2011.01.15. 13:14 teddike

Episodes - Indult a Matt LeBlanc sorozat

Címkék: sorozat episodes 2010 2011

Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, sokan azért fogják szeretni ezt a sorozatot, mert 'insider'. Egy olyan világba enged bepillantást, amire sokan kíváncsian vagyunk, főleg - és ez egy fontos része a gondolatnak - akik imádják a sorozatokat, úgy mindegyiket. Induljunk ki abból, hogy az Episodes felütése, az előzetesek alapján bemutatott, várható történet nagyon tetszett. Az sem volt rossz, és akkor finoman fogalmaztam, hogy a Jóbarátok és a Joey egyik kedvenc karakterét alakító színésze itt főszerepet kapott. És ezzel el is jutottunk oda, hogy Matt LeBlanc a főszereplője a sorozatnak és annak a sorozatnak is, amit majd a sorozatban forgatnak, értitek?

A történet röviden annyi, hogy Angliában sikert sikerre halmozó író párost meghív egy csatorna fejese Amerikába, hogy a hazájukban sikerrel futó sorozat remake-jét készítsék el. Természetesen szabad kezet kapnak a dologban, írhatják a forgatókönyvet, szeretett színészeiket rakhatják a sorozatba, és anyagi szempontból sem járnak éppen rosszul. A baj, és ez tényleg így van, már akkor kezdődik, amikor a bérelt házukhoz vezető úton egy portás nem engedi tovább őket. Valamint a "nem minden arany ami fénylik" elv is gyorsan érvényesül a házukban. Amikor pedig eljutunk tényleg oda, hogy az insider rész is beinduljon, akkor lesz igazán szórakoztató a kezdés, és akkor kapunk egy gyönyörű képet arról, hogy mi is játszódhat le a háttérben.

episodes

Az ígért, és a sorozat elkészítésével kapcsolatos dolgok természetesen nem úgy érvényesülnek, ahogy azokat az íróink elképzelték, és a csatorna még egy olyan színészt is le akar tolni a torkukon, akit egyáltalán nem ismernek, az első bemutatkozó is botrányos, valamint további bonyodalmakat okoz a történet megírásával kapcsolatban is. A személy kiléte természetesen könnyen kitalálható, de egy dolgot továbbra is jól jegyezzünk meg: az Episodes főszereplője az a Matt LeBlanc, aki az elkészülő sorozat főszereplője is lenne. - Minden a helyén, ugye?

A megvalósítás, és a sorozat hangulata rendben van. A poénok olykor nagyon előkészített mederben érkeznek, és többször ismétlődnek. Nem egy helyzetet élünk meg újra és újra. Ami most még elmegy, és elfogadható, de hosszabb távon az írókat fogja minősíteni és jelentősen roncsolni az élvezeti faktort. A színészekkel nincs semmi bajom. Az első két rész alapján az írók nagyon jó arcok, a portás szintén remek figura lett, és a csatorna képviselői is jól el lettek találva. Amin húznom kell a számat, az pont a dupla szerepes Matt, de reméljük később az ő karaktere jobb lesz.

A poénok és a klisék halmozása két rész alapján még nem billent el a sötét oldalra, éppen ezért nyugodt szívvel adok nyolc pontot a kezdésre. Azt viszont nem tudom, hogy a látott insider részek mennyire felelnek meg a valóságnak, de el tudom képzelni, hogy közel hasonlóan zajlanak a dolgok. És ez a gondolat, illetve ennek tudatában, biztosan maradni fogok a folytatásra. A végére még egy jó tanács, aki esetleg rögtön az első rész után kaszálta volna, adjon egy esélyt a másodiknak legalább, már csak azért is, mert Matt LeBlanc abban többet szerepel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr163143105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása