2011.10.19. 22:37 teddike

The Walking Dead - Újra sétálnak a halottak

Címkék: sorozat the walking dead 2011 2012

A pilot után egyértelműen az előző év legjobbjának tartottuk, majd elfogyott a lendület a lelkesedés és a vége is nagyon megosztotta a rajongókat. Ebből mi maradt a második évadra? Kezdetben a rengeteg probléma, mármint a forgatás körül, Darabont távozása és az AMC sem egyértelműen "jó" helyzete, de összeállt az új évad, a halottak sétálni kezdtek és nagyon nehezen illetve borzasztóan megosztóan kezdték a menetelést. Alapvetően az első véleményem az volt, hogy "nem gondolhatták komolyan, hogy egy ilyen pocsék résszel kezdenek". Mert igen, ez borzalmas volt. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy mi nem tetszett ennyire?

A látvány, a feszültség, az akciók hiányoztak? Nem volt esemény, ami vitte volna előre a 90 percet? Sok volt a lehetetlen, hiteltelen helyzet még ebben a zombikkal tele világban is? A választ nem lehet egyszerűen megfogalmazni. Az biztos, hogy akció nem volt annyi mint esetleg várhattuk volna, a feszültség viszont végig érezhető volt. Az autópályán, a sátornál, az erdőben, a templomban. Esemény is volt, csak történt ezekkel a szerencsétlenekkel pár dolog, viszont akkor mi hiányzott? Mert az egyértelmű, hogy hiányzott valami, egy apró fűszer, egy hajszál, ami a nagyon sokak által nézett és dicsért második évad kezdését nálam inkább a negatív irányba mozdította el.

A legnagyobb bajom már Rick tetőn való beszédénél kezdődött. Annyira vontatott, megtervezett és súlytalan volt egyszerre, hogy már-már tekerni akartam rajta. Ha éppen a világ vége után vagyok, az egyetlen ember akivel beszélni fogok és biztatni szeretném, nem úgy fogok vele beszélni, mint a gyerekemmel akinek esti mesét mesélek. A következő gondom azzal volt, hogy a karakterek elkezdték nagyon komolyan venni magukat, kiölték az egyszerűséget a sorozatból, az egyszerű ember meghalt. Mindenkinek határozott és magvas gondolata volt arról, hogy mi a szar van éppen körülötte. Nagyon sokszor nem tudtam elhinni róluk, hogy ezek szerencsétlenek és nem tudják mi lesz velük a következő percekben. A fényképezés is tök fura volt, a látványos jelenetek a helyükön voltak, viszont amikor közelről mutattak a szereplőket szinte távolodni szerettem volna a monitortól, annyira az arcomba tolták őket, nem esett jól.

Arra meg nem is szeretnék kitérni, hogy egy 4-6-8 sávos autópályát nem 5 méterről veszek észre, hogy teljesen bedugult. Ha már van kiút, akkor nem szlalomozva megyek ki, mert egyszerű és senkinek sem jó. Ha már van hely, akkor nem robbantom le az egyik kocsit, hanem készítek nekik valami csapdát, hogy tényleg legyen mitől féljenek. Soroljam? Nem kell, szerintem. Egyik oldalon ott van az tényleg, hogy ilyen sorozat nincs még egy, és nem azért mert zombik rohangálnak, bocs, sétálnak benne, hanem mert van egy olyan hangulata amit más nem tud megadni a nézőnek. Viszont most olyan érzésem van mint a Fűrész esetében is volt (elnézést a hasonlatért). Az első résznek volt egy csodás hangulata, nem jöttek elő a durvaságok, nem az volt a hangsúlyos. Itt valahogy nem tudtam azért rajongani mert telibe mutatják ahogy szerencsétlen zombit felboncolják vagy szétcsapják a fejüket. És el is érkeztünk az egyik kedvenc jelenetemhez. Az első évadban, jött egy zombi, kettő, esetleg öt, ezek menekültek, nem tudták hol vannak, a nevüket is felejtve szaladtak amerre láttak. Itt meg? Fogják szépen a fegyverüket és már-már lassított felvételben elkezdik szétcsapni a zombikat. Komolyan mondom, annak szurkoltam picit, hogy sétálás helyett valamelyik kezdjen el szaladni és lepjék meg a még élő embereinket.

Pontok tekintetében én maradok az 5/10-nél. Ennél többet nincs értelme adni, a folytatás majd eldönti, hogy az egyik legjobb kezdés volt ez, vagy a legrosszabb felvezetés amit egy ilyen sorozat kaphatott volna. Én egyelőre utóbbi felé húzok, de nem veszem el magamtól a heti zombi-perceket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr403316326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása