2012.03.07. 19:24 teddike

Terra Nova: a FOX kiszállt a kapcsolatból

Címkék: sorozat terra nova 2011 2012

Tegnap bombaként robbant a hír, a hazai oldalakon is, hogy a FOX nem folytatja a Terra Nova-t, jobban mondva, a később kialakult helyzetnek köszönhetően, nem kér több részt (próbálják eladni más csatornának, ami biztosan nem fog összejönni), egy évaddal köszönik szépen, nagyon jól meglesznek. Vicces és örömteli is volt egyszerre látni azt, hogy ez mennyire megmozgatta az embereket még nálunk is. Nagyon gyorsan trend lett a hazai twitter oldalon, és jöttek a szitkok a FOX felé, hogy a "legjobb" sorozatnak miért nem lesz folytatása? A válasz nagyon röviden annyi, hogy egy minőségileg gyenge, nézettség szempontjából nagyon alacsony számokat hozó de nagyon drága sorozatot nem fog megtartani a csatorna. A minőséggel kapcsolatban, a vélemény teljesen szubjektív, biztos nagyon sok rajongója van nálunk is az újoncnak. A számok, a nézettség viszont önmagáért beszél, és mint oly sokszor, most sem kellene a FOX felé ekézni az aktuális szemetet, mert semmi értelme. 

terra_nova_cancel.jpg

Én továbbra is örülök a hírnek. Van esélyünk a következő szezonban valami jót is kapni, és egy Terra Nova nem fogja egy (remélhetőleg) minőségibb újonc helyét elfoglalni. Jól döntött szerintem a FOX és ha most az Alcatraz kaszája lesz a következő, azzal is teljesen egyet fogok érteni. A másik oldalon persze, továbbra is várom a tökösséget a csatorna részéről, és vállaljanak csak be olyan sorozatokat, amiket valószínűleg egy másik network csatorna sem adna le. Tökösség kontra nézettség, vagy sikeresség? Nehéz kérdés, az biztos, hogy a FOX is szeretne találni egy újabb sorozatot, ami 3,0 felett maradna rating szempontjából, és nem kellene megelégednie egy 2,0 alatti teljesítménnyel. Idén a Terra Nova és az Alcatraz is bukta ilyen szempontból, a Touch hozhat még némi frissességet, de arra sem mernék fogadni, hogy lesz második évad. 

A Terra Nova kapcsán érdemes megjegyezni, hogy két éve "jelent" meg az éterben, az akkori berendelés ellenére nem került adásba az előző szezonba, aztán egy éve, az upfronts alatt már tudni lehetett, hogy indulni fog, viszont a forgatás körül továbbra is problémák voltak, valamint a pilotot is felforgatták kicsit, az elsőként bemutatott majd az adásba került részek között volt pár különbség. Sokkal jobban elmentek a családi dráma irányába, ami (szerintem) nem tett jót a sorozatnak. Az első pilotról erre olvashattok, a változásokról pedig itt írtam bővebben. A #tabortuz is kapott egy bejegyzést a kaszával kapcsolatban, @bruzsy írását érdemes erre elolvasni a témával kapcsolatban. 

A kaszával és a rengeteg hoppon maradt rajongóval kapcsolatban, a hiány pótlására, továbbra is a The Lost World című sorozatot tudom ajánlani, ami egyértelműen jobb és minőségibb szórakozás mint a Spielberg nevével eladott katyvasz.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr884296006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2012.03.07. 20:55:43

Majdnem minden szóval egyet értek. Tulajdonképpen csak a "Én továbbra is örülök a hírnek." résznél vagyok a másik oldalon. Mindig örülök, ha bennmarad egy vacak sorozat egy slot-ban, mert akkor még van esélyem, hogy a jókra legyen időm. :)
Annak örülnék a legjobban, hogy lenne jó pár vacak, (vagy csak tematikájában stílusában engem cseppet sem érintő sorozat) és néhány (tényleg csak 5-10 egy évben), aminek a következő részeiért ugyanolyan gyermeki rajongással lehetne epedni, mint anno a Prison Break, a House, a 24, vagy az SG-1 legelső részei után. (Hogy csak párat említsek.)

teddike · http://teddike.blog.hu 2012.03.08. 14:21:55

Igen, az utolsó gondolatokra reagálva, szeretném én is átérezni újra azt a gyermeki rajongást, hogy kaparom a falat a következő részig, vagy nagyon nagyon várom a folytatást. Most ez egy sorozatnál sincs meg.
süti beállítások módosítása