősen él bennünk az a rész is, de most Desmond egy időre ismét elrepített minket. Kép, alatta spoilerek:

lost final season

A 10. rész végén jelent meg, már akkor jósolni lehetett, hogy nagy szerepe lesz. Akkor még nem tudtam, hogy rögtön a következő róla fog szólni, de szerencsére az írók/készítők nem akartak várni, és megkaptuk az ő történetét is. Megtudtuk miért került a szigetre, újra, és azt is, hogy mi történik vele az alternatív világban. A szép a kettőben az, hogy ez a két világ kezd összeérni, és mint azt sokan sejtették, Desmond lesz a kulcs.

Widmore azért hozta a szigetre, mert egyszer már túlélt egy elektromágneses kisülést/robbanást (jól mondom ugye?), és egy újabbnak akarja alávetni, amivel segítene helyreállítani az élet rendjét. Beültetik a két henger közé, és indulhat is az utazás, ami a legjobb alternatív történet volt eddig az évadban. Miért volt az? Nagyon egyszerű. Desmond karaktere, illetve Henry Ian Cusick játéka önmagában is nagyon erős. Hát még akkor, ha nagyon sok, számomra kedves és kedvelt karakter is feltűnik körülötte.

Kiderült, hogy ebben a világban, Desmond Widmore-nak dolgozik. Amolyan mindenes. Nincs családja, ha el kell intézni valamit, őt küldik. Megbízható, és megcsinál mindent, amire kérik. Szerződést ír alá Sidney-ben, vagy óvóbácsit játszik ha kell. Widmore azzal az egyszerű feladattal látja el, hogy a drogos, illetve kórházba került Charlie-t előkaparja, és elvigye a fia szülinapjára. Desmond végzi a munkáját, összekaparja Charlie-t. Ám az élet nem ilyen egyszerű - Charlie az, aki egy olyan útra tereli, egy olyan világot mutat neki, amiben eddig nem hitt. Charlie mesél neki először arról, hogy miközben a halál közelített felé, mivel lenyelte a drogot, egy olyan képet látott, amiben érezte, hogy boldog, és megtalálta élete szerelmét. Látta Claire-t, és egy másik életet élt. Desmond-nak is halálközeli élményben lesz része, amikor látja azt, amit már részekkel korábban mi is, hogy "nem Penny hajója". Kell ezt még tovább ragozni?

Jönnek a régi szereplők, összerakjuk a Widmore családot. Charles Widmore felesége Eloise Hawking. Két gyerekük van, Daniel Faraday és féltestvére Penelope Widmore. Mivel Desmond nem tudja összerakni Charlie-t, és nem is tudja elvinni a party-ra, ő megy elnézést kérni Widmore feleségétől. Aki rögtön, teljesen érthetetlenül, nagyon könnyen megbocsájt neki, viszont elküldi, és megtiltja, hogy egy "Penny" után érdeklődjön. Ekkor kerül a képbe Daniel, aki ismét felnyitja a szemét Desmond-nak. Arról mesél, hogy egyszer álmában fura dolgokat írt le egy papírra, ismerősét megkérdezve, azt válaszolták neki, hogy ezek a számok/feljegyzések csak egy nagyon képzett fizikushoz tartozhatnak. És Charlie után, Daniel az, aki megfogalmazza azt a mondatot, amire már nagyon régóta várunk: mi van akkor, ha egy olyan életet élnek ők, amit nem lenne szabad, és ami azért van, mert egy másik életben felrobbantott egy bombát. Sokadik wtf?! momentum, nem is számoltam.

Faraday egyébként még elmondja azt is, hogy ki Penny, hol találkozhat vele Desmond. Közös jelenetük ismét nagyon felemelő, ennyire összeillő párt régen vagy egyáltalán nem láttam. Minden közös jelenetük egyszerűen csillagos ötös. A találkozásukkor Desmond eszméletét veszti, majd átugrunk a szigetre, ahol a mágneses "behatás" ellenére nem hal meg, magához tér, és "mindent ért". Mi is vajon? Nem hiszem. De elégedjünk meg ennyivel. Pontok tekintetében ez ismét 10/10. Nem csak azért, mert haladtunk előre, és válaszokat kaptunk. Nem csak azért mert Desmond ismét levett a lábunkról. Hanem azért is, mert olyan szereplők kerültek elő, akiket szerintem a többségünk imád. Charlie, Faraday, Penny és akkor az öregekről nem is beszéltünk. Ráadásul, még ha minimálisan is, de Claire, Hugo és Jack is szerephez jut, George Minkowski-t nem is említve.

"I just need to show them something"

6x01 - LA X - 7/10

6x02 - LA X - 7,5/10

6x03 - What Kate Does - 7/10

6x04 - The Substitute - 8,5/10

6x05 - Lighthouse - 8/10

6x06 - Sundown - 8,5/10

6x07 - Dr. Linus - 9/10

6x08 - Recon - 7/10

6x09 - Ab Aeterno - 10/10

6x10 - The Package - 7/10

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr113142183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vampka · http://www.gyilokmokusblog.blogspot.com 2010.04.15. 22:59:53

Nézegettem, amiket a Lostról írtál, és szinte tökéletesen egyetértek veled. :D Én már csak arra leszek kíváncsi, hogyan fokozzák tovább a dolgot, mert a most keddi rész sem volt kutya, sem Desmond sem a többi karakter tekintetében. Márpedig biztos növelik még a feszültséget - ha tudják... :D

mesko 2010.04.18. 10:49:33

Szerintem minden embernek van az eleteben olyan h "LOST"-nekem is volt... es mindent utanna megkaptam amire vagytam. Desmond azt mondja "mindent ert"-ez igy is van. Ha figyeltetek a szereplok akik lezuhannak a repulovel mind 1-1-ig valamilyen sulyos problemaval kuzkodnek, most ezeket nem sorolom fel mert hosszu, de adok peldat: Hugo- 1 csirkes vendeglobe dolgozik, hol alazza a fonoke, kover(otthon tv-t nez, zabal kozben...a mamaja hiaba kuldi ki a hazbol h menj s legyen neked is baratnod, o nem megy- de az alma az azert megvan: h ha nyerne 1 csomo penz akkor otthagyhatna azt a vacak eletet s talan minden megoldodna, csak a szamok kellenenek...mert ha megvan a kepleted az eletbe-amivel tudnal boldogulni..akkor az mennyivel konnyebb volna, nem?-ugyanakkor lelkismeret furdalasa van h o ennyire bena, h csak 1 rakas penz...meg csak a LOTTO menthetne meg!)-folytatom...

mesko 2010.04.18. 11:01:02

Mindenki az eletbe kitalal maganak valamilyen babonat, vagy pont 1 mastol hallott szerint kezd apro berogzott szokasokat vegezni...azt hiszi az ember h akkor o neki sikerul majd valami...pl: kabala is lehet..amit mindig hordasz magadnal...mert az megnyugtat teged...szerintem ezek a SZAMOK a szigeten. Ezert nyomkodjak allandoan...a kimustralt gepeken...folytatom

mesko 2010.04.18. 11:09:34

Mostantol megprobalom rovidre fogni, tehat: Sziget = mikor krizis van az eletedbe, akkor lezuhansz- magad ala kerulsz, 1 sajat elzart vilagot krealsz magadnak...persze tovabra is emberek kozott kell h elj!...de azert neked meglesz a sajat kis vilagod..a te NAGY GONDJAIDDAL-amit csak te latsz tisztan...mas nem, pl: Jack latja az apjat...mert ez az O gondja...s nem a mase!- folytatom

mesko 2010.04.18. 11:22:31

Mindegyik karakter probal kuzdeni a szigeten a sajat almaiert...Jack azert h mindenkit megmentsen...mert o orvos, s az eleteben alig birja elviselni a halalt...tul sokat lat belolle...sot neha az apjat hibaztatja!, s mivel az apja mar meghalt o mar sajnalja h nem ertette meg...ezert lelkismeret furdalasa van...Claire a tesvere - ezert nala is meg-meg jelenik a halott apa...folytatom

mesko 2010.04.18. 11:36:44

Kate kuzd a bune ellen..o mar csak jo akar lenni...meg a gyermekkora is elveszett ezert magaena kepzeli neha Claire-nek a gyermeket, akit o ugynevelne fel h az jo legyen...Jacket kepzeli ferjnek...de Sawyert szeretonek, termeszetesen mikor a sarmornek a csapdajaba kerul...(biztos vagyok mindenki emlekszik a csapdara, s a szerelmeskedesre..)

mesko 2010.04.18. 11:49:31

Tehat igy szerre kell venni a karaktereket s felboncolni... 1.)mi a gondja? (maga ala zuhan a szarba = sziget)...2.)miert van ez a gondja, tehat miert zuhan le? (multbeli kepek magyarazzak ezt, h te miert is vesztel el...miert is tunsz el a korulotted levo aranylag normalisnak elfogadott eletbol) 3.) hogyan kepzeled a traumaidnak a megoldasat? (termeszetesen pokoli korulmenyek kozott: pl: ragaszkodsz regi-osdi dolgokhoz...allandoan mesz vissza a multba...ugralsz mind 1 elveszett majom...hisz magad alatt vagy! erted?)

mesko 2010.04.18. 12:00:55

4.) mennyire sulyos ez az atelt trauma? (minel sulyosabb annal jobb eletre vagysz, netalan vezeri poziciora is? LOCKE!!!-o azert csalja magaba a ROSSZAT, o az egyik legketsegbe esetebb ember...ami azert szerintem ertheto h miert) 5.) milyenek a kepessegeid? (mennyire vagy te 1 tullelo..v pont mennyire vagy gyenge...egy ilyen nehez helyzetbe 1 gyenge ember akar meg is halhat)

zolee 2010.04.18. 12:08:18

Mesko érdekes dolgokat boncolgatsz, és van is abban valami, amit írtál, itt csak az a kérdés, hogy ez nekem kicsit elvont. Illetve nehéz megmagyarázni, én is gondolkodtam hasonlón, csak valahogy azt várom, hogy az elméleti megoldás helyett valami fizikai, tényszerű megoldás vár minket május végén.

mesko 2010.04.18. 12:09:18

6.) menyire ertenek majd meg teged?, kikkel hoz ossze a sors? 7.) kinek van szuksege vezerre?, ki akar az lenni?..s kiket kell vezetni? (ha magad alatt vagy akkor erzekenyebb vagy mindenre ami korulotted tortenik...van akibe bizol, van akibe nem! s a legfontosabb: van JO(Jacob) s van ROSSZ(a fust...mert a rosszat neha csak erzekeled, de nem tudod megmagyarazni-az a sok kepmutato1)

mesko 2010.04.18. 12:18:41

Zolee ez nem elvont...ez igy van...benned tortenik minden igazan nagy dolog, es senki rajtad kivul nem tudja megerteni a te almaidat...ezert egy kivulallo szemely reszere ez - LOST-most pedig folytatom a szamokkal.

mesko 2010.04.18. 12:24:04

8.) a rosszra mennyire vagy hajlamos? (minel szerencsetlenebb vagy eloszor talan megprobalsz jo lenni de ha latod h elakadtal rosszindulatu leszel...persze ezt mar nem mutatod ki a vilagnak..alcazod..de attol te meg nagyon-nagyon veszelyes leszel!!!! pont az alca miatt...mert igy megteveszted az embereket)

mesko 2010.04.18. 12:27:23

Folytatni fogom..meg ma!

zolee 2010.04.18. 12:34:50

Kíváncsi vagyok a többire, várom a folytatást. Igazad van egyébként, sok minden az emberben zajlik, így ő tudja csak a mit? és miért? kérdésekre a válaszokat.

mesko 2010.04.18. 14:02:57

9.) Volt-e olyan esemeny az eletedbe amikor megerintn a JO(Jacob)?-mert tudnillik csak igy tudsz onnan felallni..pl: Sawyer- a szulei temetesen, Kate amikor lop, Sun es Jin az eskuvon(hatalmas dolog az ok helyezetukbe!), Locke-mikor kizuhan az ablakon..stb.-ezek olyan sulyos helyzetek, hogyha az ember nem kap akkor valamilyen pozitiv loketet talan nem is tud "jo" iranyba elmozdulni. Sokkot kap.

mesko 2010.04.18. 14:23:02

10.) Te majd a Jo oldalan fogsz-e allni amikor neki szuksege lesz rad, h a Rossz ne uralja el a vilagot-, a te vilagod-, vagy barkiet is? Hmm?(a Jot a Rossz nem tudja soha direkt modon kicsinalni...soha, mert a Jo felismeri az igazi arcat a Rossznak, de tudja h a Rossz mindig megakarja olni, mert amikor magad alatt vagy-tehat a Szigeten- a "fekete fust"(a gonosz),ugy-ugy megkornyekez!- neha be is kebelez)---s akkor....sssszzzz..

mesko 2010.04.18. 14:32:58

...vagy megdoglesz, vagy behodolsz neki(ez hajlamtol fugg!), vagy elfogadod Ot!!!!!-abszolut uradnak... kiolve termeszetesen sajat magad, tehat a te onalo "en"-ed, itt mar lehet erteni Locke-t, es akkor egy olyan hatalmas manipulalo erore teszel szert amivel ellehet mar kezdeni ezt-azt...nem? Dr. Linus ha jol emlekszem, o all Richard Alpert-en kivul meg eleg kozel Jacobhoz( a Jo)?

mesko 2010.04.18. 14:50:58

11.) Ki akibe, vagy akikbe hitt Jacob?- eveken keresztul...ki vagy kik akiktol o majd elvar barmit is h ot segitsek..amikor valamelyik a kozeli "haverjaibol"(Dr.Linus & Richard Alpert), majd nagyszeruen elarulja...hmmm...a legrosszabb-netalan megis oli????? ----nnnnaaaaa-(folytatom-de bocsanat, en csak most jottem ra h ez ilyen hosszu lesz, de ugy kicsal most mar mindent ez a resz.)

mesko 2010.04.18. 15:11:11

12.) Ki lesz az aki a halott Jacobot(bar a feltamadott Jacobot is lehetne erteni, szerintem..) latni fogja? Ki az aki atlat az anyagi vilagon?-(mert nem kell neki a penz amit nyer a Lotton..o csak a csirke szakmaba szeretne jo lenni..meg jol jone 1 csaj is baratnonek, az sem baj ha 1 kicsit kattant..mert igen rolla van szo HUGO-rol, - s megjegyzem ennyire jo-pozitiv karakterrel nem igen talalkozunk...ugy-e?)

mesko 2010.04.18. 15:30:01

13.) Vajon aki kepes meglatni Jacobot, s mar hazudni is a neveben...csakhogy higgyenek neki, jol teszi? -szerintem jol...ezt jol lehet latni a jovoben..(vagyis mar a jovobol latunk kepeket az egesz 6-os evad alatt NEM egy ALTERNATIV VILLAGOT!). folytatom...

mesko 2010.04.18. 15:40:18

Nincs alternativ vilag...te pl. felszallsz 1 repulovel..a te gondjaiddal eggyutt s ez azert repulo mert neked most nagyon masfele fog lendulni az ELETED, hisz nem sztagnalhatsz mig a vilag 1 helyen plane ha szar..nem? hmmm...csak te ELVESZEL..mert ami veled tortenik nagyon-nagyon erintenek teged...s elkezdesz vergodni, kiakarsz mindennaron szabadulni...s ez 1 hosszu folyamat.

mesko 2010.04.18. 15:50:12

Pl. Desmond o ha jol emlekszem, nem vesz ekkora lenduletet a problemainak a hordozasahoz...neki jo egy lassubb jargany is- 1 hajocska(nem futamodik o olyan erossen neki a jovonek, o aki INGAZIK..MULT-JELEN(sziget)-JOVO, mert o nem bizik magaba, o panikol a legtobbet...o aki sehogyan sem tudja elhagyni istenigazabol a szigetet...de ugyanakkor o a legreziztensebb figura az egesz Lost-bol..

mesko 2010.04.18. 15:56:48

Tehat valahogy igy kell szerintem a kerdeseket feltenni, s amint lathato majdnem mindenkinek lehet latni h milyenne vallik az elete...annak fuggvenyeben h oldotta meg a sajat szemelyisege szerint a gondjait...kinek igy sikerul..kinek meg ugy...vannak akiknek jol, vannak akik beledogolnek..vannak akik a szigeten maradnak..s tovabra is nekuk befellegzett: LOST LOST LOST LOST

mesko 2010.04.18. 16:06:50

En kepes lennek ugy erzem meg 1000 evadot is megnezni belolle...meg tobb karakterrel...meg tobb helyzettel, s igy a JOVAL es a ROSSZAL egyutt...zsenialis alkotas- igazi profi munka, eletemben nem kovettem ennyire 1 folytatasos filmet sem...de ez TOBB MINT JO! (vegeztem az irassal mert ha mindet most akarok magyarazni...az nagyon-nagyon hosszuuuuu...)

zolee 2010.04.18. 17:24:57

mesko, jöhet nyugodtan, élvezettel olvastam amiket írtam. szerintem ezzel más is egyetért. amúgy jobban belegondolva pár dologgal egyet kell értenem. nagy igazságot mondtál.

mesko 2010.04.18. 18:28:47

Tenyleg zolee? Mert most vissza olvastam magam...hat jo sokat irtam..(nem is tudom szabad-e ennyit irni?) Mert ha szabad nekem olyan jol esik kiirni ezt magambol. Korulottem senki sem akarja mar nezi a Lost-ot, es en eszre vettem h teddike mennyire kedveli s ugy megtetszett ez nekem...aha meg irnek...ja

mesko 2010.04.18. 19:04:36

A helyzet az, h a sorozat vaskos...akarhogy is ez mar a 6-os Lost, de erore kaptam, mert az egyik "partizan" aki mar nem akarta nezni, most puszta kivancsisagbol elolvasta h mit irtam "mivel lehetetlenkedsz mar megint" alapon s azt modta, h igy mar egesz mas...neki fog megnezni(elmaradt o mar az 5-osnel), de zolee olyan-olyan hosszu lesz...tenyleg irjak? jelezz kerlek....

Ismeretlen_37501 2010.04.18. 19:20:53

mesko, zolee helyett válaszolok én, ha nem gond :) jöhet nyugodtan bármilyen vélemény, bármilyen hosszban - nyugodtan rakhatod egy kommentbe is az egészet, nem kell külön, szétszedned. örülök, hogy lelkes rajongóra találtam, még nagyon sokan vagyunk, akik szintén gyártjuk a különböző elméleteket. sajnálni fogom nagyon, hogy vége lesz, és már nincs sok hátra. a 6x12 is érkezik lassan írásban is.

mesko 2010.04.18. 21:49:43

Hat most eszlelem, hogy en mar a 12-es reszrol is irtam egy egesz picit(utalva Hugora meg Libby-re)...ugy dontottem megvarom mig leirod a te szemszogedbol a reszt, majd azutan irok en Desmondrol es Locke-rol, es persze Hugorol...hogy en hogyan latom. Nagyon varom a leirast tolled mert megint egy extra resz volt!
süti beállítások módosítása