2012.01.29. 22:41 teddike

Pilot (2011/12): Smash (NBC)

Címkék: sorozat pilot nbc smash 2011 2012

Az NBC vállalt a legtöbbet, bukott is sokat, viszont van pár újonc, ami miatt érdemes kezet rázni velük. Nagyon régóta tudjuk, hogy a gondolat megszületése még nagyon kevés ahhoz, hogy valami sikeres is legyen. Ettől függetlenül, a piros pontok sokasága miatt, amiket egyébként nem nagyon lehet osztogatni a csatornának, adjunk egyet azért a The Playboy Club bevállalásáért, valamint az egyetlen siker, a Grimm mellett sem mehetünk el szó nélkül, és a The Firm valamint az Awake is a pozitív oldalon van nálam. A felsoroltakhoz pedig adjuk hozzá, sőt rögtön helyezzük is a legjobb kategóriába a Smash-t, ami az első részével szerintem nagyon sok nézőt levett a lábáról. A pilot már elérhető, az NBC biztosra megy úgy látszik, kellett nekik a buzz a premier előtt, és meg is kapták, éljenek vele, azt mondom. A The Voice felvezetésével, február 6-án érkezik a premier és bár a nagy kedvencem, a Castle ellen fog futni, szeretném ha sikeres lenne. 

smash-cast.jpg

Amit májusban mondtunk/írtunk a sorozatról, felejtsük is el, ez nem Glee, távol áll tőle. Egy közös pontja talán a nagyon erős eyecandy faktor. De itt, egy rész alapján, sokkal szerethetőbb karakterek vannak, látványosan épül a történet és a klisés megoldások ellenére, egy nagyon jól működő kezdést kapunk remek zenékkel. A színészek szerintem nagyon jó alakítást hoznak, Debra Messing ismét megszerettette magát, Jack Davenport tökéletes párja Christian Borle-nak, Katharine McPhee pedig az első jelenetével levesz mindenkit a lábáról. A történettel sincs semmi bajom, készül a Marylin Monroe musical, ami csak sikeres lehet ezzel a felállással. A megvalósítás, a pilot hangulata, az ellentétek, manírok, festékek, apróságok a helyükön vannak. Nem életem legjobbja, de pont elég ahhoz, hogy egy apró kis oázis legyen a jelenlegi network felhozatalban és adjon egy újabb löketet a bizalom irányába. 

A dicsérő szavak ellenére, fel kell tenni azt a kérdést, hogy mennyire működhet hosszabb távon ez a sorozat? A csapat szerintem jól össze lett válogatva, a történettel sem lehet baj, viszont ettől függetlenül ezt még el lehet rontani. Az NBC idei nézettségét elnézve, a Voice után, egy 2,0 (18-49) elég a boldogsághoz és a folytatáshoz. Az NBC viszont biztos többet vár, de ennyivel is be fogják érni, látva többi sorozatuk teljesítményét. Részemről, a bizalom 100%-os, várom a második rész érkezését és az évad feléig biztosan kísérem a musical készítésének történetét, még akkor is, ha hatalmas csalódás lesz a folytatás. De, tudjátok mit? Legyünk optimisták, az NBC megcsinálja és lesz egy igazán sikeres újoncuk idén. 

Értékelés: Smash - 8/10

A network felhozatalt nézve, nálam egy kupacban van, a pilotok tekintetében a következő sorozatokkal: Revenge, Once Upon A Time, Alcatraz és Touch. A második rész többet fog majd mondani, mennyire veszik vissza a tempót, milyen dalok jönnek majd és sorolhatnám. A pilot az eladásra készült, a második rész a siker előkészítésére, legalábbis remélhetőleg. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr333972448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása