2007.01.08. 23:02 teddike

Március - Inside man

Címkék: film mozi 2006 inside man

A valodi nehezsegek azt hiszem itt kezdodnek, hiszen itt mar nem ketto, hanem tobb film kozul is valaszthatok, hogy vajon melyik is tetszett a legjobban, persze majd lesz olyan, ha ezt befejezem, hogy top 10, ahol lehet csak egy honapbol lesznek filmek, na ez hatalmas tulzas volt, de hat lehetseges....

Szval ebben a honapban tert vissza a Lovagregeny fohose, Casanova szerepeben, es bar egy egyszeru filmes produkciorol van szo, megis meg kell jegyezzem, mar csak a multja miatt is! Megneztem termeszetesen en is, de max dobogos lehet ebben a honapban!

Ami igazan nehez, foleg, hogy egyszerre, egy heten kerultek a magyar mozikba, azt eldonteni, hogy melyik filmre is uljon be az ember, ha mondjuk a kovetkezok kozul valaszthat: Inside Man, Memoirs of a Geisha, Lord of war! Szerencsemre, hiszen mondhatom nyugodtan, a Lord of wart mar korabban meglestem, hiszen egyike azon filmeknek amik felkerultek premier elott netre! Igy konkret velemenyem volt mar rola, es valojaban nagyon jo filmnek tartom, Nicolas Cage alakitasa nagyon tetszik, talan a Trukkos fiukba tudtam ennyire orulni neki. Rengeteg olyan problemaval foglalkozik a film, ami napjainkat is meghatarozzak, es a vege az, ami igazan ut...elkapjak, es a kihallgatasnal elmondja faszan, hogy mi fog tortenni...lehet, hogy tul szinpadiasra sikerult ez a resz, de azt hiszem nagyon sok ember kapcsolatainak koszonhetoen tart ott, ahol...

Az Egy gesa emlekiratai...nos, feltem tole, hiszen, nem tartom magam tajekozottnak az ugyben, ennek ellenere, egy kedves ismerosomnek koszonhetoen, aki nagyon ra volt porogve a filmre, elmentem en is megnezni. Nem szeretnek abba belemenni, hogy azt abrazoltak/mutattak be a filmbe, ami a valosag, gondolok itt a gesak eletere....ami a legjobban megfogott, hasonloan a Buszkeseg es balitelethez...az a kornyezet volt...nagyon szep kepek, es megerdemelt oscar jelolesek!

A dobogo tetejen, mindezek ellenere, azt hiszem nalam megis a Belso ember all! Most biztos hulyenek tartotok, de ez a film, a hangulata, es az egesz fennforgas nagyon a hatalmaba keritett! Szeretem az ilyen "trukkos" filmeket, es azokat is, amiben megjelenik az, hogy mindenki lefizetheto, vagyis "mindenkinek megvan az ara"! 2006ot latva valoszinuleg Clive Owen rajongo leszek, de errol majd kesobb, egyenlore annyit, hogy a film eleje, a nezokhoz valo beszede mar meggyozott arrol, hogy Spike Lee ismet egy jo filmet hozott ossze! Fegyverek ide, Gesak oda, es raadasul, Ice Age 2 meg akarhova, az Inside Man viszi a primet ebben a honapban!

 

Nehez, igy honapok utan is, pontosan leirni valamit, de azt hiszem ezert is jo ez az osszeallitas, hiszen konkretan az erzesekre hagyatkozva probalok itt nemi ragsort felallitani! Ami biztos, hogy a filmzene is az egyik kedvencem lett az evben, es amire a leginkabb emlekszem, hogy a kiszamithatosagot mellozve, folyamatosan jottek a kulonbozo fordulatok a filmben! A tusz "lelovese", a kijovetel a bankbol...a rendorok probalkozasai...illetve a vegen, a kapitany mondata, hogy ha nem vittek el semmit, es nem is halt meg senki, akkor nincs is ugy...megdobbento es mulatsagos egyben! :)

Sok ilyen honapot kivanok minden kedves filmbuzinak...szepen fogalmazva rajongonak! :) Azt hiszem nem kell magyarazni ezen semmit, csak egyszeruen vegyuk figyelembe, hogy a kovetkezo heten olyan filmek jottek, hogy Ice age 2, szinten nagyon jo animacio. Itt van a Tul a baratsagon, azota sem lattam, de oscar es golden globe jelolesek....biztos nem rossz, es itt a Penz beszel, ami olyan amilyen, de hat Al Pacino jatszik benne! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr553139813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása