2011.08.16. 22:05 teddike

Pilot (2011/12): Hart of Dixie (the CW)

Címkék: sorozat pilot cw hart of dixie 2011 2012

Premier: 2011 szeptember 26 (hétfő)

Bár elsőre nem a Hart of Dixie mellett szavaztam ma estére, a nyuszis lányok jobban érdekeltek volna és lehet titeket is, viszont próbáltam következetes maradni, és a The Secret Circle valamint a Ringer után, a the CW összes újonca az asztalra kerül legalább. Ahogy korábban a Ringer kapcsán SMG visszatéréstől volt hangos a hype, ebben az esetben a csendesebb várakozás főleg Rachel Bilson képernyőre történő visszatérésének köszönhető. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a Narancsvidéken nevelkedő sorozatrajongók számára nem csak Rachel hanem a készítők sorában feltűnő Josh Schwartz neve is nosztalgikus élményéket válthat ki, annak ellenére, hogy Josh a Gossip Girls és a Chuck mellett is dolgozott. Ettől függetlenül ez egy mini the O.C. reunion, aminek én személy szerint örülök, bár a sorozat májusban megállapított várakozási faktora erősen közepes volt és az előzetesek sem győztek meg arról, hogy érdemes lenne sokat foglalkozni a sorozattal.

A pilot történetének középpontjában az a Zoe Hart áll, aki egyetemi tanulmányai közben megismerkedik barátjával, ráadásul egy helyen gyakornokok és a jövőjüket építik, viszont egyik napról a másikra Zoe elveszít mindent. Ekkor dönt úgy, hogy a nagyvárosi élet helyett egy kisvárosban próbál szerencsét, hogy előrelépéséhez megszerezze a megfelelő gyakorlatot. A kisvárosi élet viszont egyáltalán nem Zoe-nak való. Érkezésének mondhatni senki sem örül és az orvosi praxis sem éppen úgy alakul, ahogy Zoe azt elképzelte. Nagyon gyorsan lesz tüske a helyiek szemében és legtöbben annak örülnének ha gyorsan távozna közülük.

Bár az általam leírt történetből nem valószínű, hogy könnyen kitalálható, de a Hart of Dixie egy ízig-vérig családi dráma. Nincsenek misztikus lények, boszorkányok, vámpírok, a CW korábbi, jobban mondta a the WB sorozataira hajaz és megtalálunk egészen sok apró morzsát a Narancsvidékből vagy a Gilmore Girls-ből is. Szépen és izzadságmentesen építkezik a történet, ismerjük meg a szereplőket és a háttérben zajló eseményeket/titkokat. Gyorsan kapunk egyéjszakás kapcsolatot, jó faszit barátnővel, utálatos orvost, kicsit az Everwoodban megismert karakterre emlékeztetőt, és sok más kis apróságot, ami a Hart of Dixie-t akár sikeres sorozattá is tehetné. De ehhez a sikerhez még nagyon sok kell és remélhetőleg jó kezekben van a sorozat ahhoz, hogy egy remek kis dráma alakuljon ki ebből. Bár nem illeszkedik a CW jelenlegi világába. Ahogy írtam, nincs benne semmi misztikum, az akció is hiányzik, és a pompa, tini-világ sem hangsúlyos. Egy újabb sorozat a Life Unexpected után ami főleg Rachel Bilsonnak köszönhetően gyorsan szerethetővé válhat, és remélhetőleg az írók másodjára már nem fogják elrontani azt, amit a LUX kapcsán rögtön a második résznél érezni lehetett.

A színészek közül nem egy ismerős arccal találkozhatunk. Rachel Bilson mellett, aki meglepően jól érzi magát a szerepben, itt van Scott Porter aki számomra főleg a Friday Night Lights-ból ismerős. De mellettük Jaime King és Cress Williams is ismerős lehet korábbi sorozatokból. Ami biztos, a Hart of Dixie jó alapokra építkezik, elfogadható a történet és a szereplőkkel sincs semmi baj.

Értékelés: Hart of Dixie - 6/10Ahogy mondtam, építkezik, és ez a pont is ezt hivatott dicsérni. Azt gondolom, hogy a kezdet biztató, bár ezt a második részben akár egyik pillanatról a másikra le is tudják rombolni. Én mindenesetre a pilotból kiindulva adok egy esélyt a sorozatnak. Sokkal hétköznapibb, egyszerűbb mint társai a CW-nél és ez most nekem tetszett. Rachel Bilson pedig megérdemel még egy résznyi esélyt arra, hogy bizonyítsa, már nem az a Summer akit korábban megismertünk. Bizakodva várom a folytatást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr283158959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása