2010.08.10. 18:13 teddike

Nyári sorozat: Pretty Little Liars

Címkék: sorozat pretty little liars 2010 2011

A nyár sorozata? Rögtön egy komoly kérdés, főleg azoknak, akik követték az első évadot, és azoknak, akik több újoncot is bepróbáltak. A választ nem könnyű megadni a kérdésre egyébként, de mindenképpen kellemes meglepetés, és tetszetős sorozattal van dolgunk, amit igazából elsőre nem gondoltunk. Engem legalábbis a külső vett meg, a négy jó főszereplő csaj, az eyecandy faktor magassága ültetett le a képernyők elé. Aztán szépen lassan, ahogy az lenni szokott, ha valami jót talál az ember, elkezdett érdekelni a történet, tetszett az színjáték, és azt vettem észre magamon, hogy hétről hétre követem a sorozatot, várom, hogy mi lesz a történet vége. Ráadásul a helyzetünk sem nehéz, hiszen a részek rögtön jönnek, az angol feliratra egyáltalán nem kell várni, sőt, szucsitg-nek köszönhetően a magyar felirat is gyorsan készül.

pretty little liars

Korábban már írtam egyébként a szereplőkről és a sorozat jövőjéről. Ezek közül a képeket tudnám most ajánlani, valamint azt a bejegyzést, amiben a teljes első évad berendeléséről volt szó. Az ABC Family szokásainak megfelelően, két részletben fogja leadni az évadot. Nyáron az első tíz kerül a képernyőre, ráadásul most ment a le 9., szóval várhatunk a héten valami nagy történést. A folytatás viszont csak később érkezik, de nem kell aggódnunk, a fél-évad-finálé után még 12 rész biztosan vár ránk.

A történetről röviden csak annyit, hogy van öt nagyon jó barátnő, akik mindig együtt lógnak, aztán egyik este az egyikőjük eltűnik. Egy évig semmit nem lehet róla hallani, a négy barátnő sem tartja utána már a megszokott formában a kapcsolatot egymással. Mi akkor kapcsolódunk be a történetbe, amikor újra egyesülnek, annak köszönhetően, hogy egy titokzatos idegentől, aki az eltűnt és mint utólag kiderül, halottnak hitt barátnőjük nevében üzenni kezd nekik. Főleg olyan dolgokról, amiket csak ő tudhat. Így a négy barátnő rettegni kezd, hogy mi vagy ki lehet a háttérben. Ezek mellett persze készülnek a vizsgákra, tanulnak, élik szerelmi és családi életüket. Szóval sok mindent elkezdünk megtudni a főszereplőkről, és ami külön jó, hogy a halott barátnő is sok szerepet kap visszatekintések formájában.

A leírtak egyébként az első részben történnek, szóval nagy spoilereket nem osztottam meg veletek. A történet szépen bontakozott ki, és nem csak egy egyszerű "ki a gyilkos" tini-sztorival van dolgunk. A négy főszereplő is dicséretet érdemel, nem csak a külső számít, és ezt bizonyítják is részről részre. Troian Bellisario, Shay Mitchell, Lucy Hale és Ashley Benson tehát még jó pár rész erejéig visszatérő vendég lesz nálunk. Sőt az is biztos, hogy ha az eddigi eseményeket nézzük, akkor a héten adásba kerülő 10. rész kellemes meglepetést is tartogathat számunkra.

pretty little liars

Pontok tekintetében nálam ez 7/10. Miért? Nos, nyár van, kellemes meglepetés volt, és folyamatosan tartja a szintet. Nem lep meg, de csalódni sem kell benne, hétről hétre kellemes limonádé, jó csajokkal és értelmes történettel. Most, lehet a nagy pangásban is, de nem kell ennél több, és ami még fontos, egyre jobban érdekel, mi lesz a mese vége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr993142606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása