2010.09.28. 20:22 teddike

Három szitkom az ABC szerdai étlapján

Címkék: sorozat modern family cougar town the middle 2010 2011

Csak azért ennyi, mert az újonc desszertet külön fogyasztottuk, ezt a hármat, a második évad elejével, simán lehet egy lapon említeni. Már csak azért is, mert egymást táplálják. Egy csatorna, második évad, nagy sikerek és elfogadható nézettség jellemzi őket. Valamint jól kitalált, egymástól eltérő családi helyzeteket mutatnak be. A The Middle a középosztály, ahol a szülők folyamatosan szívnak. A gyerekek sem éppen átlagos, mindenkinek van valami defektje, amivel nem könnyítik meg éppen apuka vagy anyuka helyzetét. Az első évad nálam dara-listára került, és valószínűleg a második is oda fog. Bár a casting nagyon rendben van, és az egyik gyerek hatalmas kedvencem. Nem mindig ülnek a poénok, a semmi közepén élő család hétköznapjai valahogy nem tudnak annyira feldobni állandó jelleggel. Darálva viszont egészen jó szórakozást találtam, nem zavart, ha egy rész poénok nélkül maradt, hiszen jött is a folytatás. Heti rendszerben félnék tőle, hogy kaszálnám. Az első évad végéhez képest szerencsére ők is ugrottak kicsit az időben. Igazából a poénok 90% abból áll, hogy a három gyerek defektes és suliba jár, tehát a nyári szünetnek gyorsan el kellett telnie, hogy újra iskolába lehessen őket küldeni, hogy kijöjjenek a problémák, plusz lehessen menni a tanárokhoz. Ezeket a várható/elvárható lépéseket a Middle megtette, jött is pár poén, így a pontozás 6/10 és darálás beütemezése várható több rész után.

modern family

Az ABC esti programját nézve, a második szitkom a korábban említett Better With You, amit a több díjat/elismerést bezsákoló Modern Family követ. Nagyon sok újdonságot ezzel a sorozattal kapcsolatban nem lehet említeni. Három család, testvérek plusz apuka, új feleség és gyerekek. Van minden, ahogy azt az első évadban is láttuk. A szereplők sem sokat változtak, szerethető mindenki, jó a csapat, a gyerekek is erősek, a poénok is jönnek, igaz a kezdés, ennyi Emmy díj után lehetett volna hangosabb, de ettől én még jól szórakoztam, voltak jó poénok. Phil továbbra is szállítja a hatalmas beszólásokat, nem kell tehát félnünk, hogy az évad során lesz még miről beszéljünk. Pontok tekintetében részemről 7/10, próbálok maradni heti rendszerességgel. Illetve csak ajánlani tudom másoknak is, nem nagyon kell az első évaddal sem foglalkozni, mármint ha valaki a nagyobb sikerek miatt került közelebbi kapcsolatba a sorozattal, elég neki kezdésnek a mostani premiert bepróbálnia, a többit majd onnan eldönti.

A befejezés pedig a (still) Cougar Town, ami végül nem változtatott nevet. Igaz a helyzet jelenleg nem is annyira cougar, mármint nem kapkodnak a milf-ek a fiatal faszik után. Bár Courtney Cox karaktere megtalálta magának a szomszédot, akiről rögtön az első részben tudtuk, hogy ők ketten még úgy is dugni fognak. Kiszámíthatóság akár gyengéje is lehetne a sorozatnak, de nem is a sztori viszi előre a poénokat. Sokkal inkább a mostanra jól felépített karakterek, akiken alapvetően egészen jókat lehet röhögni. A picsa barátnő, a legjobb szomszéd barátnő, annak idióta férje, az ex, a gyerek és a jelenlegi barát. Ezek közül a karakterek közül lehet választani, de velük szinte bármit meg lehet játszani. Igaz, ha már a cím a legkevésbé igaz a sorozat jelenlegi felállásra, ideiglenesen át lehetne keresztelni. Nálam jelenleg a „született alkoholisták” vagy az „alkoholista town” lenne az első helyen, illetve érdemes lenne elgondolkodni egy Dallas szintű ívós játékon. Amikor a Cougar Town-ban valaki bort említ, bont, vagy iszik, nekünk is lehetne, állítom, hogy a 20 perc egyik legjellegzetesebb és állandóan előkerülő eleme. Pontok tekintetében egyébként 6/10 – ebből is látszik, hogy bár nagyon vártam a jelenlegi vendégszerelő érkezését, hiszen jó reunion volt ez, de nem tudott sokat dobni a hangulaton. Ettől függetlenül heti rendszerességgel lesz követve a sori, legalábbis erre próbálok majd törekedni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr933142774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása