2011.07.27. 15:02 teddike

Pilot (2011/12): The Secret Circle (the CW)

Címkék: sorozat pilot the cw the secret circle 2011 2012

A Secret Circle azt az utat járja tovább amin talán a legjobb példa a The Vampire Diaries, de valójában arra az autópályára szeretne fellépni amin a Twilight robog és aminek a rajongói remélhetőleg még évekig vágyni fognak a vámpírok mellett a misztikumra, a boszorkányokra és természetesen a rengeteg tinire és a velük kapcsolatos romantikus, kalandos, drámai szálakra. Az idén harmadik évadába lépő The Vampire Diaries-t és jegyző Kevin Williamson már nyertesnek mondható a CW berkein belül és nem volt kérdés, hogy a vámpíros történet eredetijét is jegyző L.J. Smith másik könyvéből (1991) készült sorozatot a csatorna be is rendelje. A bevezetőből ha nem derülne ki, egyértelmű (?) berendelésnek mondható a Secret Circle, és az is, hogy csütörtök esténként pont Elena után fog a képernyőre kerülni. Rengeteg hasonlóság figyelhető meg a két sorozatban és talán, ha a nézők is úgy akarják, remek párt fognak alkotni a képernyőn.

A történet középpontjában Cassie áll, akinek meghal az anyukája, ezért a szülei korábbi lakhelyére Chance Harborba költözik nagymamájához. Új fiatalok közé keveredik, más suliba kell járnia és nagyon gyorsan felnyitják a szemét, hogy valójában ő egy boszorkány, egy hatalmas boszorkány család leszármazottja és több, hozzá hasonló korban lévő fiatal szeretné ha csatlakozna a saját kis titkos körükhöz. Ebben a lényeg röviden az lenne, hogy a srácok külön-külön is rendelkeznek erővel és csupa érdekes dolgot tudnak csinálni de igazán csak együtt, ha a kör “bezárul” lesznek képesek hatalmas dolgokra. Természetesen ez a kör nem most először próbált kialakulni és ahogy vannak jó boszorkányok úgy vannak a sötét oldalon is jó páran akik valami fondorlatos tervet kieszelve érték el, hogy Cassie a környékre költözzön.
A történet jó oldalán a fiatalok állnak, akik szinte semmit sem tudnak a valódi erejükről, a háttérben, a rossz oldal képviselői a szülők, akik már egyesítették egyszer erejüket de akkor az nagyon rosszul végződött és most Cassie kell nekik is, hogy elérjék céljukat. Természetesen a sorozat magával hozza a megszokott tinis vonalakat is. Szerelem, féltékenység és egyéb a Vampire Diaries-ben is megszokott szálakat fogunk látni. Az biztos, hogy itt is lesz egy nagyobb átívelő szál, részről részre fogjuk megismerni a karaktereket és a képességeiket valamint az idősebbek terve is az asztalra fog kerülni.

A nagyon hosszú bevezető után el is jutottunk oda, hogy leírhassam, az első rész nem vett le a lábamról. A problémát én főleg abban láttam, hogy semmi újat, frisset, meglepőt nem tudott az asztalra tenni és mivel nem egy hasonló sorozat is mozog az éterben, nem biztos, hogy indulásnak ez így rendben van. Ettől függetlenül a sorozat mellett szól a készítők nevének a listája és ahogy a vámpíroknál, itt is várhatunk egy nagyon jó történetet is a giccses romantikázás mellé. Valamint a színészek is ismerősek innen-onnan. Elég csak a főszereplő Britt Robertson nevét említeni, aki korábban a Life Unexpectedben szerepelt, de itt van Thomas Dekker is, aki Summer Glau oldalán a Terminator sorozat John Connorja volt. Az idősebb korosztály listáját főleg Gale Harold (Desperate Housewives) és Natasha Henstridge (Eli Stone) fogja erősíteni.

A megvalósítás nem rossz egyébként, CW szinten kell kezelni a sorozat és nem fognak kellemetlen meglepetések érni. Olykor látványos, olykor sötét a kisváros hangulata. A másik oldalon viszont ki kell emelni a már most nagyon magasra emelt tini-dráma vonalat is és a látványosságban található rengeteg giccses megoldást, de - és ismétlem is magam gyorsan – a CW-től talán nem is várnánk mást és ha igen, akkor sem kapnánk jobbat vagy többet. Látva a Vampire Diariest és azt, hogy mennyire kinőtte magát, itt is van idő reménykedni és bízni abban, hogy a történet is felnő majd az elképzelésekhez. Az biztos, hogy nekem pont ezzel lesz a legtöbb gondom. Szeretem a tini vonalat és a látványossággal sincs semmi bajom, plusz a misztikum is lehet még érdekes, a kérdés viszont az, hogy lesz annyi türelme az embernek, hogy megadja a lehetőséget, hogy kinője a sorozat a hülyeségeit és gyorsan felépítsen egy érdekes szálat? Mindenesetre jelenleg nagyon óvatosan próbálom megközelíteni a folytatást. Nem nagyon találok jelenleg karakteres főszereplőt és bár Britt Robertson meglepően jó volt, Thomas Dekker nem lesz az új Damon, igaz nem is várja el tőle senki, de nem sok minden van színészként és karakterként sem benne, az meg főleg rossz, hogy a jó oldalon áll.

Értékelés: The Secret Circle – 6/10

Még nagyon hosszan tudnék írni az első részről, elemezgetve azt, hogy minek és mennyire van esélye de az már nem a pilotról szólna. Maradjunk annyiban, hogy azt a bizonyos egy esélyt megkapta és nem is játszotta annyira el, a második részre érdemes maradni. Viszont rögtön kasza lesz, ha esetleg a drámai, tinis, szerelmetes, romantikus szál kap nagyobb hangsúlyt és nem a misztikum a rejtélyek a kiismerhetetlenség. Elsőre jó kis eyecandy szórakozás, és meg is marad majd annak a pilot ha esetleg a második rész után kaszálni kellene. Nem rossz kezdés tehát, de nagyon visszafogott a várakozás és rengeteg a kérdés a folytatással kapcsolatban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr883143277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tess · http://sorozatguru.info 2011.07.27. 17:41:00

a fene a kis mázlista formád... egyébként hasonlóra gondoltam én is, gondolom ez is 6-8 rész után indul majd csak be, az addig ki kell böjtölni
süti beállítások módosítása