2007.10.16. 15:43 teddike

A felejtés bére - másodjára

Címkék: film 6 csillag paycheck

Szombat este házibuli, mi érkeztünk leghamarabb, amíg jöttek a többiek elkezdtük nézni a filmet. Lakótársnak annyira megtetszett, hogy vasárnap, zombi állapotban muszáj volt megnézni. Persze én sem bántam, mert még mindig tetszik a film.

2003, nem ma volt, Ben Affleck és Uma Thurman. Nem legjobbak, de  simán elviselhető és élvezhető szereplők. A jövőben játszódó akció, ami valójában egy kirakós játék. A sztoriról csak annyit, hogy Michael Jennings (Ben) egy műszaki mérnök, akit különböző gépek előállítására kérnek fel. A megoldás lényege, hogy egy meglévő gépet bont visszafelé, és látva a felépítését hoz létre egy jobb masinát. Egyik munkája után, az egyik legjobb barátja felkéri egy melóra, ahol három évet tölt, majd törlik a memóriáját, és semmire sem emlékezve lép ismét ki az emberek közé. Közben összejön Rachel -el. Viszont a törlés után semmire sem emlékszik, és pénz helyett csak egy csomagot küld magának, amiben a menekülésének eszközei vannak elrejtve.

Ez kb. a film első 20 perce, igaz lassan alakulnak ki a dolgok, gondolok itt arra, hogy mit mikor kell használjon. De szerintem izgalmas, relatíve sok akcióval, meneküléssel, és persze sok olyan kis apró dologgal, ami jobbá teszi a filmet. Nem egy szuper produkcióról beszélünk, viszont továbbra is csak azt tudom mondani, hogy izgalmas, és sok mindent lehet élvezni benne. Michael igaz "csak" egy mérnök, de nagyon jól menekül, és persze nagyon jól harcol, ami kicsit fura, de nem kötünk ilyenekbe bele. Abba sem persze, hogy amikor elvégzi az egyik melóját, akkor hazaérve vhs kazettáról szeretne visszanézni egy mérkőzést.

Röviden ennyi, jobbá és kevésbé unalmassá tette a hétvégémet, és másodjára is élvezetes és izgalmas volt. Aki még nem látta azoknak csak ajánlani tudom. Töltsétek nézzétek.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr63140051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rotting 2007.10.17. 20:29:55

Hali! A blog címének eredetéről lehet tudni többet?

rotting 2007.10.17. 21:32:40

Kovács Grétit ismered?

Ismeretlen_37501 2007.10.17. 23:39:21

Mire gondolsz konkrétan? nem ismerem egyébként, legalábbis így nem tünik ismerősnek. (majd okosan rákeresek a wiw - en :) )

rotting 2007.10.18. 08:00:28

Idézőjelben van. Ezért gondolom, hogy ered valahonnan: neked mondták, te mondtad, vagy valami könyvből/filmből van. És csak kiváncsi lettem volna, mi az eredete, hogy kell érteni (milyen szituációban/szövegkörnyezetben hangzott el): Egy jótanács valami kellemetlen dolog elvoselésére, amit nem szeret csinálni az ember, de muszáj? Vagy magánéleti jellegű meglátás, partnerkapcsolati filozófia?

Ismeretlen_37501 2007.10.18. 09:42:02

Nagyon komoly dolgok ezek, amiket itt felsoroltál. Nem emlékszem hol hallottam, merre olvastam, csak annyit tudok, hogy nagyon tetszett ez a szöveg. Abban vagyok csak biztos, hogy nem én találtam ki, így marad az, hogy olvastam valahol. Másik vonatkoztatásban meg, úgy érzem sok mindenben igaz rám, mivel ha szeretni nem is, de sok mindent élvezek! :) Gondolj a legegyszerűbb és a legbonyolúltabb dolgokra az életben!

Ismeretlen_37501 2007.10.18. 09:42:32

Kovács Gréti miért fontos? Vagy ki Ő?
süti beállítások módosítása