2010.05.28. 01:50 teddike

Castle - Ez volt a második (Finálé)

Címkék: sorozat castle 2009 2010

A nagy túlélő? Nem mondanám, pedig valahol igaz lenne. Az első évad után, ami nagyon kellemes csalódás volt, a második évadra jobban összemelegedett a banda, és szerencsére az ABC is úgy gondolta, hogy számol a sorozattal. A 10 részes kezdés után a második évben jött egy 24 részes folytatás. A páros, a sorozat főszereplői, Stana Katic és Nathan Fillion megtanultak együtt dolgozni, a kezdetben tapasztalható távolságtartás teljesen megszűnt, egy élmény volt őket nyomozni látni. Már a Bones - Booth páros kedveltségét közelítették nálam, de a finálé miatt azt kell írjam, még dolgozniuk kell, hogy elérjék őket.

A sorozat felépítése nem sokat változott. Minden részre jutott egy eset. Ami nem mindig volt izgalmas. Nem is az akciók vagy a nyomozás volt a lényeg, hanem az, ahogy a szereplők/karakterek egymásra találnak. Ahogyan együtt dolgoznak, amilyen véleményeket eresztenek el és sorolhatnám. Oké meghalt valaki, komoly az ügy, de a Beckett és Castle között kémia fantasztikusan kezdett működni, ami vitte előre a sorozatot. Szerencsére az írók is raktak erre nem kevés lapáttal.

castle

Az "egy rész egy eset" elvet igazából csak egyszer változtatták meg az évad során. És úgy egyébként is, csak egyszer fordult elő, hogy komolyabb, többször előkerülő szálat vigyenek tovább. Az első évadban ilyen volt Becket anyjának a halálához köthető felfedezés, ami a második évad elején is előkerült. Valamint a finálé előtt pár héttel dobtak be egy halálközeli élményt, amit persze nem sokan vettek be (gondolom én), de sikerült felizgatniuk egy kicsit a rajongókat.

A finálétól igazából nem sok mindent várhatott az ember. Egyrészt lehetett volna olyasmire számítani, hogy valamelyik főszereplő veszélybe kerül, nem lehet majd tudni, hogy mi lesz vele. Lehet, hogy meghal, vagy kilép a rendőrségtől. Illetve valami olyasmire is lehetett számítani, amit szépen el is kezdtek felvezetni, hogy a szereplők összekerülnek egymással, vagy valaki mással, esetleg új szereplőt hoznak be. Írhattam volna nyugodtan, hogy spoiler, de aki nézett már legalább egy részt a sorozatból, az tudhatja, hogy a játék természetesen arra megy ki, hogy Castle és Beckett mikor kerülnek össze. A dolgokat nagyon sokáig lehet csavarni, és kell is, hiszen jön a harmadik évad. Majd a 7. végén, mikor nem rendelik be az újabb évadot, mert Stana Katic vagy Nathan Fillion már nagyon sok pénzt fog kérni, na majd akkor összejönnek, de addig azt kell látnunk ami a fináléban is történt.

castle

És megmondom őszintén, bár nem vagyok naiv, és nagyon jól tudom, hogy mi a karakterek sorsa, akkor is, iszonyatosan hangulatromboló volt. Akármennyire is élveztem a második évadot, most azt kell mondjam, arra kell emlékeznem, hogy ez nem jó, nem tetszett. Pedig két vagy három percről beszélünk, de akkor is. Nem mondom, hogy meg kellett volna ugrani azt a nyulat, de vannak ennél jobb lehetőségek is. Sajnálom, mert így a finálé csak 6/10, és az évad is sokkal magasabb pontot érdemelne, de jelenleg azt gondolom, hogy ez is 6/10, igen, amiatt a három perc miatt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr343142408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2010.05.30. 20:19:31

Oké, rombolta a vége a hangulatot, de 1. kellett, mert folytatni is kell valamivel, 2. emiatt nem lenne szabad az évadot is lehúzni, mert az nagyon jól sikerült. A dupla rész is egészen jó volt, plusz a fináléban is jó volt látni ahogy Castle egyre kevesebb dolgot tesz meg, és Beckett ezeket elkezdi észrevenni. Én élveztem, mert az apróságok is fontosak voltak.

ferike 2010.09.30. 11:17:42

nekem nagyon tetszik a sorozat és szeretném ha tovább is folytatódna jó a hangulat és jó lenne ha Castle és Bekett összejönnének mert összeillenek
süti beállítások módosítása