2011.10.01. 16:49 teddike

Pilot (2011/12): Terra Nova 3.0 (FOX)

Címkék: sorozat pilot terra nova 2011 2012

Miközben a New Girl teljes évados berendelését írtam azon gondolkoztam, hogy jó lenne írni egy rövid bejegyzést arról, hogy mi is változott a nyáron látott Terra Nova pilot és a mostani között. Van összehasonlítási alap szerencsére, és igazából a nyáron látott első rész sem az első próbálkozás volt. Ha így nézzük, akkor nyáron a második pilotot adták el (csúnyán fogalmazva), majd a visszajelzések alapján gyorsan változtattak azon is, és jöhetett a harmadik, szeptember 26-án bemutatott változat. Jöjjön pár nagy változás, felsorolás szinten egy kevés magyarázattal:

  • Azt nagyon jól tudtuk, hogy május végén Spielberg azért nem akarta bemutatni a sorozatot, mert szerinte a CGI nem készült el, nem nézett ki jól a Terra Nova. Ezzel csak egyetérteni tudok, a nyáron látott pilotban még hiányzott nagyon a látvány a részből. Akkor is azt mondtam, hogy ha ezen dolgoznak még, látványosabb/szebb lesz, akkor az le is vehet a lábamról. Kedden látva a kezdést, téves riasztás volt ez is. Bár látszik, hogy változott pár dolog, a végeredmény még mindig nagyon gyatra és vannak olyan jelenetek, amikhez pl. egyáltalán nem nyúltak hozzá. Mikor felmennek a "hegyre", ott ismerjük meg jobban Terra Nova történetét és láthatjuk azt, hogy mit építettek fel a srácok. Ez nyáron is így nézett ki, kellett volna a kozmetika? Simán! De elmaradt!
  • Forgattak még közel 9 percnyi anyagot, amivel kezdték az egész történetet! Az "eredeti" pilot ott indult, hogy apuci már megszökött, a metrón próbálja az érzékelőt kivenni magából. Ehhez képest most kaptunk egy mesét, hogy miért került a börtönbe és megtudtuk azt is, hogy kinek a segítségével szabadult meg. 
  • A történet szempontjából, nyáron még nem emiatt az ügy miatt került a börtönbe, mint ahogy az a jelenet is, amikor a feleség megjelenik a zárkában, teljesen átírja a két felnőtt viszonyát. A kapcsolatuk teljesen hideg volt, nem voltak ennyire oda egymásért és ahogy itt láthattátok, rögtön az első pillanattól kezdve "szeretik" egymást, erre azért várni kellett, hogy oldódjon az a bizonyos jéghegy.
  • Nagy változás, hogy az idősebb gyerekek is másképp viselkedtek az apjukkal. Igaz a fiú elhidegülését megtartották, de sokkal visszafogottabb volt az egész, mint korábban. Az idősebbik lány viszont első pillanattól kezdve hiányolta az apját, ami erősen átrendezte a dolgokat. Valamint sokkal többet szerepeltek a gyerekek, nyáron alig voltak előtérben. Hatalmas szerencsétlenségünkre a kisebbik lány "Daddy" szövegét megtartották.  
  • Amikor a három gyerek elindul sétálni, megérkezésük után, látnak egy "emlékhelyet" (próbálok spoiler-mentes maradni), beszélgetnek arról, hogy mi is az -> ez is teljesen új jelenet. 
  • Szintén nagy változás, hogy eredetileg csak ketten szöknek ki pancsolni egyet. Mint láthattátok, ehelyett egy teljes csapat ment ki. 
  • A nyári első rész ott ért véget, hogy megérkezett a "Sixers" csapata Terra Novába, mindenki tartja a fegyvert a másikra plusz a srác kint felfedezi a falon lévő írásokat. 

Sok minden változott tehát és akkor csak az első részről beszélünk. Ettől függetlenül ez még mindig egy nagyon gyenge családi dráma, az első 30 perc szerintem teljesen kuka, semmi szükség nincs ezekre a jelenetekre, közben is lehetett volna foglalkozni azzal, hogy ki miért olyan, amilyen. Ott van körülöttük egy teljesen új világ, erre elmegy egy csomó idő arra, hogy ölelgetik egymást meg nyomatják a "Daddy" szöveget, amitől mondjuk ki őszintén, csak kaparni lehet a falat. Viszont találtam legalább egy karaktert, akit lehet kedvelni, bár nem ebben a világban lenne a helye, hanem egy tini-sulis-sorozatban. Igen, az idősebbik lányra gondolok. Plusz, szintén tetszett a Slasher dinók (jól írom) megjelenése! A többi? Hagyjuk inkább! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr73270309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2011.10.02. 12:55:09

Az elején a Terra Nova pilot link a New Girl pilothoz visz.
A gyerekek idegesítőek, a nagyok is ezzel a második napon bepasizok, becsajozok hozzáállással. Bár tényleg a nagylány a legkevésbé. A nagyon nem kedvelhető karakterek közül nálam anyuka áll a legjobban, de ő is csak a színésznő miatt. A fiú pálfordulás nagyon hirtelen és nagyon béna. Az átkelés előtt nem menne fater nélkül, de szinte amint átérnek már zsigerből gyűlöli. Biztos a tiszta levegő teszi.

teddike · http://teddike.blog.hu 2011.10.02. 19:06:55

Jaja, vannak ellentmondások azért rendesen ebben az újraforgatott családi drámában.

Köszi, javítva a dolog.
süti beállítások módosítása