2011.06.28. 22:24 teddike

Box Office: Super Lámpás (?)

Címkék: film box office 2011

A Másnapos kalózok címmel már olvashattátok a májusi box office összefoglalónkat ami után természetesen jön a folytatás a nyári blockbuster szezon második hónapjával. Igaz még júniusban vagyunk de már csak pár nap van hátra és az utolsó hétvége bevételei már ismertek. A címben szereplő kérdésre, ha lehet ezt annak nevezni, a Green Lantern (Zöld Lámpás) nem szerepelt annyira jól viszont a Super 8 remek rajtot vett, de nézzük kicsit részletesebben a hétvégéket.

Az elsőn rögtön az X-Men: First Class került a vászonra ami bár nyerte a hétvégét nem robbantott azért hatalmasat. A 55 millió dolláros első hétvége visszafogottnak tekinthető főleg a 160 milliós költségek ismerete mellett és akkor még a marketing költségekről nem is beszéltünk. Az is igaz, hogy nem egy hétvége alatt kell megváltani a világot és a film szerencséje talán, hogy a nézők/kritikusok is abszolút pozitívan fogadták ami azt eredményezte, hogy júniustól 134 millióval gazdagabban vehet búcsút és akkor még ehhez jön a 186 milliós nemzetközi bevétel is. Röviden összefoglalva a dolgot, az X-Men mindenképpen a nyár egyik legjobb filmje marad a bevételek pedig ha nem is állnak egészen egyértelműen a minőség mellett nem befolyásolják egy esetleges "második" film elkészítését.

box office

A második héten szerencsére már egyértelmű győztest avathatunk. A Super 8 35 millióval robbant be és ezt azóta sikerült 96 millióig feltornáznia. Ez az 50 milliós költségvetés mellett sikernek könyvelhető el és a héten még a 100 milliót is átlépik, illetve a nemzetközi bevételek is szépen gyarapítják majd a sütis pénzt J.J. Abrams és Steven Spielberg pénztárcájában. A korábban már bemutatott filmek közül a második helyen ezen a hétvégén az X-Men végzett. Harmadik helyre a Hangover 2, negyedikre pedig a Kung Fu Panda 2 futott be.

Az előző héthez képest nagyobb forgalmat generált a Green Lantern-t is bemutató hétvége, de talán pont a Lámpás esetében beszélhetünk először idén (kisebb) bukásról. Igaz még "csak" két hete megy a film de az első pár nap alatt begyűjtött 53 millió valamint a második hétvégére elpártoló nézők nem nagyon fogják összehozni a 200 milliós költségeket. Ehhez már bőven kelleni fognak a nemzetközi bevételek is. Igaz jelenleg közel 100 milliónál jár a film, de több mint 60%-os közönség-elpártolást könyvelhettek el a második hétvégére amivel jobb esetben is a 120-130 millióra lesznek képesek határokon belül.

Júniust a Cars 2 premierje zárta ami mérsékelt sikert hozott a Pixar számára. Igaz, és akkor kezdjük kicsit fényezni a filmet, az első részhez képest többet, 66 milliót tettek le az asztalra a folytatással és a Pixar sorozatban az 5. első helyét produkálta, de ez nagyon elmarad a Toy Story 3 sikerétől. Annak függvényében meg főleg kevés, hogy 3D-s termekben is bemutatásra került. A kritikusok is elpártoltak a filmtől ami a Pixar esetében nem nagyon fordult még elő. Persze tudjuk mi is, hogy ez is csak a pénzről szól és ha nem is a jegyekből a Cars 2 által hozott rengeteg ajándéktárgyból és egyéb kütyüből simán megélnek majd páran a film készítői közül. Ezen a hétvégén nyitott a Bad Teacher még Cameron Diaz főszereplésével és meglepően magas, 31 milliós bevétellel zárta ezt a pár napot.

Hat hónap után a Hangover 2 része vezeti az amerikai bevételi listát 244 millióval. Az ezüst egyelőre a Karibi kalózok nyakában lóg míg a harmadik helyen a még áprilisban befutott Fast Five áll. Az idei felhozatalból ennek a három filmnek sikerült eddig átlépni a 200 milliós határt. A legmeglepőbb teljesítményt idén a Bridesmaids nyújtja, jelenleg a 10-es lista 6. helyén tartózkodik 147 millióval. A nemzetközi bevételekkel is számolva változik kicsit az összkép. A Karibi kalózok hatalmas előnnyel vezetik azt 986 (!!!) millió dollárral. A második helyen a Fast Five a befutó egyelőre 596 millióval, a harmadik helyen pedig a Hangover 2 tartózkodik 527 millióval.

A folytatásban érkezik majd a Transformers 3, Zooker, Harry Potter, Winnie the Pooh, Captain America és a Cowboys & Aliens. Jó hónap áll előttünk tehát ami remélhetőleg minőségi popcorn mozikban gazdag lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr653143267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása