2010.08.19. 16:46 teddike

Nyári sorozat: Scoundrels

Címkék: sorozat 2009 2010 scoundrels

A nyári sorozatok között is sűrűn járkál a kaszás, még akkor is, ha ezt nem nagyon hirdetem. Az idén bemutatkozott, de nagyon kevés részt megélt Scoundrels, három epizód után erre a sorsra jutott. A pilot még rendben volt, tetszett is a felvezetés, a folytatás viszont nagyon nem nyerte el a tetszésemet. Olyan irányba mentek el, ami miatt érdektelen lett a sorozat - jobban mondva, nem egy olyan volt még a tarsolyban, ami sokkal jobb előjelekkel rendelkezett, mint ez. Ha most, pár sor után be is akarnám fejezni a bejegyzésemet, akkor annyit írnék még, hogy az ABC hozta, és 8 rész után vitte is a süllyesztőbe.

De nem tudom le ennyivel a dolgot, már csak azért sem, mert pár gondolat még bennem mocorog. Először is tisztázzuk azt, hogy ennek a sorozatnak van egy elődje, az Outrageous Fortune, amely Új-Zélandon futott be. A történet szerint egy nagyobb családról van szó benne, akik kisebb bűnügyeket követnek el, ebből van pénzük, és ebből tartják el magukat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de bőven sokra ahhoz, hogy apucit, a család fejét, aki mindent intézett börtönbe zárják. A történetbe az utolsó közös napjukon kapcsolódunk be, amikor a rendőrség elviszi a meghallgatásra Wolf-ot, ami sajnálatos módon nem sül el a legjobban, így 5 évre börtönbe kényszerül. A család feletti gondoskodást anyuci veszi át, akinek egy célja van csak, a lehető legtisztességesebb módon fenntartani a családot, és nem folytatni a bűnügyeket.

scoundrels

A probléma akkor bontakozik ki igazán, amikor kiderül, hogy bizony tisztességes körülmények között nem lehet tartani azt a szintet, amit korábban megengedtek maguknak. A gyerekek, három felnőtt és egy iskolás sem éppen a legkönnyebb eset. Főleg, hogy közülük hárman még otthonról habzsolják az életet, de mindenkinek dolgoznia kell ahhoz, hogy megélhessenek. A kemény és mindenre képes anyuka áll a középpontban, hozzá csatlakoznak a gyerekek: a szőke, de az eszét a helyén hordó picsa beütésű csaj, a nagyon okos, és mindenről, így az életről is érdekes véleménnyel rendelkező kislány. Az ikrek, akik közül az egyik a család fekete báránya, mivel ügyvéd lett, a másik pedig piti tolvajlásból tartotta el magát, amíg bajba nem keveredett. A szereplők között vannak ismert arcok is, Virginia Madsen a kemény anyuka. Apuka David James Elliot, a lányok Vanessa Marano és Leven Rambin. A fiú(k) Patrick Flueger.

Így még simán azt mondhatnánk, hogy minden rendben van. Az alapok felkeltették az érdeklődésemet. A család szereplői rendben vannak. Viszont a történetben egy olyan irányba mentek el, ami már nem érdekelt. Az érzelgősség, a dráma egy olyan szintet ütött meg, ami már a harmadik részben túlcsordult. Nem találták meg a megfelelő egyensúlyt a család tagjai között. Anyuka és kapcsolatai gyorsan becsukták a kaput, és ezzel nálam is kaszára került a sor. Pontok tekintetében a pilot még 6/10 volt, a harmadik rész után viszont már csak 4/10, ahonnan már nem láttam értelmét tovább folytatni, amit nem kennék feltétlenül az írókra. Bár a történetben láttam a legnagyobb problémát, hosszabb távon a szereplőkkel is bajaim lettek volna, de ezek itt egyelőre még nem jöttek ki teljesen. Tipikusan "van másik" helyzet áll elő, ne raboljuk jobb sorozat elől az időt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr823142635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása