2007.05.17. 00:28 teddike

Jericho - ennyi volt (Első évad)

Címkék: sorozat jericho 2006 2007

Vártam addig, amig ki nem derul, hogy mi is lesz a sorozat sorsa, nos ma megtudtuk, hogy cancel, tehat egy evadot ert meg a sorozat, ami sok mindennek koszonheto, de hat persze a nezettsegi adatok alapjan hoztak meg ezt a dontest. A csatorna nem engedheti meg maganak, de persze mas helyen tart karokkal fogadnak ezeket a nezettsegi mutatokat is.

Az elso resz utan, az ev egyik nagy sorozatanak tartottam, mivel jo volt a tema, tetszett, ahogy az egesz elkezdodott, szepen lassan haladtunk elore az esemenyek soran, es derultek ki dolgok. Jake a rosszfiu, aki mindig segit mindenkin, es sosem esik bantodasa, egy uj supermant koszonhettunk a szemelyeben. Ez az elejen meg jo is volt, aztan folyamatosan kezdett leepulni nalam a sorozat. Vartam az uj reszeket, de azon vettem eszre magam, hogy mar olykor harom negy resz is varakozott, hogy megnezzem oket. Igy persze izgalmasabb lett az egesz, es jobban erdekeltek a dolgok, de sajnos meg ekkor sem annyira, mint mondjuk lost, heroes eseteben.

Az evad mult heten zarult le. És mint azota mar jol tudjuk, a "now" utan kovetkezo esemenyeket mar nem fogjuk megtudni. Az utolso resz, amolyan flashback es, de megis a jelenben zajlo epizod volt. Vegre tortent valami, meghalt az apuka, aminek en nagyon orultem, mert mar kezdtem azt hinni, hogy nem fognak megolni senkit. Korabban is kellett volna mar ilyen, mert ez a vilagvegi hangulat, amit eloidezett a sorozat, valahogy tobb dramai reszt is megkovetelt volna.

Most mar tudjuk, illetve lattuk, hogy a ket varos kozott megkezdodott a haboru, ami egyik fel szamara sem jo, de New Bern vezetojenek hatalmi torekvesei miatt megkezdodik a csata, amit eloszor egy tank segitsegevel Jericho lever, de a boldogsag nem tart sokaig, meghal az egyik foszereplo, aminek koszonhetoen meg nagyobb bosszuvagy jon fel a mi kis superman klonunkban, Jake rajon talan arra, hogy mi a fontos az eleteben, illetve, hogy korabban mit hogy rontott el. A negativ, es sokak alltal utalt szemely a reszek alatt fokozatosan novi ki magat, es jon elo belole a jo oldal, amire lassan mindenki szamithat.

Nem tudom, talan a legnagyobb problemam a sorozattal az, hogy eloideztek itt a vilagveget, robbantgattak, aztan meg votlak olyan reszek, amiknek se elejuk se veguk,csak ugy jottek, es tobbnyire csak unatkozott rajtuk az ember. Sajnalom a sorozatot persze, de azt hiszem, ennek igy kellett tortennie. Nem szabad mindent tovabb vinni, aminek nem feltetlenul van ertelme.

Persze a zaro reszben par dolgot megtudtunk. Azt is, hogy ki uldozi a mi kis kedvenc fbi ugynokunket, illetve azt is megtudtuk, hogy jelenleg az egyik legmagasabb posztot tolti be a vezetesben. Reszben az o utasitasara indul meg a katonasag Jericho fele, hogy lezarjak a felkelest. A forditott csikos zaszlo azert odavert kicsit. Ezen esemenyek utan, nyugodtan johetett volna egy olyan masodik evados elso resz, hogy mondjuk az esemenyek utan vagyunk egy evvel, lassan megismerunk ujra mindenkit, latjuk a dolgokat, tegyuk fel meg mindig uldoznek par embert, de valahol kezd helyre allni a rend, csak azt hiszem, ebbol mar sok mindent, legalabbis egy evadra juto esemenysort mar nem lehetett volna kihozni.

R.I.P. Jericho, jo volt veled, es nem lesz rosszabb nelkuled.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr533139950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása