2011.01.24. 20:52 teddike

Shameless - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat shameless 2010 2011

A Showtime alaposan bekezdett január 9-én, aminek egyszerű földi halandó és sorozatjunkie csak örülni tud. A Californication visszatérése mellett, két újoncot is köszönthettünk a csatornán. Az egyik, a már korábban tárgyalt Episodes, a másik, a címben szereplő Shameless. Ami követi kicsit a mostani divatot, hiszen egy Angliában futó sikeres sorozatot másoltak le a készítők. A csatorna és a sorozatok történetét nézve, egyébként is érdekes eseményeket figyelhetünk meg. A Californication-t elnézve, éppen filmet készülnek forgatni, Hank könyve alapján. Az Episodes egy remake elkészülését és annak munkálatait mutatja be, míg a Shameless maga a végeredmény, a remake. Most hatalmas fordulattal élve, azzal kéne jöjjek, hogy "Ez" mennyire tökéletes is, de mivel az eredetiből egyetlen részt sem láttam, így összehasonlítani sem tudom. Külön, teljesen ismeretlen soriként viszont nagyon elnyerte a tetszésemet, és két rész után kisebb kedvenc lett.

shameless

A sztori lényegében annyi, hogy van egy nagyon lecsúszott család, ahol apuci nem dolgozik, állandóan csak iszik, ha otthon van csak alszik, vagy éppen próbál magához térni. És mivel anyuci már nincs a családdal, a rengeteg gyerek (még nem számoltam meg őket) saját magát kell fenntartsa, illetve a napi betevőt megszerezze. A család feje, a legnagyobb gyerek, aki több helyen is dolgozik, valamint a kisebbek életét és apuka kitöréseit is kezelni tudja. A családhoz szervesen kapcsolódik egy szomszéd, aki szintén érdekes színfoltja a történetnek. Valamint megismerkedünk még a nagyobbik testvér barátjával is, aki szintén jó karakter.

A sorozatot részben a történet teszi szerethetővé, az írók mindenképpen kitettek magukért. És bár jó előre rá tudnám húzni a klisé lepedőt a változásokra, még így is jó irányba haladnak. Másrészt viszont a színészek is sokat dobnak az élvezeti faktoron. William H. Macy tökéletes családfő, főleg a második részben látott alakítása vett le a lábamról. A gyerekek közül, eyecandy szempontból is, Emmy Rossum viszi a prímet, aki mindent megmutatott már magából, de remélhetőleg vannak még tartalékai. Igaz így sem tudnék elszakadni tőle rövid időn belül. A gyerekeket játszó színészek között van még pár jó arc, rögtön említhetném is Jeremy Allen White-ot, aki szintén nagyon jó karaktert hoz. De igazából, és bár ez most kicsit túlzásnak hathat, az egész csapatot felsorolhatnám, hiszen a gyerekek egytől egyig jó családot, teljesen szerencsétlen családod tudnak elénk varázsolni.

shameless

Pontok tekintetében, 8/10 mehet is az első részekre, remélve egyben azt is, hogy a későbbiek során még nagyon jó epizódokat fogunk kapni. Igaz már most jó emlékezni pár jelenetre, mint pl. William H. Macy utcán való kiakadására, vagy említhetném Kanadát is, de Emmy Rossum szinte összes jelenete is szóba jöhet. Amit még fontosnak tartok elmondani, és ezzel zárnám is a gondolataimat, arra biztatva titeket is, hogy nézzétek a sorozatot, amíg a realizmus ilyen magas szinten szerepel majd a Shameless-ben, és a színészek legalább fele az eddig látott arcát tudja mutatni, hatalmas sorozattal lesz dolgunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr43143121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása