2007.11.30. 01:14 teddike

Gilmore Girls - s02

Címkék: sorozat gilmore girls

 
Próbálom megtalálni az értelmet az estében, éppen ezért gondoltam úgy, hogy valami fontosabb dolgot is írhatnék, a játékok, és a csajos képek mellé. Nagy hülyeség lenne azt írni, hogy még mindig nem írtam rosszul, és továbbra is a gilmore girls második évadáról szeretnék beszélni. Helyesebben a téma még mindig a gilmore lányok.

Továbbra is hangosan állítom, hogy nagyon beleszerettem a sorozatba. Minél jobban haladok előre, egyre jobban szeretném, hogy ne legyen vége, pedig sajnos mint tudjuk ezt nem lehet. Mindkét lányba "szerelmes" lettem. Lehetséges ez? Nos azt hiszem, hogy igen. Még ennyire két idióta csajt nem ismertem, mint karakter, és persze a szó legjobb értelmében. Látszik mikor, illetve hány éve készült a sorozat, és jó látni, hogy hova fog majd eljutni idővel. Persze, ezt csak azért írom le, vagy tudom, mert azért pár részt láttam össze vissza a viasat-on. Most már van összehasonlítási alapon, de nem mondanám, hogy nagy különbséget tudnék tenni, az első és a második évad között. Valószínűleg ott a rózsaszín köd, ami miatt azt látom, hogy ez továbbra is nagyon jó, sőt talán még jobb is, mint az első volt.

Menjünk rá a sztorira is kicsit. Az elején még változatlan a helyzet. Lorelai tervezi az esküvőt Max-el. Zajlanak az előkészületek. Szokásos veszekedés minden fronton. Dean még mindig képben van, vagy újra, hiszen az első évad végén kibékültek Rory-val. A nagyszülők még mindig kibírhatatlanok. De most már sokkal szerethetőbbek számomra. Jön az esküvő napja, és itt egy leánybúcsú, aminek elég érdekes vége lesz. Köszönhetően annak, hogy Lorelai felhívja Christophert, Rory apukáját. A beszélgetés hatására, vagy sem, de Lorelai menekülni akar, és így az esküvőre nem kerül sor. Elmennek pár napra Rory-val. Egyre egyértelműbb, hogy Luke nagyon is vonzódik a lányokhoz, és egyre biztosabb az is, hogy szerelmes az "anyukába".

Az ötödik részre külön ki kell térnem. Na nem az események miatt, persze, mint utólag kiderült meghatározó része a lányok és Luke életének, amikor megjelenik Jess, Luke rokona. Jess-t pedig Milo Ventimiglia játsza, aki nem más, mint a Peter a Heroes-ból. Hát nem nagyszerű?! Rögtön ráismertem, de nagyon furcsa így látni. A szerepét tekintve, pedig ő a bad guy. És már most mondom, hogy az ötödik rész után egyértelmű volt, hogy Rory előbb, de inkább utóbb érezni is fog valamit a srác iránt.
 

Az évad nagy része amolyan konkrét sztori mentes. Mármint nincs az a nagy vonal, amit a sok sorozat estén megszokhattunk. Viszont pont ez az, persze ha sokan nem így látják, akkor elnézést, szóval ez az, ami miatt nagyon is tetszik a dolog. Családi élet, próbálkozások, de nincs az a hatalmas történés mindegyik részben. Rory és Dean éli az "első nagy szerelem" kapcsolatukat, Jess viselkedése sokakat felháborít, Sooky és Jackson egyre jobban összejönnek. Amolyan kis családi dráma és vígjáték az egész. Richard, Lorelai apukája nyugdíjba vonul, ez is egy nagy drámai rész, és persze rendben megoldódnak itt is a dolgok. Megjön, ha már Richard a téma, az anyukája, akit Lorelai anyuka nagyon nem szeret. Luke még mindig, továbbra is "csak" Luke, a "a ki nem mondott szavak" embere. De nagyon szimpatikus alak/karakter.

Volt három, sőt több egymást követő rész, ami nagyon tetszett. Kezdődött minden ott, hogy volt egy árverés, nagyon sok a jótékonysági dolog ebben a kis városban, de sebaj. Itt a nők/lányok kosarat készítettek, és a "jelöltek" vagy a párjuk licitálhatott rá. Itt derülnek ki, hogy ki kibe szerelmes még a városba. A lényeg a mi esetünkben, Rory kosarát Jess veszi meg, és Loreilai pedig Luke-ot veszi rá, hogy az övét vegye meg. Jó kis rész volt, ahol az is kiderült, hogy Jackson mennyire szerelmes Sooky-ba és el akarja venni feleségül. A továbbiakban megjelent ismét Christopher, aki nagy változáson ment keresztül. Megállapodott, lett állandó munkája, és megismerhettük a barátnőjét is, akit természetesen Lorelai egyáltalán nem kedvelt meg. A következő rész pedig Luke nagy házkereső show-ja volt, ahol Jess miatt kerestek egy nagyobb helyet, végül megvette a szomszéd házat. De itt is nagyon jó helyzetek alakultak ki. Egyszerűen Lorelai karaktere fantasztikus. Az a párbeszéd amikor Luke barátnőjét játssza nagyon szuper.

Az évad végén pedig jött a dráma, minden téren. Jess és Rory kezdtek egyre közelebb kerülni egymáshoz. Persze nem történt semmi, de mégis. Rory segített a tanulásban egy este, aminek a vége egy kocsikázás és egy elég nagy baleset lett. Lorelai összeveszett Luke-al, aki Jess-t hazaküldte. És a beleset miatt megjött Christopher is. Azt hiszem ez így felvezetésnek már eleve nagyon jó, főleg azok számára akik tudják, milyen események következtek ezek után.

Luke bezárt pár napra, nem lehetett sehol kávét inni, Lane elkezdett dobolni. Dean megtudta a balesetet, és egyben ki is békültek. Majd jött ismét az egyik kedvenc részem. Az évadot lezáró rész előtt, Lorelai diploma osztójának napján, Rory elment Jess után, és együtt töltötték az egész napot. Itt sem történt semmi, de az egész rész nagyon jó volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, de továbbra is csak csodálkozni tudok magamon. Ahogy az lenni szokott, Rory elkésett a nagy eseményről, és este mindent megpróbált helyre hozni, majd Lorelai felvilágosította, hogy szerelmes, csak nem Dean-be. Bad guy in progress! A laza cool csávók mindenkinek bejönnek. Majd jött a záró rész. Sooky esküvője. Minden tökéletes. Dean és Rory között minden rendben. Christopher még mindig a városban, és újra összejönnek Lorelai-al. Minden tökéletes, aztán jön a hidegzuhany. A kisebbik, megjelenik Jess, és elmondja Luke-nak, hogy vissza szeretne költözni, majd elmegy az esküvőre, ahol megcsókolja Roryt, aki ettől teljesen kikészül. Christopher megtudja, hogy barátnője terhes, és így már nem akar vele szakítani, másodjára már nem akarja elszúrni, hogy ne legyen ott a gyermekének a nevelésében. Így a két csaj számára az esküvő hatalmas csalódásba, és lelki válságba fullad.
 

Tudom a történet nem teljes, csak próbáltam kiragadni pár eseményt, ami tetszett, vagy szerintem volt jelentősége. A harmadik évad már természetesen megy, és ott is vannak jó dolgok, de ezt majd legközelebb.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr673140124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása