2011.05.27. 15:01 teddike

Castle - Merre tovább? (Finálé)

Címkék: sorozat castle 2010 2011

A Castle finálétól, mint egyik nagy kedvencemtől, sokat vártam. Láttam az utóbbi részek hatalmas szenvedéseit, nem tetszettek a részek de reménykedtem abban, hogy tartogatnak valamit a fináléra, amitől majd sokkal jobb kedvem lesz, amitől újra 100% rajongó leszek a sorozatnak, de hiába vártam. Ezt a mesei fordulatot megírhatnám úgy is, hogy volt egy pár másodperces bambulás az utolsó jeleneteket látva de aztán hangos nevetésben törtem ki. Nem tudom azóta se eldönteni, hogy csak minket akartak ennyire megtréfálni, vagy komolyan gondolták a finálét, vagy egyszerűen elfelejtették azt, hogy egy évaddal korábban már fejeztek így be részt? És akkor a hirtelen jött és hangos vallomásra ne is térjünk ki egyelőre.

Mielőtt még spoileres zónába menekülnék, fontosnak tartom elmondani, hogy a Castle nagyon sok hibája ellenére még mindig az egyik kedvenc sorozatom marad. Nathan Fillion és Stana Katic nagyon jó párost alkot a képernyőn és Nathan mint a Geek-gyerek mindig meg tud nevettetni. A harmadik évaddal kapcsolatban a hibát a írók szobájában keresném, akik nem tudtak (gondolom akartak) jobb történeteket kitalálni. Azt aláírom, hogy nehéz már újat mutatni nyomozós fronton és azt sem akarták nagyon eröltetni, hogy Nathan és Stana karaktere összejöjjön, de valamit lehetett volna villantani az egész évadot nézve (főleg a második felét). Ettől még persze nagy baj nincs, a karakterek adóttak, a színészek maradnak a fedélzeten és jön a következő évad. Nálunk meg egy kép és a folytatás spoileresen:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első kérdésem csak az lenne, hogy miért? Az egész évad átívelő szálát elfogadhatóan építették fel, nem voltak külön gondjaink az eseményekkel és ígértek is a végére egy csavart. Ami ki lehet hozni Kati anyukájának a halálából kihozták. Olyat látott amit nem kellett volna, mocskos zsaruk és valaki a háttérben aki még bérgyilkost is képes felfogadni, hogy mindenkit eltegyen a föld alá. Ismertünk minden karaktert szinte, de kellett egy kis plusz ahhoz, hogy a finálé finálé legyen. Így jött képbe szerencsétlen Montgomery karaktere, akiről kiderült, hogy benne volt a dologban, de Kati nem tudott rá haragudni, viszont ennek ellenére feláldozta magát, hogy főhősnőnk életben maradjon. Szép dolog nem mondom, de valahogy túl mesés volt az egész. Ettől függetlenül ez még elfért a Castle világában és nem is nagyon akadtam volna ki, közepesre értékelve a finálét, ha nem jön az utolsó pár jelenet.

Rögtön a közepébe: ki aggódik most, hogy Kati nem tér vissza? Nagyon remélem, hogy senki. Ha esetleg lennének ilyenek, akkor nagyon gyorsan nézzenek meg két vagy három sorozatot és rájönnek, hogy úgy egyébként semmi meglepőt vagy jót nem láttunk a finálé végén. Inkább csak nevetséges és valahol sablonos ráadásul ismétlődő események követték egymást egy újdonsággal. Ricsi barátunk végre kimondta hangosan, hogy szerelmes. Ha még nem lőttétek tökön magatokat, akkor tartogassátok a fegyvert arra a jelenetre, amikor a jövőben szintén Ricsi barátunk elmondja, hogy csak a helyzet és Kati esetleges elvesztése hozta ki ezt belőle. Kati meg arra sem fog emlékezni, hogy lány vagy fiú, igazam van? – Komolyan, már nem nevetnem kell, sokkal inkább kezdek ideges lenni.

Értékelést tekintve, hangosan kimondva/leírva sokadjára, hogy kedvenc sorozatom és az is fog maradni, a finálé 6/10 az utolsó jelenet és a vége 1/10! Innen hozzanak ki valami nem sablonos dolgot a történetből és én leszek a legboldogabb Castle rajongó.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr703143257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.06.07. 13:16:15

Jó sorozat, amikor épp nem viccelődnek, hanem komolyabbá válik azzal sincs gond. A finálénak csak akkor lenne sok értelme, ha a következő évadra mondjuk új nyomozócsajt hoznak be, de erre kevés az esély és biztos, hogy sablonos lesz.
süti beállítások módosítása