2010.10.09. 00:49 teddike

No Ordinary Family - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat no ordinary family 2010 2011

A legjobban várt újonc? Igen, ezt a címkét ragasztottam rá májusban. Most visszaolvasva az akkori bejegyzést, bizony nagyon magas várakozási faktorral került fel a radarra (9/10), és minden okom/okunk megvolt arra, hogy bizakodjunk. A készítők között szerepelt Greg Berlanti, akit mélyebbre ásva már az Everwood kapcsán megismerhettünk. Az ABC számára is nem egy családi sorozatot rakott le az asztalra. Valamint mellette a szereplők is komoly bizakodásra adtak okot. A pilot után pedig elégedetten csaphattunk az asztalra. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a kezdés (és a folytatás is) bejött. Igaz nem erre számítottam, és lehetett volna jobb is, de talán megtalálják majd azt az utat, ami számomra is maximális örömet fog okozni.

no ordinary family cast

A történet röviden annyi, hogy van a Powell család, ahol apuka maradt otthon a gyerekeket nevelni, anyuka nagyon fontos beosztásban dolgozó kutató. A gyerekek már a suliban, és igazából nem nagyon élnek már közös családi életet. Ennek fellendítése érdekében veszi rá a családfő a gyerekeit és feleségét, hogy közösen menjenek el Brazíliába, ahol gépük lezuhan, de szerencsésen megmenekülnek, és visszatérve régi életükhöz rájönnek, hogy valami változott. A család tagjai új képességekkel lesznek gazdagabbak, folyamatosan jönnek rá, hogy valami csoda folytán hatalmas erővel rendelkeznek, nagyon gyorsak lesznek, olvasni tudnak mások gondolataiban, és szuper-okosak. Az első rész a képességek megismerése mellett egy nyomozással is fűszerezve lett. A családfő rájön arra, hogy valami új kihívás kell az életébe, amitől ismét fontosnak érzi magát, ezért (is) pont kapóra jön képessége, amivel a bűn ellen harcolhat.

Az első problémám rögtön itt jött elő. Amolyan könnyed családi drámára számítottam, és bár ott motoszkált bennem, hogy ha képességeket kapnak, akkor használni is kell őket, tehát adott a rendőrös/nyomozós vonal, de nem erőltetném annyira igazából. Ráadásul rögtön erre a témára épült a következő csalódásom. Az első részben kiderült, hogy nem csak ők négyen rendelkeznek képességekkel. (Ezt a vonalat egyébként a második részre is folytatták, de úgy néz ki a nyomozás nem lesz hangsúlyos, de ezt a pilot alapján még nem lehetett eldönteni.) Ezt a két vonalat, ha már a nyomozást kellett erőltetni, nem dobtam volna be rögtön a többi képességet, illetve úgy általánosságban sokkal jobban fókuszáltam volna arra, hogy a családod mennyire mozdítja előre a képességek érkezése. De ne gondolkozzak kicsiben, tudom.

A készítő személye és az esetleges szebb jövő mellett a színészek álltak még a pozitív oldalon. Igazából senkit sem kell bemutatni szerintem. Michael Chiklis bizonyított már Kemény zsaruként és Julie Benz sem most tűnt fel először a képernyőn. Ráadásul mellettük még a gyerekek sem ismeretlen arcok, főleg Kay Panabaker, akit lehetett látni már pár helyen. A mellékszereplők között is tömeges ismerős arc jelenlét van. A feleség, tehát Julie oldalán köszönthetjük Autumn Reeser-t, míg apuka (Michael) mellett Romany Malco kapott fontos szerepet. Ha tovább tágítjuk a kört, akkor bizony Everwood és 7th Haven arcok is szerepet kaptak a pilotban, szóval nem nagyon van okunk panaszkodni. Ráadásul Michael és Julie is kellemes meglepetés ebben a szerepben. Főleg utóbbitól féltem, a Dexter főszereplőjeként sokszor kirázott tőle a hideg. Itt azonban nagyon jól működik a család, rengeteg lehetőség van a játékukban és a karakterekben is.

no ordinary family

Ha már szuper képességek, és hatalmas lehetőségek, akkor gyorsan ébresztőt fújnék mindenki számára. Sorozatról beszélünk, tehát nagyon ne gondoljuk azt, hogy minden részben hatalmas akciókat fogunk látni. Főleg a szülők képességeinek a megjelenítésére gondolok itt, de tv-s szinten remekül vették eddig az akadályokat. A történetet sem nagyon akarom bántani, én számítottam másra, és ez nem egyenlő azzal, hogy a látottak ne legyenek jók. Plusz a színészek nagyon könnyen eladják a kezdést. Ott a könnyedség, lazaság az első percekben, ami mindenképpen jó jel, és a folytatásra is maradni fogok mindenképpen. A 7/10 erős kezdés, és bízom benne, hogy maradni fog ez a szint a teljes évadra.

Apró információ, hogy az ABC a nyáron elérhetővé tette a pilot-ot, ami eltért kicsit attól, amit szeptember végén láthattunk. A történet igazából nem változott, inkább csak bővült, a pilot végén kaptunk egy új jelenetet, ami nyáron még nem volt látható, ezt egyébként itt tudjátok megnézni. A jövőt illetően, két rész után mindenképpen lehet számolni a sorozattal, igaz a szebb jövőhöz az is kell, hogy a mostani nézettség maradjon, és ne essenek tovább a számok. Mondjuk nincs könnyű helyzetben a sorozat, hiszen hétről hétre a Glee és az NCIS kell bizonyítson. Előbbi a legnézettebb sorozat 18-49-ben, utóbbi össznézettségben van előkelő helyen. Plusz a történet alakulása a következő részekben döntő szempont lesz a folytatást illetően.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr603142831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolee 2010.10.11. 15:31:55

Két rész után biztosan maradni fogok. Julie Benz nem idegesít, végre, és miatta is várom a folytatást. Történet alakulására kíváncsi vagyok, második rész végén lezártak egy szálat.

martin 2010.10.11. 15:43:38

A második az első ismétlése volt, semmi nem történt, oké a végén megöltek valakit, más irányba indulhat a sztori, de érdektelen az egész. Nem történik semmi, a képességeket meg pocsékul használják, cgi nulla még kis költségvetés ellenére.
süti beállítások módosítása