2011.01.23. 21:18 teddike

Sziasztok bogyókák! - Írta Spockcooper

Címkék: sorozat dvd family guy

D'oh! Az egy másik sorozat. A Family Guy magyarországi megjelenésének híre adta az ötletet, hogy írjak a polcomon lévő 5. évadról, amit a brit amazonról rendeltem. A Family Guy-ban mindig artikuláltan beszélnek, akár felirat nélkül is érthető lenne már középfokú angollal is, de szerencsére erre nincs szükség, van hozzá angol felirat.

Így néz ki az egyes lemez menüje. A harmadik lemezé csak annyiban különbözik, hogy azon extrák is vannak.

Van egy nagyon nyomós érv amellett, hogy megvásárold ezt a DVD-t és ne más módon nézd a sorozatot: az audiokommentár. Minden részt ezerszer láttál már? Sebaj, nézd meg audiokommentárral és még így is egy tonnányi új apróságot fedezhetsz fel, illetve mondanak el a készítők, rajzolók és színészek.  Ízelítőül feljegyeztem pár dolgot az AXN-es füzetembe az első rész kommentárjából, szerencsére van hozzá angol felirat.

Az első rész kommentálásában többek között Seth MacFarlene és Mila Kunis is részt vesz. Beszélnek arról, hogy azért tehették meg, hogy belerajzolják egy jelenetbe Homer Simpsont, mert ,,a Simpsonék már megcsinálták" azaz ők rajzolták bele előbb Petert egy jelenetbe. Sok jelenetnél elhangzik az, hogy mit szerettek volna megrajzolni, de a csatorna nem engedélyezte. Nyilván senki sem érthet minden popkult utalást, a kommentárból megtudhatjuk, hogy az óriásra növő indián a Super Friends sorozatra utal. Mila azt mondja, hogy igaz, hogy csak egy százalék ért bizonyos poénokat a közönségből, de azt az egy százalékot biztosan boldoggá teszik ezek az utalások. Néhányszor megemlítik, hogy amit látunk kivágták a TV verzióból és csak a DVD verzióra került rá. Érdekes infó: Seth MacFarlene örül, ha meghallja, hogy valakinek Quagmire giggity egysorosa a csengőhangja, ugyanis ezért is jutalékot kap. Az utolsó percben a Brady család tagjai szerepelnek, megtudjuk, hogy sikerült két eredeti szereplőt megnyerni szinkronhangnak a jelenethez.

A harmadik lemezen vannak a kivágott jelenetek, nem is kevés, negyvenet szerkesztettek össze egy videóba. Maximálisan elégedett vagyok a kiadvánnyal. Remélem a magyar kiadás sem fog csalódást okozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr643143119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása