2011.12.20. 22:32 teddike

Pilot (2011/12): Touch (FOX)

Címkék: sorozat pilot touch 2011 2012

Premier: 2012 január/március

Januárban (márciusban) jön majd az a sorozat a FOX-ra, ami az Alcatraz mellett az egyik legjobban várt network újonc. A premier, a pilot epizód bemutatkozása már csak egy hónapra van, viszont a sorozat ténylegesen márciusban fog elkezdődni. Májusban, az upfronts alatt, még nagyon keveset lehetett tudni a sorozatról. Tim Kring (Heroes) neve már akkor a kalapban volt, és természetesen Kiefer Sutherland is, mint főszereplő, de a történetről nagyon homályosan nyilatkoztak. Ráadásul a berendelés pillanatában tudni lehetett, hogy korábban nem igazán tud elkezdődni az újonc, hiszen ex-JackBauer barátunk egyéb elfoglaltságai miatt nem ért rá forgatni. A pilot viszont szépen lassan elkészült, és hozta a legmagasabb szintű elvárásokat is megszégyenítő szintet, amivel nagyon gyorsan belopta magát a szívembe. Összetett, nagyon jól felépített történetet kapunk, ráadásul nagyon jó alakításokkal. Kezd visszatérni vajon a remény? Lesz idén jó network sorozat? Vagy megint csak a pilot vesz meg minket? Meglátjuk!

Touch-01.jpg

A történet középpontjában Martin Bohm (Kiefer Sutherland) áll, aki egyedül neveli fiát, és egy repülőtéren dolgozik. Autista fia viszont nagyon megnehezíti életét. Nem egyszer riasztják, hogy fia elszökött, valamint, hogy egy hatalmas torony tetejére mászott fel. Az ügy egészen addig jut, hogy a családvédelemtől (gyámügy?) kiküldenek egy embert, hogy megvizsgálja Jake (David Mazouz) életkörülményeit, sőt egy napra még el is szakítják őket egymástól. Jake nem beszél egyáltalán, nem képes a fizikai kapcsolatra, apja nem tudja megölelni, sőt még hozzáérnie sem szabad. Ehhez ráadásul jön még az is, hogy Jake folyamatosan számokat ír mindenhova, mindent megszámol amit apja szintén nem ért, viszont a történet haladásával folyamatosan rakja össze a darabkákat. Az esemény sok szálon indul, rengeteg karaktert ismerünk meg, akiket valamilyen módon Jake köt/köthet össze és apja is megérti végre fiát, rájön mit kell tenni, hogyan kell értelmeznie a számokat. 

Az alakításról és a fényképezésről, a rendezésről csak maximálisan pozitívan tudok nyilatkozni. Remek hangulatú, kellően feszült, drámai pilotot hoztak össze ami maximálisan kielégíti az én személyesen igényeimet. Kiefer Sutherland nagyon jól hozza a teljesen sebezhető, az életbe beleszürkült apa szerepét, majd pont ennek ellenkezőjét, a fiáért mindenre képes szülő is nagyon jól áll neki, és az érzelmek kimutatása sem kerüli el arcát. Mellékszereplőként csatlakozott a sorozathoz az előző évadban, az Undercovers egyik főszereplője, Gugu Mbatha-Raw is, aki kezdetben a család helyzetét méri fel, de leginkább az apa segítője lesz/lehet a későbbiekben. Szintén remek választás Danny Glover, aki amolyan iránytű lesz Kiefer Sutherland karakterének életében.

Touch-02.jpg

Amitől tehát sikeres lehet, azt szerintem leírtam, de gyorsan összefoglalom: nagyon jól felépített történet, rengeteg lehetőség a későbbi részekre is, remek csapat, jó színészek, jó írói és készítői stáb, valamint a legminimálisabb high-tech cucc. Elképzelhetetlen volt számomra korábban, hogy egy olyan sorozatot ma még csináljanak, amiben nincsenek érintőképernyős telefonok, nem látni, hogy milyen keresőt használnak, vagy milyen oldalon nézik a videókat, nincsen alma minden sarkon és sorolhatnám. Csupasz valóság, egy ember drámájával, majd megvilágosodásával. És brutálisan jó jelenetekkel, amikor az átlag néző is érezni tudja, hogy itt bizony most "robbant" valami. Le a kalappal, mert ezek a pillanatok meg tudják lepni az embert a rész közben.

Ami a sikertelenséget, a bukást eredményezheti: pont az, amit korábban is leírtam. Összetett, a sok karakter miatt figyelni is kell azért, az apró kis utalásokban is rengeteg kincs van és bár nem akarom hülyének nézni az tv előtt ülőket, sajnos nem egyszer volt már rá példa, hogy az igazán minőségi cuccok nagyon könnyen kikoptak a "követhetetlenség" miatt. Ettől függetlenül én nagyon reménykedem abban, hogy a FOX-nak bejön ez a sorozat és Kiefer Sutherland egy teljesen új arcával le tudja majd venni a lábáról a közönséget.

Értékelés: Touch - 8/10

Várjuk, jöjjön a március, csak ennyit tudok mondani, minden mást korábban leírtam.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr793479372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaktusztea 2011.12.20. 22:50:35

Szerintem az "ateista" az igazából "autista" akart lenni, nem? :)

Amúgy felkeltetted a figyelmemet, megnézem a pilotot. Thnx.

teddike · http://teddike.blog.hu 2011.12.20. 22:56:08

Köszi, teljesen igazad van, már javítva is.

Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed!
süti beállítások módosítása