2011.08.11. 23:01 teddike

Pilot (2011/12): Ringer (the CW)

Címkék: pilot cw ringer 2011 2012

Premier: 2011 szeptember 13 (kedd)

A rosszul sikerült CBS sorozat vagy a nagyon jól sikerült CW széria? Erre a kérdésre talán még az első rész után sem tudok válaszolni de, hogy mindenki számára érthető legyen a Ringer jelenlegi helyzete nézzük végig a májusban indult események rövid sorát: a CBS rendelte be a pilotot, ők dönthettek tehát elsőként a sorozatról. Már lehetett tudni, hogy kik lesznek a főszereplők és nagyjából a sorozat története is tiszta volt. Valamint az is, hogy a CBS és az ABC Studios karöltve gyártotta le a sorozat első részét. A májusi upfronts ideje alatt jött az első hír, hogy a CBS nem kér a Ringerből, viszont rögtön a következő bekezdésben olvasható volt, hogy a CW érdeklődik a Sarah Michelle Gellar főszereplésével készült sorozat iránt. Az érdeklődést szerződés követte és ma már a CW újoncai között tarthatjuk számon. A hír kapcsán és a sorozat jövőjét illetően meg kell jegyezni, hogy a költözést az egyik gyártásban részt vevő Stúdió (ABC) már nem követte a Ringert, így ez több kérdést is felvet a költségvetésről valamint természetesen a történet és a megvalósítás szempontjából is.

A szériával kapcsolatban a legnagyobb durranás természetesen a főszereplő, Sarah Michelle Gellar visszatérése a kisebbik képernyőre (meg úgy egyébként a képernyőre). A Buffy ikonikus címszereplője 2003 óta nem sok emlékezetes szereppel ajándékozott meg minket és a bejegyzés végére talán mindenkinek sikerül eldönteni, hogy most mennyire tudta belopnia magát a nézők szívébe. Annyi bizonyos a pilotot látva, hogy highconcept szériának tervezték, valahol azonban elcsúszott a tervezés és a kivitelezés. Már eleve az elgondolkodtató volt, hogy a CBS miért nem kért belőle, de erre magyarázat, hogy célközönség szempontjából egyáltalán nem saját nézőinek volt kitalálva. A CW váltás viszont túl erős. A 40 perc után számomra teljesen egyértelmű, hogy nem ennek a csatornának kellene bemutatni. Arra a kérdésre, hogy talán hol lelhetne otthonra, nehéz válaszolni. A jelenlegi véleményem alapján sehol, fura is volt látni 2011-ben egy olyan sorozatot, ami nem igazán illik egyik csatornára sem.

A bejegyzés következő részében spoilerek is lehetnek, már csak a történet leírása miatt is, így aki nagyon szeretne meglepődni szeptember közepén, ne olvasson tovább. A sorozat első részének pontosabb leírása megkívánja azt a pár spoilert, így nem tudok ezektől eltekinteni.

A történet középpontjában két nő áll, testvérek, ikrek és SMG játssza őket. Az egyikőjük, Bridget éppen elvonóról jön ki. Táncosnőként kereste kenyerét, nem keveset drogozott és szerencsétlenségére ő volt az egyetlen szemtanúja annak a gyilkosságnak aminek a tárgyalása éppen a történetünk ideje alatt zajlik. Mint egyetlen szemtanú a rendőrség felmentette, elvonóra küldte de tanúskodnia kellett, ez elől viszont megszökött, és testvérét, Siobhant kereste fel akitől segítséget remélt. A testvérével való találkozása már csak azért sem sikerült túl jól, mert az első közös kirándulásuk alkalmával Siobhan öngyilkos lett, így Bridget teljesen magára maradt. Két perc gondolkodás után viszont úgy döntött, hogy átveszi testvére helyét és elképzelései szerint éli majd nagyon gazdag életét, amiben egy férj és egy gyerek is helyet kap. A történet szépsége abban van, hogy az elképzelt gazdag élet sem éppen olyan mint amilyennek látszik. Plusz a múlt is kísért az öngyilkos testvérről nem is beszélve.

Korábban írtam, hogy egyik csatornán sem tudnám nagyon elképzelni. Ez részben köszönhető annak is, hogy részről részre fog építkezni a történet, összetett mesére készüljünk amiben érnek majd minket meglepetések is. A sorozat, illetve a pilot egyértelműen pozitív oldal a kitalált történet, ami elsőre engem megvett, viszont a megvalósítással vannak gondjaim. Kezdjük ott, hogy a jelenetek borzasztóan B kategóriára utalnak. A testvérek közös hajózása egyértelműen a mélypont volt minden szempontból. A CGI valami borzasztó és bár ez engem általában nem nagyon szokott zavarni, ez itt nagyon erősen kiütött. Szintén ebben a jelenetben derült ki, hogy a két SMG találkozása csak nagyon giccses lehet és ezt sem erőltetném. Konkrétan megállítottam a részt és elgondolkoztam azon, hogy itt fogom kaszálni rögtön a sorozatot. Ha az első 20 percet sikerül túlélni és a rendezés, látvány nem veszi el a kedvünket a folytatástól valamint SMG borzasztó alakítását is képesek vagyunk elviselni, akkor a következő 20 perc csak kellemesebb lehet. Oké, most csak így ide dobtam, hogy SMG alakítása, de jobb helyen nem is szerepelhetett volna. A két karakter közül csak egyikkel sikerült megbirkóznia, de az ellentét valami hatalmas és nagyon ront az összképen. Természetesen SMG mellett még nagyon sok ismerős arc került a képernyőre. Köztük a Lostból már ismert Nestor Carbonell, a Fantastic Fourban is játszó Ioan Gruffudd valamint a Life Unexpectedből is ismert Kristoffer Polaha.

Értékelés: Ringer – 5/10

Hiába jó az elképzelés és van egy jó főszereplőnk, név alapján legalábbis, még nem leszünk teljesen boldogak. És most is ez a helyet. Hiába látszik a sorozaton, hogy valami jót akartak összerakni és rengeteg jó elképzelés van benne, valami miatt nem működik. Olykor nagyon giccses, sokszor felszínes és a színészek sincsenek nagyon otthon karaktereiket illetően. Az pedig, hogy összefüggő, ráadásul nem a legegyszerűbb történettel próbál operálni csak megnehezíti majd a dolgát. Én nagyon gyors kaszát jósolok most neki, nem csak azért mert a pilot tegyük fel megkívánna némi ráncfelvarrást vagy SMG sokkal jobb alakítást kellett volna az asztalra tegyen. Egyszerűen azért mert ez a koncepció, ez az elképzelés ma egyik csatornán sem életképes. És érdemes azt is gyorsan ide venni, hogy a pilot még az ABC Studios égisze alatt is készült, kiszállásukkal viszont csak csökkenni fog a költségvetés ami pont a megvalósításon fog a legjobban meglátszani.

Ha most egy mondattal kellene leírnom a véleményemet a sorozatról vagy SMG visszatéréséről, akkor bizony azt mondanám, hogy ha nem akarjuk a róla kiépített Buffy képet teljesen lerombolni, akkor inkább el se kezdjük nézni a Ringert. A sorozatról meg annyit, hogy bár nem látjuk mindegyik sarkon ezt a történetet és van benne fantázia, a bukása elkerülhetetlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr253147169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása