2012.05.13. 21:43 teddike

Az NBC újoncai (1.): Revolution

Címkék: sorozat nbc upfronts revolution 2012 2013 nbc upfronts 2012

Az _új_ highconcept, a nagyágyú, az NBC hódítója, és sorolhatnám még. A pávás székházban, ebben a sorozatban bíznak a legjobban, a Revolution kapja meg a legnagyobb lehetőséget. A csatorna legerősebb műsora fogja majd felvezetni, hétfő esténként. A másik oldalon pedig ott vannak a hatalmas nevek a sorozat mellett, mint pl. J.J. Abrams, a Warner és a Bad Robot.

A történetet egészen biztató, egy blackout-nak (elsötétedésnek) köszönhetően, amiről nem tudjuk, hogy miért történt, nem működnek a gépek, nincs áram, teljesen megváltozik az emberek élete. Ugrunk az időben 15 évet, egy család kerül a középpontba, akiket a blackout előtt ismerünk meg és az akkor még gyerek/kislány, felnőttként veszi át a sorozat főszereplőjének járó helyet. A széteső családját szeretné újra egyesíteni, miközben lehetőségünk lesz megismerni egy teljesen új világot és arra is fény derül, hogy mi is történt valójában. A kérdés persze a családi dráma vonal mellett az, sikerül vajon újra beindítani a gépeket?

revolution_nbc_2012.jpg

Gyártó/Stúdió: Warner Bros. Televison, Bad Robot

Író: Eric Kripke (Supernatural)

Rendező: John Favreau (Iron Man)

Producerek: J.J. Abrams, Bryan Burk

Szereplők: Billy Burke, Tracy Spiridakos, Anna Lise Phillips, Giancarlo Esposito, David Lyons, Tim Guinee, Andrea Roth

Premier: 2012 Ősz (Szeptember)

Várakozási faktor: 8/10

Kiindulva az előző/mostani évadból, ha highconcept, akkor próbálok óvatosan közeledni. Az előzetesek alapján egyértelműen ígéretes újonc képet kelti, de a nagyon könnyen eladott pilot még nem jelenti a biztos sikert. Az első résztől nagyon oda lesz mindenki (sokan), a folytatás pedig eldönti, hogy egy év múlva a visszatérők között emlegetjük e vagy sem. 

Az NBC egyelőre elérhetővé tette mindenki számára az előzeteseket, így a hivatalos oldalon is megnézhetjük a trailert, valamint van még pár klip és interjú is: ide kellene kattintani.

Update: érkezett egy teljes előzetesünk is, amit már nálunk is megnézhettek:

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr54506689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2012.05.13. 23:06:12

Nem tudok nem Terra Nova-t/Falling Skies-t belelátni. High concept háttér előtt melodrámázás. Kapunk majd az évad(ok) elején és végén néhány infómorzsát és csavart arról, hogy mi is okozta a leállást, illetve mit kéne tenni, hogy újra működhessenek a gépek. (Feltehetőleg űrlények, kormány összeesküvés, titkos kísérlet, stb. kalapból húznak egyet véletlenül - még egy Rapture-t se nagyon lehet meglépni, mert nagyon valláshoz kötődő lenne, ami ellenszenvessé tenné nézőcsoportoknak). Évad közben pedig egy széthullott, törvények nélküli (farkastörvények vezette) társadalomban lovagolnak majd a jók és próbálnak túlélni. De még ez utóbbi sem egy Robinson Crusoe féle, hogyan kell feltalálni magunkat redukált helyzetben ötletzápor, hanem a jó öreg, jönnek a gonoszok/vadállatok, stb. probléma előáll az első reklámszünet előtt, hogy aztán az utolsó előttre rendbetegyék a dolgokat.

Persze lehetne egy új Jeremiah is, de nem hiszem, hogy lesz ekkora szerencsénk. (Pláne, mert egy évadot se élne meg.)

Nem is tudom, mi volt az utolsó high concept, ami sok évadot megélt? 24? Mondjuk annak is csak a formátuma és happy-end-telensége volt igazán új.

.tnm (törölt) 2012.05.13. 23:18:29

Nah, megnéztem az előzetest (lehet előbb kellett volna). Annyit módosítok ezek alapján, hogy ugye ott a másik átívelő szál, hogy meg kell menteni a tesót (helló Falling Skies!) és talán nem csak egy helyben vannak, ahova a mindenféle csapások érkeznek, hanem néha, majd ők is utazgatnak erre-arra, hogy "izgalmas" szituációkba kerülhessenek.

az is látszik, hogy JJA, látvány mindenek felett. (15 év alatt amúgy rohadtul nem romlana le ennyire a városok kinézete, ugye mint láttuk a Life after People Discovery dokmuntumsorozatban is, itt még ráadásul az emberek a mechanikus eszközeikkel még jelen is vannak.)

a lovaglás betalált, pedig elektromosság nélkül is tökéletesen működnének a gőzgépek, benzin(alkohol)motorok, stb. és 15 év bőven elég lenne... nah mindegy nálam nagyon leesett az érdeklődési szint a trailer-t megnézve. addig még reménykedtem egy jó kis high concept post-ap-ban, de már látszik, hogy ez nem az lesz.

djzsuzska 2012.05.14. 00:12:40

Amikor megláttam Kripke és JJ nevét, azt mondtam: idevele! Aztán megnéztem a trailert...

Olyan, mintha a közelmúltban elhasalt high concept sorozatok elemeit gyúrták volna egybe. (Terra Nova, Event, Flash Forward) A szereplőgárda sem fogott meg elsőre, ahhoz kevés volt ez a pár perces előzetes.

A pilotot ennek ellenére bepróbálom, de egy évadnál többet nem jósolok a sorozatnak. De ne legyen igazam.
süti beállítások módosítása